Joseph_k78 Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 http://m.dignisdesign.com/product/attineo-dap-case/237/?cate_no=85&display_group=1Ktos na head-fi to znalazł. Jako case do podróżowania może komuś podejść.Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Ja używam coś takiegohttps://allegro.pl/oferta/etui-saszetka-na-tablet-akcesoria-kable-baseus-7839144781?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 To ja już bym wolał Shanling C3 z Audeos. IMO bezkonkurencyjne. Mam dwa i jestem bezgranicznie zakochany, a jeżeli kiedykolwiek zawita u mnie kolejny DAP, to bez wahania kupię trzeci, bo sprawdza się perfekcyjnie. Mieści DAPa, słuchawki i kilka zapasowych akcesoriów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted July 18, 2019 Report Share Posted July 18, 2019 (edited) On 7/14/2019 at 7:59 PM, Vaiet said: To ja już bym wolał Shanling C3 z Audeos. IMO bezkonkurencyjne. Mam dwa i jestem bezgranicznie zakochany, a jeżeli kiedykolwiek zawita u mnie kolejny DAP, to bez wahania kupię trzeci, bo sprawdza się perfekcyjnie. Mieści DAPa, słuchawki i kilka zapasowych akcesoriów W przypływie głupoty kupiłem ten C3 na Allegro na szybko. Głupoty bo oczywiście nie sprawdziłem wielkości. Jakoś automatycznie założyłem, że jak piszemy o tym w wątku KANN CUBE to się zmieści. No więc nie. Nie wepchnie się nawet kolanem. Poniżej fota pokazująca wielkość - pod SR15 to idealna buda ale nie pod CUBE. Mea culpa - trzeba pomyśleć przed zakupem. Na plus - wykonany tak dobrze, że polecam dalej i zostaje u mnie na inne graty - słuchawki, tymczasowo SR15 (póki się nie sprzeda) itp. Wniosek: C3 z Audeos - tak, brać. Ale myśleć. Produkt super. Kupujący baran. Edited July 18, 2019 by Nicodem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loke13 Posted July 18, 2019 Report Share Posted July 18, 2019 7 minut temu, Nicodem napisał: W przypływie głupoty kupiłem ten C3 na Allegro na szybko. Głupoty bo oczywiście nie sprawdziłem wielkości. Jakoś automatycznie założyłem, że jak piszemy o tym w wątku KANN CUBE to się zmieści. No więc nie. Nie ma wepchnie się nawet kolanem. Poniżej fota pokazująca wielkość - pod SR15 to idealna buda ale nie pod CUBE. Mea culpa - trzeba pomyśleć przed zakupem. Na plus - wykonany tak dobrze, że polecam dalej i zostaje u mnie na inne graty - słuchawki, tymczasowo SR15 (póki się nie sprzeda) itp. Wniosek: C3 z Audeos - tak, brać. Ale myśleć. Produkt super. Kupujący baran. Hehe. Mi też sr15 i dx150 wchodza bez problemu. Z m11 juz jest lekki problem ,ale jeszcze wchodzi. Z kann cube bym się nie porywal😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted July 18, 2019 Report Share Posted July 18, 2019 Panowie, a wejdzie taki kloc do tego: 75,8 mm x 132,7 mm x 15,3 mm ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted July 18, 2019 Report Share Posted July 18, 2019 No i wjechał MITER. Jest dobrze, choć jeszcze grubszy KANN po włożeniu - plecki można odchylać i ten patent stanowi dodatkową warstwę. 2 hours ago, waski said: Panowie, a wejdzie taki kloc do tego: 75,8 mm x 132,7 mm x 15,3 mm ? Może być BARDZO na styk. Sprawdziłem przed chwilą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loke13 Posted July 21, 2019 Report Share Posted July 21, 2019 @Nicodem A jakbyś porównał dźwiękowo kann cube do se100? Oba mają chyba ten sam przetwornik, czy dźwiękowo dużo się różnią? Pisałeś kiedyś chyba ,że przesiadka z sr15 na se100 nie do końca rekompensuje różnice w cenie. Jak to wygląda w przypadku kann Cube? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted July 21, 2019 Report Share Posted July 21, 2019 Z pamięci dźwiękowo nie porównam. Wydaje mi się że podobnie ale w cann brzemie jednak mnóstwo energii do napędzenia słuchawek. Przez to staje się dobrym sprzętem także jako stacjonarny. Jak ktoś szuka czegoś uniwersalnego to to moze być docelowe wyjście.Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loke13 Posted July 21, 2019 Report Share Posted July 21, 2019 Ok Dzięki za odpowiedź. A jak wygląda czas trzymania na baterii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted July 21, 2019 Report Share Posted July 21, 2019 Nie robiłem testów tak z zegarkiem w ręku ale ostatnią delegację do Paryża dał radę bez ładowania. Czyli lekko licząc wyciągnął spokojnie 7h na baterii bez lęku o ładowanie. Tak ma szybko dodaję czas lotu + taksówki . Low gain + Andromedy. SR15 zawsze musiał być ładowany po każdym locie bo bałbym się że padnie w drodze powrotnej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted July 22, 2019 Report Share Posted July 22, 2019 Ok, zrobiłem dziś w nocy test. 8h grania.Po balanced, Andromedy na low gain, 35 volume. WiFi off, pliki hires.Równo po 8h zatrzymał odtwarzanie by się nie wyłączyć.Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 New firmware to be released in the next 24 hours for KANN CUBE. Firmware changes include:New Open APP Services added: 7Digital, Apple Music, Audiobooks from Audible, BBC iPlayer Radio, Foobar2000, IDAGIO, Last.FM, Onkyo Music, Player FM and Yandex Music.1TB microSD card supportOther operational stability improvementsWysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinl0 Posted January 15, 2020 Report Share Posted January 15, 2020 (edited) Rozważałbym ewentualny zakup Kann Cube dla powera@3D, jeśli ktoś miałby do niedrogiego odstąpienia to poproszę o kontakt. Pozdrawiam. Edited January 15, 2020 by marcinl0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar24 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Dołożę swoje wrażenia. Nigdy mnie do Astelli nie ciągnęło a w porównaniach do innych DAPów mój leciwy Hifiman 901 zawsze wygrywał (czasami przegrywał, ale wyłącznie z Colorfly C4 co to w niedzielę słucham). Zdarzyło się kiedyś, że przez kilka dni porównywałem też SP1000M z Fiio X5 3gen i naprawdę siliłem się, żeby usłyszeć różnicę (pomijam szybkość działania bo to przepaść). Kość AKM to jednak nie moja bajka - przynajmniej z Audeze Lcd-xc. Ale przyszedł ten dzień, że wziąłem z MP3Store na testy Astella - Kann Cuba. Wiecie jak to jest - sprzęt pożyczony - to mózg nie uzasadnia, że to był świetny wybór. Drobna niedogodność urasta do problemu i uzasadnienie odwraca się - przecież nie wydam tyle kasy, skoro posłuchałem za darmo i szału nie ma. W takich warunkach siadłem do domowych testów. Zacząłem źle - porównałem na Hifimanie płytę zapisaną na karcie z tą samą płytą z Tidala na Cubie. Tą co znam na pamięć i zawsze porównuję. Lipa, Hifiman rządzi. W głowie szyderstwo - a nie mówiłem - pojedź jutro, oddaj Mateuszowi w Poznaniu a najlepiej rzuć tą cegłą i powiedz co myślisz o Astellu. Ale zajrzałem jeszcze w pamięć urządzenia bo trochę muzyki tam było. No i grzmotnęła szczęka o ziemię. Audeze pofrunęły. Dociążenie, bas, przestrzeń, precyzja, rozdzielczość - normalnie inne, lepsze słuchawki!! Wróciłem do Tidala, do nowszych i gęstszych plików - efekt wow nie mija - no nie trafiłem wcześniej z jakością porównywanej płyty z Tidala i karty na Hifimanie. Może być tak, że jestem SABRElubem i mi z tym dobrze:-) "Mój" Astell jest już w drodze. Wiadomość z pytaniem o promocję dla forumowicza i MP3Store daje cenę jak AliExpress:-) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziunn Posted July 12, 2020 Report Share Posted July 12, 2020 Witam. Nabyłem ostatnio Kann Cube z drugiej ręki. Jedyny problem jaki z nim mam to wysoka temperatura obudowy w trakcie pracy. Czy któryś z kolegów ma taki sam problem z tym odtwarzaczem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted July 13, 2020 Report Share Posted July 13, 2020 19 godzin temu, dziunn napisał: Witam. Nabyłem ostatnio Kann Cube z drugiej ręki. Jedyny problem jaki z nim mam to wysoka temperatura obudowy w trakcie pracy. Czy któryś z kolegów ma taki sam problem z tym odtwarzaczem? Astelle chyba lubią się grzać. Mój duet AK300/AK380 AMP kiedy pracuje albo się ładuje to też się rozgrzewa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziunn Posted July 13, 2020 Report Share Posted July 13, 2020 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar24 Posted July 18, 2020 Report Share Posted July 18, 2020 W dniu 12.07.2020 o 18:38, dziunn napisał: Witam. Nabyłem ostatnio Kann Cube z drugiej ręki. Jedyny problem jaki z nim mam to wysoka temperatura obudowy w trakcie pracy. Czy któryś z kolegów ma taki sam problem z tym odtwarzaczem? To cecha KannCuba. Mój egzemplarz też się grzeje. Rozmiar nie jest tutaj przypadkiem, powierzchnia robi za radiator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziunn Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Dzięki. Docenię Cuba w zimie 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet1 Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 Może ktoś napisać jak bardzo KANN CUBE różni sie dźwiękowo od KANN'a? czy to gra znacznie lepiej (poza tym ze głośniej ). Z góry dziękuję za odpoweidz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prophet1 Posted August 20, 2020 Report Share Posted August 20, 2020 W dniu 12.08.2020 o 13:09, prophet1 napisał: Może ktoś napisać jak bardzo KANN CUBE różni sie dźwiękowo od KANN'a? czy to gra znacznie lepiej (poza tym ze głośniej ). Z góry dziękuję za odpoweidz Nikt nic nie wie??? :):) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziunn Posted August 20, 2020 Report Share Posted August 20, 2020 Takie coś znalazłem https://www.moon-audio.com/blog/kann-cube-comparison Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanbat Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Generalnie oprócz nazwy i producenta to kann i kann cube nie mają wiele wspólnego. Cube jest większy, znacznie mocniejszy, droższy, używa dwóch, zamiast jednej, zupełnie innych kości (akm kann vs sabre cube). Generalnie w dużym uproszczeniu to KANN to jest taki duży i mocny AK300, a CUBE idzie bardziej w stronę SP1000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted October 6, 2020 Report Share Posted October 6, 2020 No i Abyssy grają z Cube Nie jest oczywiście tak dobrze jak na stacjonarce ale i tak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo jak na Sabre gra to dość gładko i muzykalnie. Jedyne co mu mogę na razie zarzucić to szybko działania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 https://mp3store.pl/odtwarzacze-audio/akcesoria-odtwarzacze-audio/kable-do-odtwarzaczy-audio/astellkern/2019370850722160959/8809633183577/astellkern-pee41-5-pinowy-kabel-mini-xlr-na-3-pinowy-xlr Można ten kabel gdzieś dostać taniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts