Jump to content

Fanklub walkman Sony serii A [SONY UMI W MUZYKĘ]

brunnerius

Recommended Posts

1 minutę temu, hibi napisał:

No mam 45 i jest bufor audio do wideo no i chętnie bym zmienił bo grajek wybitny :) niedoceniony bo to tylko budżetowy Sony ;)

Budżetowe to te małe za 200zł :P

2 minuty temu, hibi napisał:

No mam 45 i jest bufor audio do wideo no i chętnie bym zmienił bo grajek wybitny :) niedoceniony bo to tylko budżetowy Sony ;)

No, ale jak to ?

55 tak znacząco się różni?

Śledzę ten wątek, bo mnie do serii A z powrotem ciągnie...

6 minut temu, espe0 napisał:

Budżetowe to te małe za 200zł :P

Racja i tam się da.. :)

4 minuty temu, paratykus napisał:

No, ale jak to ?

55 tak znacząco się różni?

Śledzę ten wątek, bo mnie do serii A z powrotem ciągnie...

Technicznie tak. wizualnie niewiele/nic.

Dopracowali technologicznie i dodali daca bt, ale ciekawi mnie czy dopracowaili USB-DAC ale jakoś nie mogę otrzymać odpowiedzi 😕

Edited by hibi

19 minut temu, hibi napisał:

Racja i tam się da.. :)

Technicznie tak. wizualnie niewiele/nic.

Dopracowali technologicznie i dodali daca bt, ale ciekawi mnie czy dopracowaili USB-DAC ale jakoś nie mogę otrzymać odpowiedzi 😕

Napisz do Sony, może coś powiedzą 😜

Potem możesz Tu napisać, że wiesz, ale nie powiesz.

I wtedy my będziemy "...urywać"

Jest ktoś w stanie powiedzieć czym się różni a45 od a55 dźwiękowo . Zastanawiam się którego brać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

10 minut temu, zOrg napisał:

Jest ktoś w stanie powiedzieć czym się różni a45 od a55 dźwiękowo . Zastanawiam się którego brać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O,to,to,to ... Jest nas dwóch. Reszta Panów, którzy czytają wątek, ale się nie ujawniają proszona jest o coming out 😉

• Haha 1

35 minut temu, brunnerius napisał:

Raczej ciężko będzie o takiego co akurat ma w kieszeni i a55 i a45 ;)

Oczywista oczywistość 😉

Może ktoś miał a35, a45 i się przesiadł na 55, bo zapałał takim ogromem "mniłości" do serii A?

I przy okazji ma znakomitą pamięć muzyczną. No i jeszcze odważy się tego "coming outu"  dokonać 😜

Kibicuję Gościowi i z drżeniem wszystkich mięśni czekam na wpis 👍

Może to trochę ironicznie brzmi, ale tak serio to chyba sobie kupię jakieś "A", bo ta stara "mniłość" do A15 coś nie rdzewieje. Kurna, to tak jak z pierwszą dziewczyną chyba.

Mnie w sumie bajery nie potrzebne, starczy dobre BT (zasięg, ale ważniejsza jakość i "czystość" kodeka) i żywotność baterii. I nie sypiący się system obsługi.

Stringi i strimingi zbędne, bo i tak lecę zawsze ze swoich zasobów muzycznych.

Tak więc jeśli chodzi o batkę to wygrywa A45. No, ale jeśli okazałoby się, że w A55 znacznie poprawiono dźwięk to jestem w stanie zrezygnować z dłużej działającej baterii.

Ostatnio mnie, za sprawą TWS-ów bardzo wkręciło słuchanie po BT.

Właśnie sobie słucham przez Avantree wpięte do jakichś słuchawek wyciągniętych z szuflady.

edit : a... bo zapomniałem zupełnie. Może ktoś łączy (łączył) TWS-y WF-1000xm3 z grajkami serii A?

Męczy mnie to zagadnienie, bo mam niczym nieuzasadnione przekonanie, że to może brzmieć razem bardzo miło.

Edited by paratykus
  • Haha 1

Miałem A45 i się przesiadłem na A105 (więc się nie liczę:P).

Nie miałem A45 i 105 na raz, ale miałem A45 i ZX1.

W porównaniu ZX1 był znacznie lepszy w technikaliach i barwie.

ZX1 vs A105 to już bardzo symilarne brzmienie, gdzie A105 jest troszeczkę jaśniejszy i ma mniej zwarty bas, cała reszta prawie łeb w łeb.

Najważniejszą cechą na plus nowej serii A to namacalność źródeł pozornych. Ich barwy i przestrzeń są mega realne.

A55 pokrótce można porównać na podstawie filmu który tu rzuciłem ostatnio.

3 minuty temu, espe0 napisał:

Miałem A45 i się przesiadłem na A105 (więc się nie liczę:P).

Nie miałem A45 i 105 na raz, ale miałem A45 i ZX1.

W porównaniu ZX1 był znacznie lepszy w technikaliach i barwie.

ZX1 vs A105 to już bardzo symilarne brzmienie, gdzie A105 jest troszeczkę jaśniejszy i ma mniej zwarty bas, cała reszta prawie łeb w łeb.

Najważniejszą cechą na plus nowej serii A to namacalność źródeł pozornych. Ich barwy i przestrzeń są mega realne.

A55 pokrótce można porównać na podstawie filmu który tu rzuciłem ostatnio.

Poczekaj chwilę ... sprawdzę w słowniku "symilarne" i zaraz wracam 😉

Eee, Panie... ja myślałem, że to jakieś polskie słowo i zdziwiony byłem, że nie znam. Nie mogłeś napisać po prostu "podobne" 😉

Cholera ... Mówisz, że blisko ZX1 ... No, dałeś zagwozdkę, oj dałeś. Gdyby nie ta bateria w A105...

Edited by paratykus

1 minutę temu, paratykus napisał:

Poczekaj chwilę ... sprawdzę w słowniku "symilarne" i zaraz wracam 😉

Hmm. Faktycznie coś te słówko mi tu "wyskoczyło". Wybacz. Często wg mojej żony wymyślam nowe słowa :P

Czytam sporo po angielsku, i mi się czasem zatraca :P 

Teraz, espe0 napisał:

Hmm. Faktycznie coś te słówko mi tu "wyskoczyło". Wybacz. Często wg mojej żony wymyślam nowe słowa :P

Czytam sporo po angielsku, i mi się czasem zatraca :P 

Spoko 👍 Gdybyś usłyszał jakich "neologizmów" używamy z synem ...🤪

Dobra, gdzie ten film  ? W tym wątku czy w 105 ?

4 minuty temu, espe0 napisał:

Ostatni post na stronie 9.

Dobra, to jak Cię już tutaj "mam" - na początku filmiku jest o tym, że upgrade oprogramowania poprawiło żywotność baterii w 105.

Czy przechodziłeś przez ten proces ( jeśli tak to czy poprawa znacząca) czy kupiłeś już z nową wersją firmware ?

Słucham dalej.

1 minutę temu, paratykus napisał:

Dobra, to jak Cię już tutaj "mam" - na początku filmiku jest o tym, że upgrade oprogramowania poprawiło żywotność baterii w 105.

Czy przechodziłeś przez ten proces ( jeśli tak to czy poprawa znacząca) czy kupiłeś już z nową wersją firmware ?

Słucham dalej.

Łącznie chyba już 4 aktualizacje miałem. Bateria jak była tak jest kiepska. Dodatek w postaci auto wyłączania robi robotę, z tym że dosyć długo się grajek uruchamia.

Teraz, espe0 napisał:

Łącznie chyba już 4 aktualizacje miałem. Bateria jak była tak jest kiepska. Dodatek w postaci auto wyłączania robi robotę, z tym że dosyć długo się grajek uruchamia.

No, Panie dzieju ... Innej odpowiedzi się spodziewałem, innej 🙄

Ja gdzieś tu pisałem, że często muszę w drugi koniec Polski jeździć, wrzucam na szybko różne ustrojstwa elektroniczne do samochodu, a na miejscu okazuje się, że nie zabrałem żadnych ładowarek i kabelków 😝

2 minuty temu, paratykus napisał:

No, Panie dzieju ... Innej odpowiedzi się spodziewałem, innej 🙄

Ja gdzieś tu pisałem, że często muszę w drugi koniec Polski jeździć, wrzucam na szybko różne ustrojstwa elektroniczne do samochodu, a na miejscu okazuje się, że nie zabrałem żadnych ładowarek i kabelków 😝

A105 ma USB C - każdy szanujący się kierowca ma taki na wyposażeniu samochodu :D

Teraz, espe0 napisał:

A105 ma USB C - każdy szanujący się kierowca ma taki na wyposażeniu samochodu :D

Zdziwiłbyś się ...

Znaczy, często mam (myślę, że mam ). Potem jest tel. do żony :

-Gdzie są moje kabelki ? 

-Były mi potrzebne.

Gościu w 6 minucie zaczyna mówić, że nie działa korekta brzmienia przez BT z WF-1000xm3 ? Nie chwytam co gada o w tym.

1 minutę temu, robertos napisał:

@paratykus W A45 i A55 można łatwo zdjąć ograniczenie głośności - w A105 już się nie da więc trzeba uważać na słuchawki żeby nie były zbyt wymagające

Prawda :(

Musiałem nauszniki wybierać pod grajka :)

1 minutę temu, robertos napisał:

@paratykus W A45 i A55 można łatwo zdjąć ograniczenie głośności - w A105 już się nie da więc trzeba uważać na słuchawki żeby nie były zbyt wymagające

Dzięki, czytyałem o tym, ale zapomniałem. Chodzi o to, że 105 jest na Andku, tak?

A czy zdjęcie głośności wpływa na zmianę głośności przez BT?

Teraz, paratykus napisał:

Dzięki, czytyałem o tym, ale zapomniałem. Chodzi o to, że 105 jest na Andku, tak?

Po BT gra normalnie.

14 minut temu, paratykus napisał:

Nie kombinuj :D bier A55 ;)

ja na 90% też se nabede ;) W końcu będę musiał żonie oddać. Nie chce znowu zgubić :D

13 minut temu, espe0 napisał:

Po BT gra normalnie.

Ale max 10h

Edited by brunnerius

Wykończycie mnie 😜

Który trzyma 10 h po BT ? 55 czy 105?

Mnie potrzebny grajek do BT. Pionek 100 XDP-R, który leży w szufladzie ( więc batka nówka) zagra podobno lepiej z WF-1000xm3 niż A45, ale jest z nimi za cichy.

Dlatego drążę temat, bo za tydzień wyjeżdżam i chciałbym jakieś nowe maleństwa przytulić na wyjeździe.