Vaiet Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 Na chwilę obecną wiele więcej informacji nie znalazłem, ale nadchodzą nowe Fiio Fh5s w podkręconej konfiguracji 2DD + 2BA i z mocno podrasowanym wyglądem. Jestem ciekaw, czy podwójny dynamik będzie działał w konfiguracji push-pull, czy będą to dwa osobne dynamiki operujące w różnych pasmach. Przekonamy się pewnie niebawem. Martwi mnie jedynie ilość i rozmiar ventów na froncie obudowy, co może wskazywać na zmniejszoną izolację i konstrukcję typu pół-otwartego. Sam wygląd jednak, przyznaję, jest dość odjechany i kojarzy mi się z "pociętymi" FH3. 9 Quote
wfmsiekierka Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 Ładne,interesujące,jeśli półotwarte to dodatkowy +Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Quote
rafik87 Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 Cena ma oscylować w okolicach standardowych FH5 (raczej wyższych okolicach) co do różnic od wersji standardowej to sam CEO Fiio powiedział że będzie to różnica jak między M11 a M11 Pro, czas pokarze, na początku projektu miały siedzieć w nim 3 dynamiki ale opamiętali się i zeszli na 2 Drapnięte z Mi 10 Quote
Jot R Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 2 minuty temu, rafik87 napisał: będzie to różnica jak między M11 a M11 Pro Czyli? Żadnego z nich nie słuchałem. Quote
Seler666 Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 Czyli zapewne słyszalna, ale nie wyrywająca z kapci. 1 Quote
rafik87 Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 Czyli zapewne słyszalna, ale nie wyrywająca z kapci.Lepiej bym tego nie ujął, ciekawe jaka będzie podatność na zmianę kablaDrapnięte z Mi 10 Quote
gentillo Posted March 18, 2021 Report Posted March 18, 2021 FH5 wspominam bardzo miło.Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka Quote
Methuselah Posted April 25, 2021 Report Posted April 25, 2021 Jutro (26 kwietnia) FH5s mają zostać oficjalnie wprowadzone. Następca FH5 ma być konstrukcją półotwartą, którą wyposażono w 4 przetworniki: - duży dynamiczny 12 mm pokryty berylem z magnesem 1,5 T (niskie tony); - dynamiczny 6,5 mm pokryty berylem (średnica); - podwójny armaturowy Knowles 30017 (wysokie i ultra wysokie). Cena ma pojawić się jutro, ale liczę, że będzie konkurencyjna. Parę fotek: Więcej na FB FiiO: https://www.facebook.com/FiiOAUDIO 3 Quote
Moderator kurop Posted April 25, 2021 Moderator Report Posted April 25, 2021 ładne skubańce, mam nadzieję że wydłużą tulejkę jak w FH3 i FH7 otwarte doki to raczej rzadkość, mogą sporo namieszać na rynku i wypełnić pewną niszę. No chyba że semi open faceplate to tylko design Quote
ZebLong Posted April 25, 2021 Report Posted April 25, 2021 11 minut temu, kurop napisał: ładne skubańce, mam nadzieję że wydłużą tulejkę jak w FH3 i FH7 otwarte doki to raczej rzadkość, mogą sporo namieszać na rynku i wypełnić pewną niszę. No chyba że semi open faceplate to tylko design Wg strony producenta konstrukcja ma być semi open. Czyli nie tylko design:) Quote
Jot R Posted April 25, 2021 Report Posted April 25, 2021 Ja właśnie szukam czegoś takiego do pracy, żebym słyszał jak ktoś do mnie coś mówi. Oby tylko brzmieniowo podeszły. Quote
neonlight Posted April 25, 2021 Report Posted April 25, 2021 7 minut temu, Jot R napisał: Oby tylko brzmieniowo podeszły. I cenowo. Quote
Methuselah Posted April 26, 2021 Report Posted April 26, 2021 250 USD to naprawdę niezła cena za FH5s Tu pełny opis produktu: https://www.fiio.com/fh5s Quote
pabloj Posted April 27, 2021 Report Posted April 27, 2021 Fajne, akurat zdaje się takie "moje" strojenie Dobrze, że ucho może odetchnąć. Quote
ZebLong Posted April 27, 2021 Report Posted April 27, 2021 Można zamawiać: https://hifigo.com/collections/new-arrival/products/fiio-fh5s-2dd-2ba-iems Albo poczekać chwilkę na ofertę MP3:) Quote
kordal Posted April 30, 2021 Report Posted April 30, 2021 Ciekawią mnie mocno, wizualnie też mi się podobają, ale wstrzymam się jeszcze z zamawianiem :) Poczekam, aż @maciuxje dostanie i co nieco pierwszych wrażeń nam tutaj napisze :) Quote
maciux Posted April 30, 2021 Report Posted April 30, 2021 5 godzin temu, kordal napisał: Ciekawią mnie mocno, wizualnie też mi się podobają, ale wstrzymam się jeszcze z zamawianiem Poczekam, aż @maciuxje dostanie i co nieco pierwszych wrażeń nam tutaj napisze Niedługo powinienem je dorwać, ale coś nie chcą opuścić Chin. Mam nadzieję, że tracking w końcu ruszy. Design specyficzny, półotwartej konstrukcji też się obawiam, ale zobaczymy, zobaczymy Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z FH3 + lepszy kabel. Quote
ZebLong Posted April 30, 2021 Report Posted April 30, 2021 2 godziny temu, maciux napisał: Niedługo powinienem je dorwać, ale coś nie chcą opuścić Chin. Mam nadzieję, że tracking w końcu ruszy. Design specyficzny, półotwartej konstrukcji też się obawiam, ale zobaczymy, zobaczymy Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z FH3 + lepszy kabel. Otwartej (pół) konstrukcji się nie bój:) Używam R2 Aten, których zamknięty wariant zdaje się ciągle masz i jest git. FH5S dostaną trochę powietrza i pewnie scenicznie mocno zyskają. 1 Quote
wfmsiekierka Posted April 30, 2021 Report Posted April 30, 2021 Niedługo powinienem je dorwać, ale coś nie chcą opuścić Chin. Mam nadzieję, że tracking w końcu ruszy. Design specyficzny, półotwartej konstrukcji też się obawiam, ale zobaczymy, zobaczymy Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z FH3 + lepszy kabel.Ja akurat rozglądam się za czymś w budżecie $300.Na oku mam Fiio fd5Dunu do 2001Moondrop blessing2 duskNo i czekam na recenzję Fiio FH5sMuzyka to 90% kobiecy vocal, trochę pop, trochę R&B, a większość to Tylor Swift, Sade, Bonnie Raitt, Lane Del Rey, Brandy Clark, Norah Jones, itpJakby co doradź proszę Ps. Używałem IMR Zenith 2 i wolałem w konfiguracji otwartejWysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Quote
kordal Posted April 30, 2021 Report Posted April 30, 2021 7 godzin temu, maciux napisał: Niedługo powinienem je dorwać, ale coś nie chcą opuścić Chin. Mam nadzieję, że tracking w końcu ruszy. A czym Ci idą? Bo do mnie idzie paczka z Chin FedExem i coś strasznie mozolnie się przesuwa, właściwie od dwóch dni nie ruszyła z oddziału nadania. A przewidywany termin doręczenia też jakiś dziwnie długi jak kuriera, bo 12 maja 😕 Quote
maciux Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 16 godzin temu, wfmsiekierka napisał: Ja akurat rozglądam się za czymś w budżecie $300. Na oku mam Fiio fd5 Dunu do 2001 Moondrop blessing2 dusk No i czekam na recenzję Fiio FH5s Muzyka to 90% kobiecy vocal, trochę pop, trochę R&B, a większość to Tylor Swift, Sade, Bonnie Raitt, Lane Del Rey, Brandy Clark, Norah Jones, itp Jakby co doradź proszę Ps. Używałem IMR Zenith 2 i wolałem w konfiguracji otwartej Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Postaram się coś skrobnąć, jak tylko je odsłucham. Dunu i Blessing2 Dusk niestety nie znam, ale do FD5 czy IMR-ów będę mógł je odnieść. 14 godzin temu, kordal napisał: A czym Ci idą? Bo do mnie idzie paczka z Chin FedExem i coś strasznie mozolnie się przesuwa, właściwie od dwóch dni nie ruszyła z oddziału nadania. A przewidywany termin doręczenia też jakiś dziwnie długi jak kuriera, bo 12 maja 😕 DHL-em i wygląda na to, że ruszyły, więc możliwe, że posłucham już w przyszłym tygodniu. Quote
wfmsiekierka Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 DHL-em i wygląda na to, że ruszyły, więc możliwe, że posłucham już w przyszłym tygodniu.Może napiszę co jest dla mnie ważne w kwestii sonicznej:Duża scena i dużo powietrza/miejsca między instrumentami. Obecne słuchawki (Fiio fh3) grają momentami jakby cały zespół grał z budki telefonicznejWysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka Quote
Recommended Posts