majkel Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 https://www.fiio.com/FT3 Ktoś kiedyś wypuścił ładniejsze słuchawki? Nie przypominam sobie. 🤔 Chcę je (póki nie znam ceny). 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 "Na papierze" prezentują się świetnie, dynamiki. Trochę pomieszanie stylu Hifimana i Focala. Ciekawe jak to zagra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 (edited) 1600zł. Jak dla mnie nie wyróżniają się specjalne pod względem stylistyki. Słuchawki jak słuchawki, ale jak się podobają to śmiało. Fiio dopieszcza swoje produkty pod względem wykonania. Edited April 22, 2023 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 6 minut temu, majkel napisał(a): Ktoś kiedyś wypuścił ładniejsze słuchawki? Nie przypominam sobie. Grado, Sennheiser, Fostex, Denon, Apple airpods max 😜 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 (edited) 48 minut temu, majkel napisał(a): https://www.fiio.com/FT3 Ktoś kiedyś wypuścił ładniejsze słuchawki? Nie przypominam sobie. 🤔 Chcę je (póki nie znam ceny). Duży drajwer, ale już wychodzący z mody napylony beryl; do tego niska cena utrudni nabywcy struganie znawcy. Produkt raczej tylko dla zainteresowanych dźwiękiem. Edited April 22, 2023 by audionanik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 (edited) Po bliższym przyjrzeniu jakby zagrały to w tej cenie rzeczywiście warte zastanowienia: 350 Om, duży dynamik 60mm z berylem/dlc, 2 zestawy nauszników, aluminium a nie plastic fantastic jak hihiman, kable dobrej jakości Oyaide (tylko pierwsze 5000 sztuk a później dadzą inny kabelek 😊), wymienne wtyki, etui, wykonanie zapewne bez zarzutu. Kurcze to może być killer…jeśli zagra. 😊 Edited April 22, 2023 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted April 22, 2023 Author Report Share Posted April 22, 2023 54 minuty temu, bakus1233 napisał(a): Grado, Sennheiser, Fostex, Denon, Apple airpods max 😜 Nie pomogłeś. Dalej pustka w głowie. 17 minut temu, audionanik napisał(a): Duży drajwer, ale już wychodzący z mody napylony beryl; do tego niska cena utrudni nabywcy struganie znawcy. Produkt raczej tylko dla zainteresowanych dźwiękiem. Czyli co, wygłupiłem się z tym tematem? Bo w krajach bez VATu podobno po 319$ chodzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 41 minut temu, majkel napisał(a): Czyli co, wygłupiłem się z tym tematem? Bo w krajach bez VATu podobno po 319$ chodzą. 1 godzinę temu, majkel napisał(a): Ktoś kiedyś wypuścił ładniejsze słuchawki? Produkt audio za 320$ ma latać jako „fancy”? Widział Ty co kupują nasze rekiny, grube wióry, znawcy i mlaskacze?😂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted April 22, 2023 Author Report Share Posted April 22, 2023 34 minuty temu, audionanik napisał(a): Produkt audio za 320$ ma latać jako „fancy”? Widział Ty co kupują nasze rekiny, grube wióry, znawcy i mlaskacze?😂 Sam kiedyś takie kupowałem, tylko to się rozpadało w rękach, a ja potrzebuję do słuchania muzyki i roboczo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 No tą ceną to aż dziwne że tak sobie strzelili w kolano, bo jakby dali te 5 tysi to ci co by kupili musieli by pisać potem że dobre, a tak zacznie się porównywanie do innych, narzekanie, że jednak czegoś brakuje, z góry podejrzewam teksty-wytrychy w recenzjach w stylu: "słuchawki grają przepięknie choć oczywiście nie tak dobrze jak droższa konkurencja". Ale kto wie, możliwe że to tylko takie badanie rynku i za kulisami czają się już FT3000 za odpowiednią sumkę, oczywiście będą już brzydkie żeby się czymś wyróżniać i żeby audiofil przy okazji mógł "cierpieć". 1 godzinę temu, audionanik napisał(a): Duży drajwer, ale już wychodzący z mody napylony beryl; do tego niska cena utrudni nabywcy struganie znawcy. Produkt raczej tylko dla zainteresowanych dźwiękiem. Nieprawda, hajp na Crosszone dopiero po latach wystartował, że aż z tego wszystkiego producent czy tam instrybutor zamiast podnieść cenę na 20 koła to z 14 na dyszkię obniżył. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 40 minut temu, majkel napisał(a): ja potrzebuję do słuchania muzyki i roboczo. …aaaa, do tego to może się nadzadzą. Polski dystrybutor ściągnie to się sprawdzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 (edited) Zapowiada się całkiem dobrze, zdaje się będzie to ocieplone, dociążone granie. https://www.techpowerup.com/review/fiio-ft3-open-back-dynamic-driver-headphones/ Equalizowałem X2HR do ich krzywej. Jak dla mnie byłoby pewnie za ciepło, ale basu zawsze można zdjąć. Jest szansa na lepszą górę i inną, być może lepszą akustykę /prezentację. Edited April 22, 2023 by MrBrainwash 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 @MrBrainwashPodoba mi się że nie ma roll-offu na niskim basie, tu żaden audiofil się nie przyzna ale to najważniejszy element w audio 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 Tak, tak…no musi być wcięta talia i miseczka D, ale żaden się nie przyzna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted April 23, 2023 Author Report Share Posted April 23, 2023 3 godziny temu, audionanik napisał(a): Tak, tak…no musi być wcięta talia i miseczka D, ale żaden się nie przyzna Obaj wiemy, że prawie wszystkie Grado nadają nowego znaczenia słowu "deska". Tak, że ten śmiech z postu Undertakera to przez łzy raczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 Godzinę temu, majkel napisał(a): Obaj wiemy, że prawie wszystkie Grado nadają nowego znaczenia słowu "deska". Tak, że ten śmiech z postu Undertakera to przez łzy raczej. Grado przecież z tych, co to się nadają tylko do prowadzenia yntelygentnych rozmów na temat odmian ekspresjonizmu w malarstwie. Walorki tylko by rozpraszały… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 No mnie zawsze przerażały wykresy Grado i spadek jak ściana na basie od 40 hz w dół. Dlatego jakoś mnie Gradosy ni ziębią ani grzeją. Chociaż miałem swego czasu małe SR80i i pogoniły mi AKG Q701. Inna sprawa że od tych ostatnich wolałbym K601. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 7 minut temu, Undertaker napisał(a): No mnie zawsze przerażały wykresy Grado i spadek jak ściana na basie od 40 hz w dół. Dlatego jakoś mnie Gradosy ni ziębią ani grzeją. Chociaż miałem swego czasu małe SR80i i pogoniły mi AKG Q701. Inna sprawa że od tych ostatnich wolałbym K601. A u mnie swego czasu dawno temu sr325 pogoniły k601 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 5 minut temu, Undertaker napisał(a): spadek jak ściana na basie od 40 hz w dół. Co Wy tam Grabarzu chcieliście znaleźć w muzyce poniżej 40hz? Większość kolumn poniżej tej wartości ma spadek jak rozbieg skoczni narciarskiej. 10 minut temu, Undertaker napisał(a): No mnie zawsze przerażały wykresy Grado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 Mówicie? A ja myślałem że tam się znajduje te zniekształcenia od niskiego basu, pomruk subwoofera itp. Inna sprawa że ja z tych co to oceniają naturalność słuchawek po muzyce typu psy trance, a i na kolumnach się nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 W dniu 22.04.2023 o 18:00, MrBrainwash napisał(a): Zapowiada się całkiem dobrze, Fiio przez lata naprodukowało tyle kiepskich, w najlepszym razie przeciętnych IEMów, byłyby jaja, jakby pierwsze nauszne im wyszły od razu całkiem dobrze 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 6 godzin temu, Undertaker napisał(a): @MrBrainwashPodoba mi się że nie ma roll-offu na niskim basie, tu żaden audiofil się nie przyzna ale to najważniejszy element w audio 1600zł i więcej to nie mało. Trochę dziwne by było jakby w tej cenie słuchawki wycinały coś z pasma. Teraz takich bym chyba nawet nie komentował. 12 minut temu, Kuba_622 napisał(a): Fiio przez lata naprodukowało tyle kiepskich, w najlepszym razie przeciętnych IEMów, byłyby jaja, jakby pierwsze nauszne im wyszły od razu całkiem dobrze Never say never. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 28 minut temu, Kuba_622 napisał(a): Fiio przez lata naprodukowało tyle kiepskich, w najlepszym razie przeciętnych IEMów, byłyby jaja, jakby pierwsze nauszne im wyszły od razu całkiem dobrze Są pomiary, nawet takie które porównują je do bardzo znanych X2 także można je już wstępnie oceniać. Wygląda na to, że ich najsłabszą cechą będą detal i scena. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted April 23, 2023 Report Share Posted April 23, 2023 (edited) 17 minut temu, MrBrainwash napisał(a): jakby w tej cenie słuchawki wycinały coś z pasma. Teraz takich bym chyba nawet nie komentował. Ooo! Tak trzymaj; ale nie ograniczaj się; wspieramy Cię! Edited April 23, 2023 by audionanik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts