audionanik Posted February 27, 2023 Report Posted February 27, 2023 24 minuty temu, Rafacio napisał(a): A co ty byś chciał w nich opanować? Taktykę walki ze szczękościskiem. Quote
badyl Posted March 2, 2023 Report Posted March 2, 2023 Już opanowałem . Miałem na myśli, czy połączenie HD800 + Kann Cube nie będzie zbyt męczące "na górze". Już wiem, że nie jest. Quote
decees Posted March 3, 2023 Report Posted March 3, 2023 Dla mnie połączenie Cube z HD800S po balansie to było już za dużo za dużo szczęścia, po SE było "lepiej" ale ogólnie nie dałbym rady z takim duetem na dłuższą metę, a uważam się za treble-head'a Quote
badyl Posted March 4, 2023 Report Posted March 4, 2023 (edited) Rzeczywiście nie jest łatwy duet, ale do opanowania. Przede wszystkim zagra poprawianie klasyczną, jazz i powiedzmy w miarę spokojny rock. Po drugie nagrania muszą być naprawdę dobrej jakości. Niekoniecznie jakieś hiresy. Mam taką kolekcję płyt Leonida Kogana z lat 60, ale bardzo dobrze zrealizowaną, wydawałoby się, że skrzypce będą męczące, a nie są. Góra jest krystaliczna i absolutnie przejrzysta, a przy tym nie męczy - przynajmniej mnie :). Słabe realizacje właściwie są niesłuchalne choćby były MQA. W tym duecie kilka moich ulubionych płyt poszło w odstawkę, bo słychać jakby "pikselozę". Co ciekawe Kann zagrał świetnie z Amperiorami. To słuchawki z raczej ubogą sceną, a Kann je świetnie wysterował. Jedne słuchawki, które zupełnie mi się nie zgrały to K701, ale są zdecydowanie trudniejsze w napędzie i grymaśniejsze od HD800. Poszerzając wątek, czy ktoś może wymieniał baterię w tym grajku? Da się takie coś zamówić z aliexpress? Edited March 4, 2023 by badyl Quote
Recommended Posts