Tytus1988 Posted October 31, 2023 Report Share Posted October 31, 2023 @marekhall podejrzewam, że taka byłaby obecnie cena nowych K1000, chociaż dla mnie potrafią one konkurować bez problemu (poza zejściem na basie) z obecnymi konstrukcjami wycenionymi nawet na dwukrotność tej ceny Natomiast te "Austriany" znakomicie nawiązują do nich swoim przekazem i jestem przekonany, że dźwiękowo przypadłyby Tobie do gustu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackromek Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 Witam mam małe pytanko , w pracy używam Akg 271 MK II streaming itp super słuchawki szczególnie lubię ich rewelacyjną średnicę i teraz pytanko zabrałem je z domu i nie ma sensu wozić ich w tą i z powrotem więc trzeba kupić jeszcze jedną parę jest coś Akg co zagra jeszcze lepszą średnicą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonlight Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 (edited) Godzinę temu, blackromek napisał(a): Witam mam małe pytanko , w pracy używam Akg 271 MK II streaming itp super słuchawki szczególnie lubię ich rewelacyjną średnicę i teraz pytanko zabrałem je z domu i nie ma sensu wozić ich w tą i z powrotem więc trzeba kupić jeszcze jedną parę jest coś Akg co zagra jeszcze lepszą średnicą Nie AKG, Avantone Planar lub HD650. Edited December 12, 2023 by neonlight 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 Lub HD600 jak nie chcesz aż takiego misia na midbasie i przy okazji ciut tańsze są 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackromek Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 HD- 650 są na pokładzie używane na torze stacjonarnym , ale w takim razie kupię jakiegoś dongla który je obsłuży lub combo do pc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x86 Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 Creative SX-FI Amp / X1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 @blackromek do powyższych słuchawkowych propozycji mógłbym dodać Rode NTH-100, które otrzymałem w prezencie od Brata i potrafią bardzo pozytywnie zaskakiwać. Są łatwe w napędzeniu, muzykalne, zamknięte i mogłyby się okazać ciekawą alternatywą dla K271 w pracy. U mnie zostaną na zawsze🎶🥰 Mam teraz u siebie na trochę HD650 i mogę przeprowadzić w weekend krótkie porównanie między jednymi, a drugimi słuchawkami. Ewentualnie moglibyśmy się spotkać, jeśli mieszkasz w okolicach Poznania. Wspomniane przez Krzyśka Avantone posiadają bardzo naturalną, ciepłą średnicę i na pewno ich wybór byłby krokiem w dobrym kierunku, chociaż są otwarte. Z zamkniętych opcji przychodzą mi jeszcze do głowy R9. Niestety, nie miałem ich okazji jeszcze posłuchać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackromek Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 Super dzięki za propozycje , mieszkam niestety w Częstochowie słuchawkowej pustyni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonlight Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 1 godzinę temu, blackromek napisał(a): HD- 650 są na pokładzie używane na torze stacjonarnym , ale w takim razie kupię jakiegoś dongla który je obsłuży lub combo do pc Xduoo XD05+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 (edited) @blackromek to trochę daleko... jednak mogę dać znać, jak będę jechał do Łodzi lub do Częstochowy Jesteśmy w kontakcie i postaram się coś skrobnąć w weekend Edited December 12, 2023 by Tytus1988 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackromek Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 23 minuty temu, neonlight napisał(a): Xduoo XD05+ Czytałem gdzieś że właśnie Xduoo XDO5 szczególnie w wersji Bal bardzo dobrze zgrywa się z Hd-650 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1978 Posted December 12, 2023 Report Share Posted December 12, 2023 8 godzin temu, blackromek napisał(a): Witam mam małe pytanko , w pracy używam Akg 271 MK II streaming itp super słuchawki szczególnie lubię ich rewelacyjną średnicę i teraz pytanko zabrałem je z domu i nie ma sensu wozić ich w tą i z powrotem więc trzeba kupić jeszcze jedną parę jest coś Akg co zagra jeszcze lepszą średnicą AKG K612 grają bardzo średnicowo, do tego rozsądne pieniądze, mp3store Katowice ma na miejscu do odsłuchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamos80 Posted January 16 Report Share Posted January 16 Panowie, podrzuci ktoś linka albo instrukcję jak zrobić bassmoda w k612, pewnie jest to gdzieś w internetach ale wolę zapytać. Co prawda mam niby lepsze słuchawki ale jakoś k612 mi bardziej odpowiadają barwą średnicy i ciekawi mnie ta zmiana na basie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuman Posted January 16 Report Share Posted January 16 13 minut temu, adamos80 napisał(a): Panowie, podrzuci ktoś linka albo instrukcję jak zrobić bassmoda w k612, pewnie jest to gdzieś w internetach ale wolę zapytać. Co prawda mam niby lepsze słuchawki ale jakoś k612 mi bardziej odpowiadają barwą średnicy i ciekawi mnie ta zmiana na basie. powinno byc podobnie jak do k702: https://www.audiofanatyk.pl/modyfikujemy-brzmienie-sluchawek-akg-q701/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted January 17 Report Share Posted January 17 Zrobi się buła na basie. Nie polecam. W K701 wytrzymałem 3 minuty i odmodowałem. Z K612 moe być jeszcze gorzej, ale nawet nie wiem czy tam te zaślepki możliwe do zdjęcia są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszS Posted January 17 Report Share Posted January 17 (edited) 10 godzin temu, adamos80 napisał(a): Panowie, podrzuci ktoś linka albo instrukcję jak zrobić bassmoda w k612, pewnie jest to gdzieś w internetach ale wolę zapytać. Co prawda mam niby lepsze słuchawki ale jakoś k612 mi bardziej odpowiadają barwą średnicy i ciekawi mnie ta zmiana na basie. Robiłem w 702 ale z efektu nie do końca byłem zadowolony. Wracałem do oryginału i wracałem do kombinowania z bass modem zaklejałem taśmą papierową i robiłem małą dziurkę aby zmniejszyć efekt bass moda. Dopiero zmiana padów na brainvatz hybrydowe zrobiła robotę, przybyło bassu i jestem zadowolony z efektu. Nie baw się w mody, zostaw słuchawki w stanie oryginalnym, dokup pady. Edited January 17 by LukaszS 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 17 Report Share Posted January 17 Robiłem w 702 ale z efektu nie do końca byłem zadowolony. Wracałem do oryginału i wracałem do kombinowania z bass modem zaklejałem taśmą papierową i robiłem małą dziurkę aby zmniejszyć efekt bass moda. Dopiero zmiana padów na brainvatz hybrydowe zrobiła robotę, przybyło bassu i jestem zadowolony z efektu. Nie baw się w mody, zostaw słuchawki w stanie oryginalnym, dokup pady. brainvatz hybrydowePoproszę o link Wysłane z mojego NAM-LX9 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszS Posted January 19 Report Share Posted January 19 W dniu 17.01.2024 o 18:40, wfmsiekierka napisał(a): brainvatz hybrydowe Poproszę o link https://www.brainwavzaudio.com/products/headphone-memory-foam-earpads-xl-size-hybrid Zaraz po tym jak kupiłem ktoś wystawił na markecie Może ktoś sprzedaje, zapytaj 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voi12 Posted March 16 Report Share Posted March 16 Panowie, mam pytanie, czym kleicie poduszkę pałąka do K550, K551, powierzchnia metalu pokryta jest jakąś gumopodobną substancją, pylącą się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted March 16 Report Share Posted March 16 W dniu 17.01.2024 o 10:51, LukaszS napisał(a): zostaw słuchawki w stanie oryginalnym, dokup pady. Albo oryginalne, albo zmiana padów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszS Posted March 19 Report Share Posted March 19 W dniu 16.03.2024 o 17:16, voi12 napisał(a): Panowie, mam pytanie, czym kleicie poduszkę pałąka do K550, K551, powierzchnia metalu pokryta jest jakąś gumopodobną substancją, pylącą się. Taśmą dwustronną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voi12 Posted March 19 Report Share Posted March 19 Próbowałem, ta gumopodobna pylasta powierzchnia powoduje że nie trzyma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszS Posted March 21 Report Share Posted March 21 W dniu 19.03.2024 o 13:53, voi12 napisał(a): Próbowałem, ta gumopodobna pylasta powierzchnia powoduje że nie trzyma. To ją zdejmij, to nie jest klej poduszki? Przyklej do metalowej obudowy, tylko uważaj, bo środkiem idzie taśma. Możesz boki wyczyścić i zostawić tylko ten fragment co zakrywa taśmę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted March 22 Report Share Posted March 22 (edited) Może zamiast skrobać, kleić to kup coś takiego jak do Beyerów? Edited March 22 by Rafacio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voi12 Posted March 22 Report Share Posted March 22 dzięki za odpowiedzi, poskrobię omijając kable, skarpetę zawsze mogę założyć, po niepowodzeniach z oryginałem, mam juz skarpetę na oppo pm3 i jest git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts