Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×
Sennheiser HD 550 DOSTĘPNY W PREORDERZE za 1199 zł 📢 ×

Recommended Posts

Posted

Na chwilę obecną wiele więcej informacji nie znalazłem, ale nadchodzą nowe Fiio Fh5s w podkręconej konfiguracji 2DD + 2BA i z mocno podrasowanym wyglądem. Jestem ciekaw, czy podwójny dynamik będzie działał w konfiguracji push-pull, czy będą to dwa osobne dynamiki operujące w różnych pasmach. Przekonamy się pewnie niebawem. Martwi mnie jedynie ilość i rozmiar ventów na froncie obudowy, co może wskazywać na zmniejszoną izolację i konstrukcję typu pół-otwartego. Sam wygląd jednak, przyznaję, jest dość odjechany i kojarzy mi się z "pociętymi" FH3.

162033084_2817579781889667_3554962830156910280_o.jpg

• Like 9
Posted

Cena ma oscylować w okolicach standardowych FH5 (raczej wyższych okolicach) co do różnic od wersji standardowej to sam CEO Fiio powiedział że będzie to różnica jak między M11 a M11 Pro, czas pokarze, na początku projektu miały siedzieć w nim 3 dynamiki ale opamiętali się i zeszli na 2

Drapnięte z Mi 10

Posted
2 minuty temu, rafik87 napisał:

będzie to różnica jak między M11 a M11 Pro

Czyli? :) Żadnego z nich nie słuchałem.

Posted
Czyli zapewne słyszalna, ale nie wyrywająca z kapci.
Lepiej bym tego nie ujął, ciekawe jaka będzie podatność na zmianę kabla

Drapnięte z Mi 10

• 1 month later...
Posted

Jutro (26 kwietnia) FH5s mają zostać oficjalnie wprowadzone. Następca FH5 ma być konstrukcją półotwartą, którą wyposażono w 4 przetworniki:

- duży dynamiczny 12 mm pokryty berylem z magnesem 1,5 T (niskie tony);

- dynamiczny 6,5 mm pokryty berylem (średnica);

- podwójny armaturowy Knowles 30017 (wysokie i ultra wysokie).

Cena ma pojawić się jutro, ale liczę, że będzie konkurencyjna. Parę fotek:

FH5s1.jpg

FH5s3.jpg

FH5s2.jpg

FH5s4.jpg

Więcej na FB FiiO: https://www.facebook.com/FiiOAUDIO

• Like 3
  • Moderator
Posted

ładne skubańce, mam nadzieję że wydłużą tulejkę jak w FH3 i FH7

otwarte doki to raczej rzadkość, mogą sporo namieszać na rynku i wypełnić pewną niszę. No chyba że semi open faceplate to tylko design

Posted
11 minut temu, kurop napisał:

ładne skubańce, mam nadzieję że wydłużą tulejkę jak w FH3 i FH7

otwarte doki to raczej rzadkość, mogą sporo namieszać na rynku i wypełnić pewną niszę. No chyba że semi open faceplate to tylko design

Wg strony producenta konstrukcja ma być semi open. Czyli nie tylko design:)

Posted

Ja właśnie szukam czegoś takiego do pracy, żebym słyszał jak ktoś do mnie coś mówi. Oby tylko brzmieniowo podeszły.

Posted

Fajne, akurat zdaje się takie "moje" strojenie :)

Dobrze, że ucho może odetchnąć.

Posted

Ciekawią mnie mocno, wizualnie też mi się podobają, ale wstrzymam się jeszcze z zamawianiem :) Poczekam, aż @maciuxje dostanie i co nieco pierwszych wrażeń nam tutaj napisze :)

Posted
5 godzin temu, kordal napisał:

Ciekawią mnie mocno, wizualnie też mi się podobają, ale wstrzymam się jeszcze z zamawianiem :) Poczekam, aż @maciuxje dostanie i co nieco pierwszych wrażeń nam tutaj napisze :)

Niedługo powinienem je dorwać, ale coś nie chcą opuścić Chin. Mam nadzieję, że tracking w końcu ruszy.

Design specyficzny, półotwartej konstrukcji też się obawiam, ale zobaczymy, zobaczymy :) Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z FH3 + lepszy kabel.

Posted
2 godziny temu, maciux napisał:

Niedługo powinienem je dorwać, ale coś nie chcą opuścić Chin. Mam nadzieję, że tracking w końcu ruszy.

Design specyficzny, półotwartej konstrukcji też się obawiam, ale zobaczymy, zobaczymy :) Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z FH3 + lepszy kabel.

Otwartej (pół) konstrukcji się nie bój:) Używam R2 Aten, których zamknięty wariant zdaje się ciągle masz i jest git. FH5S dostaną trochę powietrza i pewnie scenicznie mocno zyskają.

• Like 1
Posted

Design specyficzny, półotwartej konstrukcji też się obawiam, ale zobaczymy, zobaczymy  Ciekawi mnie jak wypadną w konfrontacji z FH3 + lepszy kabel.
Ja akurat rozglądam się za czymś w budżecie $300.
Na oku mam Fiio fd5
Dunu do 2001
Moondrop blessing2 dusk
No i czekam na recenzję Fiio FH5s
Muzyka to 90% kobiecy vocal, trochę pop, trochę R&B, a większość to Tylor Swift, Sade, Bonnie Raitt, Lane Del Rey, Brandy Clark, Norah Jones, itp
Jakby co doradź proszę
Ps. Używałem IMR Zenith 2 i wolałem w konfiguracji otwartej

Wysłane z mojego Redmi Note 8 przy użyciu Tapatalka

Posted
7 godzin temu, maciux napisał:

A czym Ci idą? Bo do mnie idzie paczka z Chin FedExem i coś strasznie mozolnie się przesuwa, właściwie od dwóch dni nie ruszyła z oddziału nadania. A przewidywany termin doręczenia też jakiś dziwnie długi jak kuriera, bo 12 maja 😕

Posted
16 godzin temu, wfmsiekierka napisał:

Ja akurat rozglądam się za czymś w budżecie $300.
Na oku mam Fiio fd5
Dunu do 2001
Moondrop blessing2 dusk
No i czekam na recenzję Fiio FH5s
Muzyka to 90% kobiecy vocal, trochę pop, trochę R&B, a większość to Tylor Swift, Sade, Bonnie Raitt, Lane Del Rey, Brandy Clark, Norah Jones, itp
Jakby co doradź proszę emoji3577.png
Ps. Używałem IMR Zenith 2 i wolałem w konfiguracji otwartej

Postaram się coś skrobnąć, jak tylko je odsłucham. Dunu i Blessing2 Dusk niestety nie znam, ale do FD5 czy IMR-ów będę mógł je odnieść.

14 godzin temu, kordal napisał:

A czym Ci idą? Bo do mnie idzie paczka z Chin FedExem i coś strasznie mozolnie się przesuwa, właściwie od dwóch dni nie ruszyła z oddziału nadania. A przewidywany termin doręczenia też jakiś dziwnie długi jak kuriera, bo 12 maja 😕

DHL-em i wygląda na to, że ruszyły, więc możliwe, że posłucham już w przyszłym tygodniu.

Posted

DHL-em i wygląda na to, że ruszyły, więc możliwe, że posłucham już w przyszłym tygodniu.
Może napiszę co jest dla mnie ważne w kwestii sonicznej:
Duża scena i dużo powietrza/miejsca między instrumentami. Obecne słuchawki (Fiio fh3) grają momentami jakby cały zespół grał z budki telefonicznej