audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 3 minuty temu, Jaworrr napisał: Stąd płynie właśnie o nim bardzo dobra opinia. A różnica względem SE pewnie jest standardowa, tzn większa rozdzielczość i holografia? Jawor spokojnie, dzisiaj będę u Ciebie i wystawię Ci dowolną dziurkę...szykuj jacka. Z 3,5mm też jest orgazm. Quote
Spawn Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 (edited) Cuba nie znam ale najlepszego dapsona jakiego słyszalem to SP2000 i osobiście wyżej postawiłbym Hugo 2 tyle że ani jeden ani drugi to nie moja bajka jeśli chodzi o dźwięk. SP2000 już bardziej (chociaż za delikatny i za mało basu i przede wszystkim cena nie na moją kieszeń) ale z Hugo2 bym nie dał rady żyć bo nie ma w ogóle luzu, zawsze jest napięty i poważny. Edited November 10, 2020 by Spawn Quote
Undertaker Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 No w tym Bursonie 3XR którego słuchał @audionanikpodobno jest sekcja ampa taka sama albo bardzo zbliżona co w nowym Soloiście 3X. Przynajmniej hedfajanie coś tam wspominali. Jeśli chodzi o zwykłego Perfa to na wysokich czy tam wyższej średnicy jest jakaś chropowatość/ostrość/podkolorowanie i ogólnie lekki taki puch w dźwięku. Czyściej i bardziej gładko grają sprzęty Majkela te co mam, choć daczek przez to że ma tenorka (prawdopodobnież) lekko szumi na dużej głośności przy wysokoskutecznych słuchawkach. Dźwięk też większy w Sonicu np. W każdym razie miłe rzeczy o tym Cubie piszecie. Jeszcze jakby był w pełni stacjonarny, znaczy nie na baterię. Ciekawe jak się ma do niego to kąbo Acro L1000, choć sądząc po wielu negatywnych opiniach to pewnie nijak i raczej jako designerska ciekawostka ten sprzęt występuje. Ale kto wie. Startowo to chyba nawet połowę ceny Kanna było (coś ponad 4 kloce). Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 @Spawn, a weźże se poznaj tego kuba. Jeden z naszych kolegów wybierał między sp2000 a Cube nie znając cen; jak dowiedział się, że sp kosztuje 17k, to obstawiał że Cube stoi 25k. Quote
Undertaker Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 @audionanikPrędko go w komis zatem! Po powyższym poście lepszej okazji nie będzie Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Teraz, Undertaker napisał: Prędko go w komis Jeszcze nie ma powodu; żona nie dowiedziała się ile kosztował...i niech tak zostanie, bo mi pasuje. Quote
Spawn Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 30 minut temu, audionanik napisał: @Spawn, a weźże se poznaj tego kuba. Jeden z naszych kolegów wybierał między sp2000 a Cube nie znając cen; jak dowiedział się, że sp kosztuje 17k, to obstawiał że Cube stoi 25k. Spoko, juz sie przyzwyczaiłem ze Ty zawsze masz najlepsze słuchawki na świecie, a teraz jeszcze do tego doszedł widzę dap. Cieszę się Twoim szczęściem 3 Quote
euter Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 38 minut temu, audionanik napisał: Jeden z naszych kolegów wybierał między sp2000 a Cube nie znając cen; jak dowiedział się, że sp kosztuje 17k, to obstawiał że Cube stoi 25k. Cube fajny DAP, nie przeczę - sam kupowałem go dwukrotnie Nie porównujmy go jednak do SP2k, bo to nie ta liga. 2 1 Quote
Palpatine Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 (edited) Porównywał ktoś Kanna Cube do Kann Alpha i SA700? Chodzi mi jedynie o sam dźwięk bo wiadomo, ze przeznaczenie przynajmniej tego pierwszego i ostatniego są różne, ale zbliżone cenowo. Edited November 10, 2020 by Palpatine 1 Quote
audionanik Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 (edited) 24 minuty temu, Spawn napisał: Spoko, juz sie przyzwyczaiłem ze Ty zawsze masz najlepsze słuchawki na świecie Nie zawsze; przecież miałem kiedyś Staxy, hd600, hd650, k701... 24 minuty temu, Spawn napisał: teraz jeszcze do tego doszedł widzę dap Tak; pierwszy który mi się spodobał, na tyle żeby go kupić. Słuchałem go kiedyś i od razu mi się zapaliła lampka, że jeśli kiedyś będzie dap, to ten. Inne, choć dobre jak np. dx220 nie wywołały myśli o zakupie. 15 minut temu, euter napisał: Nie porównujmy go jednak do SP2k, bo to nie ta liga. Ja nie porównuję, tylko cytuję forumowego kolegę. A z tymi ligami to wiemy jak jest. W sp2000 siedzi co innego poza tym (AK4499EQ). W dniu 19.05.2019 o 20:31, Superata napisał: Dla mnie lepszy od SP100 W dniu 19.05.2019 o 22:50, Superata napisał: 1000 i nie o tego kolegę chodziło... Edited November 10, 2020 by audionanik Quote
Palpatine Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 (edited) SP1000 to jednak wciąż nie SP2000. Tutaj są dość duże różnice w sygnaturze i rozdzielczości dźwięku. Edited November 10, 2020 by Palpatine 1 Quote
vonBaron Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Ale SP2000 nie napędzi Abyssow😁 Quote
Spawn Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 17 minut temu, audionanik napisał: np. dx220 nie wywołały myśli o zakupie. Za tani pewnie Quote
Jaworrr Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 1 godzinę temu, vonBaron napisał: Hugo2 po USB słuchałeś? Jakbym nie kupił Cube to brałbym właśnie Hugo. W zasadzie to tylko przez usb. Miałem go pożyczonego i grał cudnie. Niesiony entuzjazmem kupiłem sobie takiego samego, i ten kupiony już nie grał cudnie. Mniejsza z tym 1 godzinę temu, audionanik napisał: Jawor spokojnie, dzisiaj będę u Ciebie i wystawię Ci dowolną dziurkę...szykuj jacka. Z 3,5mm też jest orgazm. To już nie wiem czy kąpać się przed czy po... 4 Quote
Undertaker Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 3 minuty temu, Jaworrr napisał: W zasadzie to tylko przez usb. Miałem go pożyczonego i grał cudnie. Niesiony entuzjazmem kupiłem sobie takiego samego, i ten kupiony już nie grał cudnie. Mniejsza z tym Czyli nie tylko ja miewam takie jazdy (patrz moje wynurzenia z Magiczną Lampucerą). Odważni ci, co wypożyczają sprzęty Quote
wulkan Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 Fajna promocja na KANN Cube jest teraz w sklepie RTV EURO AGD (do 12.11.2020 r.) - za 4.899 zł. 1 Quote
hibi Posted November 10, 2020 Report Posted November 10, 2020 10 minut temu, wulkan napisał: Fajna promocja na KANN Cube jest teraz w sklepie RTV EURO AGD (do 12.11.2020 r.) - za 4.899 zł. Brawo ty ale to nie ten dział.. 3 Quote
Melancholik Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 (edited) Nie jestem pewien ale w mp3store KANN CUBE był chyba za 5k ,ale razem z etui. Edited November 11, 2020 by Melancholik 1 Quote
vonBaron Posted November 11, 2020 Report Posted November 11, 2020 Za 5k ciężko znaleźć lepszy DAP. Quote
vonBaron Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 No i teraz super śmiga Cube jako stacjonarny DAC, oczywiście do mojego Morfeusza nawet nie ma podjazdu ale jest lepiej niż dobrze. Na fotce podłączony do Pro ICana jakby ktoś chciał lampowy czar 2 Quote
audionanik Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 (edited) Godzinę temu, vonBaron napisał: super śmiga Cube jako stacjonarny DAC, oczywiście do mojego Morfeusza nawet nie ma podjazdu Nie no, jasna sprawa. Klepsydra też lepiej odmierza czas niż jakiś tam kwarc - bardziej analogowo, widowiskowo i spektakularnie🤣 Edited November 12, 2020 by audionanik 1 Quote
vonBaron Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, po prostu. 1 Quote
Kuba_622 Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 1 godzinę temu, vonBaron napisał: No i teraz super śmiga Cube jako stacjonarny DAC, oczywiście do mojego Morfeusza nawet nie ma podjazdu ale jest lepiej niż dobrze. Bardzo proszę o niepisanie, że coś jest lepsze niż Kann Cube, nie psujcie audionanikowi miesiąca miodowego, facet kredyt wziął na tego Kanna, miejcie serce! 1 3 1 Quote
Spawn Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 8 minut temu, Kuba_622 napisał: Bardzo proszę o niepisanie, że coś jest lepsze niż Kann Cube, nie psujcie audionanikowi miesiąca miodowego, facet kredyt wziął na tego Kanna, miejcie serce! Będzie jeszcze gorzej bo jestem pewien że będzie dźwiękowo tylko zyskiwał po każdej wpłaconej racie 1 1 Quote
audionanik Posted November 12, 2020 Report Posted November 12, 2020 6 minut temu, Kuba_622 napisał: Bardzo proszę o niepisanie, że coś jest lepsze niż Kann Cube, nie psujcie audionanikowi miesiąca miodowego, facet kredyt wziął na tego Kanna, miejcie serce! Ja go wziąłem i nie zwróciłem nie dlatego, że mi się nie spodobał - serio nikt mi spluwy do głowy nie przystawił; tylko dlatego, że jest lepszy od Hugo2; że o pierdach typu matrix x-sabre nie wspomnę. Teraz, Spawn napisał: Będzie jeszcze gorzej bo jestem pewien że będzie dźwiękowo tylko zyskiwał po każdej wpłaconej racie Przecież zawsze mogę sprzedać wcześniej; w czym problem? Aaa..w inwencji; pomysły na żarty się kończą. Cienkie z Was Bolki się robią... 1 Quote
Recommended Posts