Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×

Recommended Posts

Posted
Jednak jako dac/AMP już tak dobrze nie jest. 
No i to ucinanie utworów to jednak dyskkwalifikacja, pewnie przez modół MQA. 
Tak, to przez MQA. Musi sprawdzić sygnał i jeśli MQA to zaczyna dekodowanie, jeśli nie - jedzie prze R2R. Przy sygnale z coax to zalediw pyknięcie ale po USB już troszkę dłużej.

Taki to mankament jak ktoś chce mieć MQA w sprzęcie robionym generalnie w innym kierunku NOS R2R.

Wziąłem ten moduł bo uznałem że ludziom może zależeć na mqa a wychodzi na to że więcej przeszkadza :)

pisane przez Tapatalk mobilnie, przepraszam za literówki itp.

Posted

@Compton D7000 to są fatalne słuchawki jeśli chodzi o testowanie reszty sprzętu bo one ze wszystkiego grają ekstra. Wolałem Danonki D7000 podpięte do Htc One m7 niż Sennheisery Hd800 podpięte po balansie do firmowego HDVD800 ;)

• Haha 1
Posted

D7000 fatalnie różnicują sprzęt, po prostu grają ze wszystkiego tak samo dobrze.

Posted
Minimalizm i oszczędność przeze mnie przemawia.

be17a5e6a9a93b7763c9fb6273e1d6ce.jpg

• Haha 3
Posted
7 minut temu, vonBaron napisał:

Nope, testowałem ze wszystkimi swoimi słuchawkami i było słuchać duża różnice. 

To znaczy, że masz bardzo mocno koloryzujący wzmacniacz.

• Confused 1
Posted

Dzisiaj poświęciłem czas na słuchanie muzyki w towarzystwie Haków Carbonów na Metrum Amethyst.

W większości czasu najbardziej  podobał mi się dźwięk na stockowej gumie, choć na Lavricables też w pewnych aspektach było dobrze, a nawet bardzo.

To co przede wszystkim uderza, to neutralność. Hawki na Metrum potrafią prężyć muskuły i stawać do walki z mocniejszymi zawodnikami.

W takich aspektach jak separacja, spójność pasma, swoboda wybrzmień, łagodność, to na kablu stockowych osiągamy całkiem wysoki poziom.

Dokładając srebrny Lavricables uzyskujemy dodatkowy sznyt na basie, większą dynamikę, jasność i przestrzeń.

Sam nie wiem który kabel jest lepszy?

Jedno jest pewne, Hawki na Metrum grają bardzo dobrze.

Tak jak AQ nie słuchałem na Ifi, bo brzmiało to średnio słabo, tak na Amethyst brzmi o klasę lepiej, bez względy ma okablowanie.

IMG_8089.JPG

• Like 2
Posted

Myślę że Ametyst jest wręcz stworzony do grania z ciepłymi, dusznymi słuchawkami jako DAc/AMP,  jako sam DAC brzmienie jest bardziej neutralne. 

Ciekawe jakby zagrał z Z1R. 

• Like 1
Posted

Gra dobrze bo j u mnie tak czasem grywało. Kontrola jest dobra i Z1R się nie wykładają z basem.

pisane przez Tapatalk mobilnie, przepraszam za literówki itp.

Posted
53 minuty temu, vonBaron napisał:

Metrum Acoustics zbankrutował!

https://www.faillissementsdossier.nl/en/bankruptcy/1559206/all-engineering-b-v.aspx

Dobrze że nie brałem tego Jade...

Nie przejmuj się. To była marka większego podmiotu zajmującego się bodajże energetyką. Pewnie firma-matka ma się dobrze i restrukturyzację robią. ;) Zresztą dobre samopoczucie było zawsze obecne w Metrum Acoustics. Kilka lat temu korespondowałem z nimi w sprawie ewentualnej dystrybucji, i pani, która do mnie pisała, wypowiadała się tonem bardziej właściwym dla asystentki szefa NASA. Szybko stwierdziłem, że być może nie jestem godzien zaszczytu robienia z nimi interesów.

Posted

Niestety. Jak zwykle niesnaski między ludźmi - o kasę poszło.

Były właściciel już od jakiegoś czasu robił im konkurencję i chyba w końcu się pożarli.

Szkoda bo produkty bardzo interesujące. Ale współpraca z nimi od początku była ciężka.

• Like 1
Posted
Wielka szkoda, ale obawiam się, że bankructw będzie coraz więcej choćby przez obecną sytuację, audio to nie towar pierwszej potrzeby.
Na kwarantannie audio i słuchawki (te tańsze) stają się prawie narzędziem 1 potrzeby.

- Tapatalk

Posted
6 godzin temu, vonBaron napisał:

Dobrze że nie brałem tego Jade...

Czemu tak? Mnie on chodził po głowie mocno. Niestety przegrał przez brak lvds.