Jump to content

Muzyczne Zakupy

ignacy

Recommended Posts

6 godzin temu, jacmiszcz92 napisał(a):

To jest oczywiście bzdura. Ludzie w XXI wieku nie umieją czytać ze zrozumieniem lub czytają tylko nagłówki

To co tam ze zrozumieniem o szczepionkach przeczytałeś ostatnio?

15 godzin temu, audionanik napisał(a):

Mam gejfona SE od 2016r. Bateria jest do wymiany, ale działa. Lubię takie zagrywki.

Jedyny iPhone, który wzbudził kiedyś moją chęć posiadania. Ale to było zanim nabyłem pierwszego smartfona, i przed pogorszeniem się widzenia z bliska. :D

• Haha 2
  • Confused 1

8 minut temu, marcelmtbmx napisał(a):

Ostatni zakup, Symphonium Meteor :) 

50E68192-930B-4999-B177-49E3151BA54C.jpeg

Jak u nich z wygodą? Bo kształt wygląda mało wygodnie, ale pozory mylą. I jeszcze jedno pytanko, bo nie mają otworów wentylacyjnych - nie powodują dyskomfortu w uchu przez to? Spotkałem się z takimi opiniami.

59 minut temu, Dirian napisał(a):

Jak u nich z wygodą? Bo kształt wygląda mało wygodnie, ale pozory mylą. I jeszcze jedno pytanko, bo nie mają otworów wentylacyjnych - nie powodują dyskomfortu w uchu przez to? Spotkałem się z takimi opiniami.

Fit jest Ok i to tyle. Ja nie mam problemu z siedzeniem słuchawki w uchu ale nie ma co liczyć na pewność siedzenia jak w semi-custom. Tak, nie są wentylowane ale ja dyskomfortu nie odczuwam - tu jest na pewno lepiej niż np. w takich RSV gdzie one powodowały uczucie większego ciśnienia 

• Thanks 1

W dniu 23.04.2023 o 11:12, Weird_O napisał(a):

Music flows...

MHDT Orchid SE 1.1

Bardzo dziękuję @fallow za ogrom pracy i czasu włożonych w jego modyfikacje. Rezultat onieśmiela!

IMG_20230423_105708315_HDR.jpg

Miło mi to czytać i cieszę się niezmiernie że i Ty się cieszysz @Weird_O. Ewidentnie, podążamy w tym samym brzmieniowym kierunku co do zasady :)

Fajnie też, że udało się zintegrować DEM recklock w postaci odwracalnego moda. https://www.audialonline.com/community/topic/tda1541a-dem-clocking/

Można czerpać z doświadczeń Pedja Rogica garściami, sonicznie to jest sztosik :)

Edited by fallow
  • Like 1

W dniu 24.04.2023 o 12:41, robertos napisał(a):

jak to gra?

W skrócie- rozrywkowo, swobodnie, gładko. Dla mnie super balans. Bas i najwyższy sopran są podkreślone w stosunku do reszty. Mimo, że to armatura to wyciąga fajny subbas, niższa średnica jest odpowiednio dociążona ale na pewno nie jest to zamulony przekaz, w odczuciu basu jest mniej niż sugerują wykresy. Średnica ocieplona, ani wycofana ani wypchnięta do przodu. Sopran gładki z super rozciągnięciem, nie słychać klasycznego roll-offa jak w wielu dokach i jest charakterystyczna iskierka. Słuchawki grają swobodnie, nie ma ciasnoty. Detal jest wg. mnie bardzo fajny ale podany w bardzo gładki sposób, bez ostrości. Poleciałbym je tym, którzy szukają IEM’ów o rozrywkowym brzmieniu z technikaliami wartymi tyle ile słuchawki kosztują. Nie polecam szukających sterylnie brzmiących doków i wypchniętą średnicą. Tu jest rozrywkowo, z detalem podanym w przystępny sposób a nie kosztem agresywnego strojenia. 

Edited by marcelmtbmx
  • Like 2

@Tomek1777 Może i Twoje - te mają nieoryginalne etui oraz trochę rys. Brzmienie się zgadza, obudowy są naprawdę duże i chwilę zajęło mi dobranie odpowiednich tipsów - dobrze było zbierać różne nakładki, bo finalnie przypasowały mi jakieś no-name'y o specyficznej budowie.

13 minut temu, Hustler napisał(a):

@Tomek1777 Może i Twoje - te mają nieoryginalne etui oraz trochę rys. Brzmienie się zgadza, obudowy są naprawdę duże i chwilę zajęło mi dobranie odpowiednich tipsów - dobrze było zbierać różne nakładki, bo finalnie przypasowały mi jakieś no-name'y o specyficznej budowie.

Jeśli od Tomka to wcześniej były moje a jeszcze wcześniej miał je @Jot R 😊

Edited by lobuz1
  • Like 1

21 godzin temu, Hustler napisał(a):

@lobuz1 Ten egzemplarz przyjechał zza Odry, ale może i aż tam zawędrowały. ;)

Prezentują ponadprzeciętny stosunek poweru i wygaru do ceny . Można ostro na nich pojechać.

11 godzin temu, Dirian napisał(a):

Pierwsze i być może nie ostatnie Focale w mojej kolekcji ☺️

07778586-405C-41AA-BB8F-C287D01FCAED.jpeg

Czyli ...? 

• Like 1

40 minut temu, arturro13 napisał(a):

Właśnie przyjechały z daleka.. 

Es Lab ES-R10

Dopełnienie zestawu Yamamoto Sound Craft, czyli wzmacniacz HA-02 (lampki Sylvania Gold Brand) + dac YDA-01

DSCF5597.thumb.jpg.ce3ec98e26e60fb318d6575490076ad3.jpg

DSCF5596.jpg

DSCF5598.jpg

Gratulacje ! Świetne słuchawki 😊

• Like 1
  • Thanks 1

Jest muzyka, jest i na czym słuchać
ANC na piątkę. Coraz częściej słucham w biurze i jest czasem potrzeba odcięcia się od dźwięków otoczenia, ale genialna jest w takiej sytuacji funkcja speak-to-chat która automatycznie włącza tryb ambient i zatrzymuje muzykę kiedy wyczuje że coś powiedziałem.6dec866e3c039ada62143230be1ff7f9.jpg15d427c9989e3bab20e741f2a118c09d.jpgf01942cb40221ce93d4f92435232319a.jpgea66507d1e2fcb66f98014e8bd91edad.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

• Like 4