espe0 Posted April 30, 2020 Report Posted April 30, 2020 3 minuty temu, golem napisał: Panowie a co to jest-> Ustawienia\Ustawienia funkcji\Ustawienia nagrywania, co to za nagrywanie? można coś z radia nagrać czy jak? Można podłączyć mikrofon i chyba linię przez specjalne dedykowane kable na WM-PORT. Quote
zeen Posted April 30, 2020 Report Posted April 30, 2020 Jakoś nikt nie odpowiedział na moje zawołanie, trudno. Zastanwiałem się długo i w końcu trafiłem na okazję wyśmienitą, jak mniemam, NW-A 35 nie używany - nietrafiony prezent matki dla syna - za naprawdę małe pieniądze. Właśnie go testuję i się go uczę. Umówiłem się z panią, że sprawdzę czy działa, jak ma się bateria i wtedy albo zapłacę, albo oddam. Miałem przegląd A45 od 400 do 550 używane ale głównie leżące w lombardach, albo nówkę za 749 ale już ich są resztki na rynku. Zależało mi na zaoszczędzenium dlatego szukałem używki. Obdzwoniłem oferentów i żaden nie wzbudził zaufania. Natomiast trafiłem na ogłoszenie o A 35 i przyjmując za dobrą monetę przeczytane opinie, że to dźwiękowo to samo co A 45 tylko beż funkcji DAC i drobnych detali związanych z niebieskim zębem, zdecydowałem się. Na razie jest dobrze, nawrzucałem Flacków i leci od 2,5 h. Będzie leciał aż bateria się zmęczy. O brzmieniu będę mógł pogadać za jakiś czas, bo jak czytam, trzeba "wygrzać" sprzęt. Pierwsze wrażenia na Porta Pro firmy Koss pozytywne :-) Quote
espe0 Posted May 1, 2020 Report Posted May 1, 2020 Takie porównanie (tu zapomniałem wkleić) : 1 Quote
brunnerius Posted May 1, 2020 Author Report Posted May 1, 2020 Taka ciekawostka, recenzje mówią o braku tunera FM w europejskiej wersji NW A-55 (może ktoś z regionem europejskim sprawdzić czy ma radio bo serio nie chce mi sie znowu wszystkiego resetować), otóż po przełączeniu na U tuner FM jest i działa radio rydzyka złapał od razu Quote
zeen Posted May 2, 2020 Report Posted May 2, 2020 co robię nie tak? Nie mogę przebrnąć pierwszego etapu. mój Sony A35 jest dyskiem G Quote
brunnerius Posted May 2, 2020 Author Report Posted May 2, 2020 (edited) 28 minut temu, zeen napisał: mój Sony A35 jest dyskiem G G: Zapomniałeś o dwukropku Edited May 2, 2020 by brunnerius Quote
zeen Posted May 2, 2020 Report Posted May 2, 2020 Dzięki :-) Mam: Destination CEV2 <103> Sound pressure: 0 Quote
brunnerius Posted May 2, 2020 Author Report Posted May 2, 2020 Zmień se na U Sound pressure 0 nic w sumie nie znaczy CEV i CEV2 maja ograniczenie bez względu na wartość Sound pressure Quote
zeen Posted May 2, 2020 Report Posted May 2, 2020 Dziękuję :-) zmieniłem na U, sound pressure 0 Kłaniam się nisko , be Ciebie bym błądził jak dziecko we mgle... :-) Lece słuchać Quote
brunnerius Posted May 2, 2020 Author Report Posted May 2, 2020 (edited) Pomoc moja marginalną była. Sam żeś poczynił większość pracy Leć.... I słuchaj.... Pozdro Edited May 2, 2020 by brunnerius Quote
zeen Posted May 2, 2020 Report Posted May 2, 2020 Jeeeezu! Luuuudzie! Ale gra !!!!!!!!! Dobre piwko się należy, naprawdę :-) Quote
brunnerius Posted May 2, 2020 Author Report Posted May 2, 2020 Godzinę temu, zeen napisał: Jeeeezu! Luuuudzie! Ale gra !!!!!!!!! Nom, różnica jest słyszalna, to prawda, piwko wypij sobie, na zdrówko Quote
hibi Posted May 2, 2020 Report Posted May 2, 2020 (edited) Kusi ten A55 głównie jako DAC po bt (obecnie za 739 w jednym sklepie) Edited May 2, 2020 by hibi Quote
brunnerius Posted May 2, 2020 Author Report Posted May 2, 2020 Nom, jako DAC po bt i w ogóle jako odtwarzacz, coraz bardziej się mi podoba... Ja kupiłem za 759 w Sony Centre, gdzie jest za 739? Bo coraz mocniej się skłaniam żeby i dla siebie nabyć Quote
hibi Posted May 2, 2020 Report Posted May 2, 2020 4 minuty temu, brunnerius napisał: Nom, jako DAC po bt i w ogóle jako odtwarzacz, coraz bardziej się mi podoba... Ja kupiłem za 759 w Sony Centre, gdzie jest za 739? Bo coraz mocniej się skłaniam żeby i dla siebie nabyć w € Jeszcze pytanko, czy też jest bufor czasowy przy funkcji kablowej DAC (opóźnienie dźwięku) w A55 1 Quote
brunnerius Posted May 3, 2020 Author Report Posted May 3, 2020 (edited) Z telewizorem A55 też pięknie bangla jako blututdac Zero ścinek zero lagów. Bez kitu. Sony umi w dźwięk Edited May 3, 2020 by brunnerius 1 Quote
brunnerius Posted May 3, 2020 Author Report Posted May 3, 2020 (edited) 22 godziny temu, hibi napisał: w € Jeszcze pytanko, czy też jest bufor czasowy przy funkcji kablowej DAC (opóźnienie dźwięku) w A55 Podłączyłem, sprawdziłem, nie znalazłem. Dlaczego pytasz? sorki za posta pod postem Edited May 3, 2020 by brunnerius Quote
hibi Posted May 3, 2020 Report Posted May 3, 2020 26 minut temu, brunnerius napisał: Podłączyłem, sprawdziłem, nie znalazłem. Dlaczego pytasz? sorki za posta pod postem W a45 jest 900 ms opóźnienia miedzy A/V Quote
hibi Posted May 3, 2020 Report Posted May 3, 2020 14 minut temu, brunnerius napisał: A ustawia się to gdzieś? urwa nie! Odpal wideo i po kablu DACa zobacz czy jest ok, tego się NIE ustawia 1 Quote
brunnerius Posted May 3, 2020 Author Report Posted May 3, 2020 (edited) Misiu, meliski? są sprzęty gdzie się to ustawia... Jest OK i po kablu i po BT Edited May 3, 2020 by brunnerius 1 Quote
hibi Posted May 3, 2020 Report Posted May 3, 2020 (edited) 24 minuty temu, brunnerius napisał: Misiu, meliski? są sprzęty gdzie się to ustawia... Jest OK i po kablu i po BT urwa, wypraszam sobie! jak se kupię a będzie opóźnienie A/V to się zgłoszę do Ciebie.. Edited May 3, 2020 by hibi Quote
paratykus Posted May 3, 2020 Report Posted May 3, 2020 (edited) 5 minut temu, hibi napisał: urwa, wypraszam sobie! jak se kupię a będzie opóźnienie A/V to się zgłoszę do Ciebie.. Ło, czytając wątek byłe pewien, że dawno masz. Nawet PW chciałem pisać. edit: w sensie, że 45 na 55 chcesz zmienić Edited May 3, 2020 by paratykus Quote
brunnerius Posted May 3, 2020 Author Report Posted May 3, 2020 (edited) 27 minut temu, hibi napisał: urwa, wypraszam sobie! jak se kupię a będzie opóźnienie A/V to się zgłoszę do Ciebie.. Ja kiedyś kupiłem słuchawki bo ktoś powiedział że mi się spodobają Nie spodobały się... Poza tym zapraszam, chętnie Kolegę poznam w realu p.s. a co to znaczy "urwa"? Edited May 3, 2020 by brunnerius 1 Quote
hibi Posted May 3, 2020 Report Posted May 3, 2020 32 minuty temu, paratykus napisał: Ło, czytając wątek byłe pewien, że dawno masz. Nawet PW chciałem pisać. edit: w sensie, że 45 na 55 chcesz zmienić No mam 45 i jest bufor audio do wideo no i chętnie bym zmienił bo grajek wybitny niedoceniony bo to tylko budżetowy Sony Quote
Recommended Posts