MarcusFenix69 Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 Nowy gracz od Astell&Kern Kann Cube Na papierze jego specyfikacja wygląda imponująco 12 Vrms po balansie Cena 1499$ Więcej info na stronie https://www.astellnkern.com/eng/content/shop/features.asp?mcg=CG110000&mpos=0&scg=CG210210&spos=3&tcg=&tpos=0&gcode=SC35560 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 Myśleliście, że KANN to cegła? No to teraz macie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanbat Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 Ciężko w to uwierzyć, w przypadku produktu AK, ale cena wydaje się rozsądna jak na moc i 2x9038pro. Ale cegła potężna, to jest cięższe i większe od HUGO2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 hmm no na papierze nawet wygląda to dziwnie... 2x9038pro a na wyjściu słuchawkowym SNR 117dB... to stary dx200 na 2x9028pro ma 125dB... w Kannie tylko złącze xlr gra jak na te kostki przystało - 128dB... ale to pikuś przy tym: up to 9h, flac 16/44, unbal. low gain, screen off - na tym ustawieniu ma 2Vrms mocy... to ile on pogra na ustawieniu na maksa 12Vrms? 1-2h? a ładuje się w opcji najszybszej ponad 5h jak na pół kilo sprzętu za 1,5k$ to na papierze już jest lipa - na dx208/158 lepsze parametry, 6Vrms/125dB i 10h grania przy 2x mniejszej wadze i ludzkich gabarytach i cenach 2-3x niższych... oczywiście może obroni się dźwiękiem i kilku maniaków kupi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 13 minut temu, mykupyku napisał: oczywiście może obroni się dźwiękiem i kilku maniaków kupi Pierwszego KANNa raczej ludzie kupowali dla mocy, pojemności i baterii bo dźwiękowo to on się w ogóle nie bronił. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
userfrom Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 Godzinę temu, mykupyku napisał: hmm no na papierze nawet wygląda to dziwnie... 2x9038pro a na wyjściu słuchawkowym SNR 117dB... to stary dx200 na 2x9028pro ma 125dB... w Kannie tylko złącze xlr gra jak na te kostki przystało - 128dB... ale to pikuś przy tym: up to 9h, flac 16/44, unbal. low gain, screen off - na tym ustawieniu ma 2Vrms mocy... to ile on pogra na ustawieniu na maksa 12Vrms? 1-2h? a ładuje się w opcji najszybszej ponad 5h jak na pół kilo sprzętu za 1,5k$ to na papierze już jest lipa - na dx208/158 lepsze parametry, 6Vrms/125dB i 10h grania przy 2x mniejszej wadze i ludzkich gabarytach i cenach 2-3x niższych... oczywiście może obroni się dźwiękiem i kilku maniaków kupi SNR zależy od DACa, czy raczej od wzmacniacza? Skąd informacja o 5h czasie ładowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 a się walnąłem z czasami ładowania, w sumie niewiele... Charge Time About 4 hours (Standard - 9V/1.67A Fast charging) About 5.5 hours (Standard - 5V/2A General charging) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
userfrom Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 26 minut temu, mykupyku napisał: a się walnąłem z czasami ładowania, w sumie niewiele... Charge Time About 4 hours (Standard - 9V/1.67A Fast charging) About 5.5 hours (Standard - 5V/2A General charging) Bateria 7400mAh swoje robi. Są też inne wady: bluetooth bez LDAC i tylko jeden slot na kartę pamięci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awayeah Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 Ta dziura to do odpalania fajek czy temperowania ołówków? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcusFenix69 Posted April 26, 2019 Author Report Share Posted April 26, 2019 Ja tam wolę poczekać na nowego flagowca, bo nie jestem przekonany do Sabre. Miałem pierwszego Kanna i DX200 i z Fostexami TH900 nie było synergii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chico99 Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 3 godziny temu, awayeah napisał: Ta dziura to do odpalania fajek czy temperowania ołówków? Gniazdo na zapalniczkę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZebLong Posted May 2, 2019 Report Share Posted May 2, 2019 W dniu 26.04.2019 o 20:50, chico99 napisał: Gniazdo na zapalniczkę. Niee... to prototyp gniazda zasilania miecza świetlnego... ZL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted May 19, 2019 Moderator Report Share Posted May 19, 2019 Po przeczytaniu masy bzdur - nie tutaj - sam teraz mogę go ocenić. Przyjechał prosto z Monachium. Jest rewelacyjnie. Zazwyczaj mogę się do czegoś przyczepić, zawsze jest jakiś brak...a tu nie ma się do czego przyczepić. Jest moc, jest luz i jest super brzmienie. Dla mnie lepszy od SP100. Jest duży, bardzo ale u normalnego faceta leży całkiem dobrze w ręku. Szkoda tylko że ma aż tak ostre krawędzie. - to jedyny minus innych nie znalazłem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanbat Posted May 19, 2019 Report Share Posted May 19, 2019 (edited) 27 minut temu, Superata napisał: Dla mnie lepszy od SP100 Od SE100 czy Sp1000? Probowaliście go z jakimiś planarami? Edited May 19, 2019 by stefanbat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
userfrom Posted May 19, 2019 Report Share Posted May 19, 2019 W ogóle to dobrze, że firmy zaczynają rozumieć, że mobile oznacza dla wielu osób przenoszenie sprzętu tylko w obrębie mieszkania, a niekoniecznie chodzenie z nim po ulicy. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted May 19, 2019 Moderator Report Share Posted May 19, 2019 1000 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted May 19, 2019 Report Share Posted May 19, 2019 (edited) Godzinę temu, userfrom napisał: W ogóle to dobrze, że firmy zaczynają rozumieć, że mobile oznacza dla wielu osób przenoszenie sprzętu tylko w obrębie mieszkania, a niekoniecznie chodzenie z nim po ulicy. No bo dlaczego by nie chodzić po domu z plecakiem, żeby móc nosić w nim Cube Ewentualnie przywiązać do nadgarstka, żeby robić bajsep przy czynnościach codziennych w rytmie ulubionych utworów, bo do drugiego nadgarstka należałoby przypiąć powerbank 20000mah ^^ P.S. Strach by z tym wyjść na ulicę, żeby nie zostać zatrzymanym przez służby mundurowe pod zarzutem noszenia ze sobą broni xD Edited May 19, 2019 by Vaiet 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
userfrom Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 8 godzin temu, Vaiet napisał: No bo dlaczego by nie chodzić po domu z plecakiem, żeby móc nosić w nim Cube Ewentualnie przywiązać do nadgarstka, żeby robić bajsep przy czynnościach codziennych w rytmie ulubionych utworów, bo do drugiego nadgarstka należałoby przypiąć powerbank 20000mah ^^ P.S. Strach by z tym wyjść na ulicę, żeby nie zostać zatrzymanym przez służby mundurowe pod zarzutem noszenia ze sobą broni xD Raczej chodzi o przenoszenie go z wersalki na biurko i odwrotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 @Superata a ile on trzyma na baterii na najwyższym gain i wzmocnieniu? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted May 20, 2019 Moderator Report Share Posted May 20, 2019 Nie wiem. Słuchałem na nim krótko bo jest za mocny do tych słuchawek co mam wystarcza najmniejszy gain. Jedynie odsłuchałem HD600 - rewelacja i MrSpeakery (teraz dopiero wiem jak one potrafią czarować subtelnymi dźwiękami). Cube gra wszystko lekko na luzie bez wysiłku. Niestety moje Final Audio S6 to nie wyzwanie. Dopiero na większej ilości OHM zobaczymy co on potrafi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcusFenix69 Posted May 23, 2019 Author Report Share Posted May 23, 2019 Miałem okazję przez 1 dzień przetestować Cube i mogę śmiało stwierdzić, że Cube w swoim przedziale cenowym to będzie prawdziwy killer ! Dla mnie gra jakieś 2 poziomy lepiej niż mój poprzedni dap AK380+Amp. Cube ma świetna dynamikę nie sądziłem, że moje Fostexy TH909 mogą wydobyć z siebie tak mocny bas z AK380 i Ampem grały poprawnie ale bez fajerwerków z Cube to jest po prostu miazga. Polecam wam przetestować ten dap, bo jest naprawdę świetny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted May 23, 2019 Report Share Posted May 23, 2019 A jak to jest z obecnym softem AK, można odpalić inne serwisy streamingowe niż Tidal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted May 23, 2019 Moderator Report Share Posted May 23, 2019 Wszystko z .apk 34 minuty temu, MarcusFenix69 napisał: Miałem okazję przez 1 dzień przetestować Cube i mogę śmiało stwierdzić, że Cube w swoim przedziale cenowym to będzie prawdziwy killer ! Dla mnie gra jakieś 2 poziomy lepiej niż mój poprzedni dap AK380+Amp. Cube ma świetna dynamikę nie sądziłem, że moje Fostexy TH909 mogą wydobyć z siebie tak mocny bas z AK380 i Ampem grały poprawnie ale bez fajerwerków z Cube to jest po prostu miazga. Polecam wam przetestować ten dap, bo jest naprawdę świetny ...a nie mówiłem sprzęt jest rakieta, ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić co mógłby Cube zrobić lepiej ... no nie znalazłem przecież krawędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanbat Posted May 24, 2019 Report Share Posted May 24, 2019 To kiedy będzie można w Warszawie posłuchać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted May 24, 2019 Report Share Posted May 24, 2019 W dniu 23.05.2019 o 13:00, Superata napisał: Wszystko z .apk ...a nie mówiłem sprzęt jest rakieta, ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić co mógłby Cube zrobić lepiej ... no nie znalazłem przecież krawędzie A jak wypada porównanie KANN CUBE z SP1000? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts