Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zamiast słów...

Posted

Trudno mi w to uwierzyć, jeszcze pamiętam jego wpisy z listopada, po których myślałem, że wrócił po przerwie. Później cisza. Do teraz :(

Posted

Niezmiernie przykra wiadomość. Spoczywaj w pokoju!!!!

Wydaje nam się, że znamy człowieka, spotykamy się z nim, rozmawiamy, kolegujemy się a tak naprawdę nic o nim nie wiemy.  Przykre.  

Posted

Bardzo przykra wiadomość, bardzo go lubiłem.

Póki forum będzie stać jeszcze nie jeden będzie czerpać z postów, które po nim zostały.

Posted

Soundmana znałem słabo, ale forum zdecydowanie miało więcej kolorów z nim na pokładzie. Wymieniliśmy się też kilkoma wiadomościami, w jednej sprawie mocno mi pomógł. Szkoda człowieka. 

Posted

• Like 1
  • Thanks 2
Posted (edited)

Szkoda. Nie znałem osobiście, ale sprawiał wrażenie miłego człowieka wnioskując po naszych kontaktach na forum. Nie zauważyłem w jego przypadku, by szukał u innych poklasku, nie zauważyłem snobizmu, obrastania w audiofilskie piórka, nie widziałem by kogoś obrażał. To przykład prawdziwego pasjonata - gatunku wymierającego.

Edited by Arthass
  • Like 5
Posted

W takich sytuacjach nigdy nie wiem co napisać  ....moje pierwsze Th900 były od niego, odebrane osobiście ...... Miało być kilka minut a przegadaliśmy kilka godzin ...... 

• Like 4
Posted

Ciągle nie mogę w to uwierzyć, jego pasji i miłości do każdych nowych słuchawek będzie mi brakowało, nie zawsze się z nim zgadzałem, ale wiedziałem że się pojawi z czymś nowym i rozkręci dyskusję, pozytywny pasjonat.  Ciężko się z tym pogodzić, że go już nie ma, Tomek Beyerki zostaną ze mną....

• Like 2
Posted

Tak to już jest, że mamy smutne czasy, zatomizowane społeczeństwo, rozluźnione więzy rodzinne i społeczne. Człowiek jest wykorzeniony. Kiedyś ludzie byli osadzeni w jakieś społeczności, często spędzali tam całe życie, byli związani z innymi ludźmi, więzy rodzinne były silniejsze, bo też często mieszkało się w jednym miejscu. 

• Like 3
Posted
4 godziny temu, Saiya-jin napisał:

Tak to już jest, że mamy smutne czasy, zatomizowane społeczeństwo, rozluźnione więzy rodzinne i społeczne. Człowiek jest wykorzeniony. Kiedyś ludzie byli osadzeni w jakieś społeczności, często spędzali tam całe życie, byli związani z innymi ludźmi, więzy rodzinne były silniejsze, bo też często mieszkało się w jednym miejscu. 

Ale przecież w teorii dzięki internetowi poznaje się więcej osób niż kiedyś. Nie mówię o tzw. mediach społecznościowych bo one służą głównie do chwalenia się głupotami ale różne fora, kiedyś listy dyskusyjne... W jakiś sposób poznaje się sporo ludzi, choć może wirtualnie. No ale bywają też zloty, spotkania przy okazji imprez, koncertów, targów, wystaw. Sam tak poznałem sporo osób lubiących muzykę elektroniczną i Tangerine Dream. 

Posted

Szkoda, że Tomek tych wszystkich ciepłych wspominek przeczytać nie może.

Gdyby wiedział jakie uczucia u Nas wzbudzał nie zostawiłby może braci forumowej. 

Klasyk na myśl mi przyszedł:

”Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą...”

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
32 minuty temu, Lord Rayden napisał:

Ale przecież w teorii dzięki internetowi poznaje się więcej osób niż kiedyś. Nie mówię o tzw. mediach społecznościowych bo one służą głównie do chwalenia się głupotami ale różne fora, kiedyś listy dyskusyjne... W jakiś sposób poznaje się sporo ludzi, choć może wirtualnie. No ale bywają też zloty, spotkania przy okazji imprez, koncertów, targów, wystaw. Sam tak poznałem sporo osób lubiących muzykę elektroniczną i Tangerine Dream. 

Lordzie, ale nie o to chodzi, w dzisiejszych czasach ludzie są omamieni i żyją pod presją zdobywania kariery, przy czym kompletnie zapominają o sprawach najważniejszych,

czyli o więzach rodzinnych, przyjacielskich, o pielęgnowaniu uczuć do najbliższych im osób.

Dzisiaj uczucia są traktowane po macoszemu, jako dodatek, a nie główny powód, dla którego żyjemy. Niestety, w tych materialistycznych czasach, to status majątkowy

świadczy o wartości jednostki, a nie to, czy postępuje ona zgodnie z zasadami moralnymi.

Dlatego dobrzy ludzie, żyjący zgodnie z zasadami współżycia społecznego, na ogół są ofiarami systemu i w momencie, kiedy dzieje się im krzywda, są pozostawieni

samym sobie, są wręcz traktowani, jako słabsza jednostka, tzw. odpad ewolucji. I co najgorsze w tym wszystkim, to to, że świat cały czas zmierza w niewłaściwym,

destrukcyjnym kierunku.

• Like 4
Posted
2 godziny temu, Lord Rayden napisał:

To są powierzchowne znajomości imo.

Co do gonienia za karierą po części się zgodzę, ale jest to też wina kompletnego wyzysku ze strony państwa i pracodawców. Wystarczy przypomnieć, że rzymscy niewolnicy byli często traktowani niemal jak członkowie rodziny, mieli dach nad głową, jedzenie i oczywiście się mnożyli. Podobnie w koloniach Ameryki, gdzie co prawda los niewolników nie był wesoły, ale... czarny ogrodnik Jeffersona miał ośmioro dzieci. Ile dzisiaj dzieci utrzyma "wolny" Polak z mediany zarobków w Polsce? Przecież jeszcze mój pradziadek miał dziesięcioro dzieci. Przed wojną wystarczyło, że mężczyzna pracował i był w stanie utrzymać całą rodzinę.

Nic dziwnego, że dzisiaj wszystko zmierza w złym kierunku, że liczy się tylko kasa, że kobiety wybierają dzianych gości i że inne wartości tracą na znaczeniu.

• Like 3