dziunn Posted October 14, 2020 Report Posted October 14, 2020 Na Ebay ktoś sprzedaje własne wersje tego kabla. 1 Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 W dniu 9.07.2019 o 17:01, Nicodem napisał: tidal offline śmiga jak szalony W dniu 9.07.2019 o 17:01, Nicodem napisał: Jak ktoś ma pytania - walcie. No to walę - gdzie ten tidal offline? Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 W opcjach Tidal. Masz tam coś takiego jak offline mode. Quote
euter Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 @audionanik Musisz zainstalować aplikację Tidala pobraną np. z apkpure i dopiero wtedy masz tryb offline. Ten uproszczony Tidal od Astella nie obsługuje offline. 3 Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Dokładnie tak, już wyjaśnione z @audionanik 1 Quote
Lord Rayden Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 (edited) 19 minut temu, vonBaron napisał: Dokładnie tak, już wyjaśnione z @audionanik Myślał nasz Brat,że mu wcisnęli badziew - największy a opcji najmniej Jakiemu popularnemu AMPowi stacjonarnemu odpowiada Cube ? Do czego byście go porównali ? W zasadzie to nawet może do zestawu DAC+AMP. Edited November 10, 2020 by Lord Rayden Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Burkowi C3 Burkowi C3 8 minut temu, Lord Rayden napisał: Myślał nasz Brat,że mu wcisnęli badziew - największy a opcji najmniej Jakiemu popularnemu AMPowi stacjonarnemu odpowiada Cube ? Do czego byście go porównali ? W zasadzie to nawet może do zestawu DAC+AMP. 1 Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 11 minut temu, Lord Rayden napisał: Jakiemu popularnemu AMPowi stacjonarnemu odpowiada Cube ? Do czego byście go porównali ? W zasadzie to nawet może do zestawu DAC+AMP. Nie wiem; ale narazie siedzę cały obśliniony. 13 minut temu, vonBaron napisał: Burkowi C3 C3 nie znam, ale żaden z Burków, które słyszałem (a aktualnego flagowca słuchałem) nie miał tak dobrej góry i nie tylko jej. Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Ta sama kość siedzi w C3 choć Burek gra ostrzej od Cube. Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 3x reference nie miał ostrej góry. Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Ja się tak nie ekscytowałem odsłuchami Cube na początku ale w całości rozumiem podnietę @audionanik 1 minutę temu, audionanik napisał: 3x reference nie miał ostrej góry. 3x nie znam, pisałem o zwykłej trójce. @Comptonsłuchał obu i według niego 3x gra łagodniej. 1 Quote
Jaworrr Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 @vonBaron a podłączałeś jakieś słuchawki pod wyjście zbalansowane? Nad nim pieją peany. Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Słucham tylko przez 2.5mm a podłączałem wszystko co mam. Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Słuchałem jakichś dwóch Astelli (na akaemach, bodaj jeden to trzysetka była) i poza pewną ogólną miękkością i gładkością dźwięku to nie miały nic wspólnego z Cube, i w ogóle mnie nie wzruszyły. Hugo2, którego gościłem u siebie jakiś czas; też jednak słabszy - za bardzo się popisywał i kolorował na górze; ponadto nie potrafił tak doskonale cieniować dynamiki w dalszych planach jak Kubek. Jeśli chodzi o Burki, to dla mnie osobiście ich zakup nie ma sensu skoro istnieje Kann Cube. PS. miękkość i gładkość Cube, to tylko pozór i pierwsze wrażenie wynikające z kosmicznej rozdzielczości i selektywności - pazur pojawia się tam gdzie trzeba wraz z tysiącem faktur i odcieni... Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 No nie wiem, techniczne Hugo 2 jest dla mnie kapkę lepszy ale Cube łatwiej łapie synergię. Quote
Spawn Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 1 minutę temu, vonBaron napisał: No nie wiem, techniczne Hugo 2 jest dla mnie kapkę lepszy ale Cube łatwiej łapie synergię. @audionanik przygotowuje grunt pod ogłoszenie w komisie 6 Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 6 minut temu, Spawn napisał: @audionanik przygotowuje grunt pod ogłoszenie w komisie Under pisał, że ciężkie czasy...ale tego arcama mógłbyś ode mnie kupić, bo dobry w dobrej cenie. Quote
Spawn Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 1 minutę temu, audionanik napisał: Under pisał, że ciężkie czasy...ale tego arcama mógłbyś ode mnie kupić, bo dobry w dobrej cenie. Mógłbym.... ale ciężkie czasy więc po co mi trzeci wzmacniacz stacjonarny tym bardziej że teraz podobno najmodniej to w dapa iść Quote
Lord Rayden Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 6 minut temu, Spawn napisał: Mógłbym.... ale ciężkie czasy więc po co mi trzeci wzmacniacz stacjonarny tym bardziej że teraz podobno najmodniej to w dapa iść O wyższości DAPa nad stacjonarką, wie już mądry i gapa . Teraz tylko niech wymyślą Cube Tube lampowy Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Może niedługo porównam Cube z Alpha. 3 Quote
Spawn Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 5 minut temu, Lord Rayden napisał: O wyższości DAPa nad stacjonarką, wie już mądry i gapa . Teraz tylko niech wymyślą Cube Tube lampowy Są lampowe dapy. Cayin n8 i n3pro i DX220 z modułem amp9, Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 No co Wy z tymi lampami do Cube? Jest tak dobrze, to po co psuć? 1 Quote
Jaworrr Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 (edited) Godzinę temu, vonBaron napisał: Słucham tylko przez 2.5mm a podłączałem wszystko co mam. Stąd płynie właśnie o nim bardzo dobra opinia. A różnica względem SE pewnie jest standardowa, tzn większa rozdzielczość i holografia? Jak miałem Hugo 2 to ten był dla mnie zbyt drapieżny, nawet na spokojnych ambientowych albumach czuć było napięcie i przenoszoną energię, brakowało trochę poczucia grania z opanowaniem, pewnego rodzaju ogłady przebywania w wyższych jakościowo sferach. Edited November 10, 2020 by Jaworrr Quote
Lord Rayden Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 3 minuty temu, audionanik napisał: No co Wy z tymi lampami do Cube? Jest tak dobrze, to po co psuć? Bo na tym polega Audio. Jest coś dobre, potem firma to psuje co się nazywa unowocześnianiem i bierze za to więcej kasy. Wiem,że są lampowe DAPy. To i Cube Tube mógłby zaistnieć. Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 4 minuty temu, Jaworrr napisał: Stąd płynie właśnie o nim bardzo dobra opinia. A różnica względem SE pewnie jest standardowa, tzn większa rozdzielczość i holografia? Jak miałem Hugo 2 to ten był dla mnie zbyt drapieżny, nawet na spokojnych ambientowych albumach czuć było napięcie i przenoszoną energię, brakowało trochę poczucia grania z opanowaniem, pewnego rodzaju ogłady przebywania w wyższych jakościowo sferach jakościowych. Hugo2 po USB słuchałeś? Jakbym nie kupił Cube to brałbym właśnie Hugo. Quote
Recommended Posts