Popular Post lobuz1 Posted April 14, 2023 Popular Post Report Share Posted April 14, 2023 (edited) Dzisiaj taka sytuacja. Audio-Technica ATH-AWKT. Edited April 14, 2023 by lobuz1 18 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 @lobuz1Ty za utylizacje takiej ilości elektrosmieci będziesz musiał zapłacić jakiś wyższy podatek? 😉 A na poważnie - gratulacje! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 55 minut temu, lobuz1 napisał(a): Dzisiaj taka sytuacja. Audio-Technica ATH-AWKT. Grają bardzo dobrze ale ten pałąk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 (edited) 44 minuty temu, Palpatine napisał(a): @lobuz1Ty za utylizacje takiej ilości elektrosmieci będziesz musiał zapłacić jakiś wyższy podatek? 😉 A na poważnie - gratulacje! Dziękuję. Jakoś to dźwignę. Nie wyrzucę ich do lasu. 😏 11 minut temu, vonBaron napisał(a): Grają bardzo dobrze ale ten pałąk... Co z nim nie tak? Miałem je już kupić kilka miesięcy wcześniej, testowałem w Łodzi, ale cisnęły mnie jak imadło, więc odpuściłem i ciągle o nich myślałem. Dzisiaj nic mnie nie cisnęło- może mi się spłaszczyła głowa. 🤣 Edited April 14, 2023 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 U mnie powodowały po godzinie masywny hot spot na czubku głowy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 7 minut temu, vonBaron napisał(a): U mnie powodowały po godzinie masywny hot spot na czubku głowy. To chyba ta sama anty-uzytkownikowa myśl konstrukcyjna co w D7200. Dziwne, że koniec końców takie coś zostaje dopuszczone do sprzedaży, skoro później 9/10 kupujących narzeka na to, że jest niewygodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 (edited) 11 minut temu, vonBaron napisał(a): U mnie powodowały po godzinie masywny hot spot na czubku głowy. Już trochę słucham i nic mi nie przeszkadza. Świetne są i za ludzkie pieniądze. Edited April 14, 2023 by lobuz1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Spawn Posted April 14, 2023 Popular Post Report Share Posted April 14, 2023 (edited) 34 minuty temu, Dirian napisał(a): To chyba ta sama anty-uzytkownikowa myśl konstrukcyjna co w D7200. Dziwne, że koniec końców takie coś zostaje dopuszczone do sprzedaży, skoro później 9/10 kupujących narzeka na to, że jest niewygodnie. To jest pałąk z ADX5000 które są tak lekkie że ten pałąk nie musi nawet głowy dotykać więc nie ma praktycznie obicia. W cięższych AWKT dali ten sam i się nie sprawdza ale trzeba brać poprawkę że AWKT to model wyjątkowo tani bo za raptem 9 999zł i przy tak napiętym budżecie to chyba wiadomo że pałąk musi być wzięty z innego modelu. Edited April 14, 2023 by Spawn 3 1 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 (edited) Tego nie mogłem przegapić. Edited April 14, 2023 by timecage 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 1 godzinę temu, Dirian napisał(a): To chyba ta sama anty-uzytkownikowa myśl konstrukcyjna co w D7200. Dziwne, że koniec końców takie coś zostaje dopuszczone do sprzedaży, skoro później 9/10 kupujących narzeka na to, że jest niewygodnie. Żadne Denony czy Fostex nie powodowały u mnie dyskomfortu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 (edited) Ludzie narzekają np. na takie Ety a dla mnie też są bezproblemowe, więc może mam inne podejście😀. Nie widzę żadnego problemu, wciąż słucham (już 3h) i nie poprawiam, nie chcę ich ściągać- wręcz przeciwnie. 😅 Edited April 14, 2023 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 44 minuty temu, vonBaron napisał(a): Żadne Denony czy Fostex nie powodowały u mnie dyskomfortu. Widzisz ile ludzi tyle opinii, mnie i wielu innych słuchaczy z którymi dyskutowalem D7200 gniota w czaszke na czubku głowy i jest to wg mnie wada konstrukcyjna. Zresztą jest cała masa opinii w sieci na ten temat. Z innymi Denonami czy Fostexami tego problemu nie miałem bo tam są inne pałąki. Ten w D9200 wygląda bardzo podobnie do D7200 ale jednak nie wbija się upierdliwie w czaszke. Czyli jednak wystarczyłaby prosta poprawka zamiast sprzedawać przez x-lat taki bubel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajo1971 Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 4 godziny temu, lobuz1 napisał(a): Dzisiaj taka sytuacja. Audio-Technica ATH-AWKT. Świetne słuchawki ale na stockowym kabelku nie grają 100% dźwiękiem Są mocno podatne na zmianę okablowania i wtedy pokazują mistrzostwo Słuchałem ich u Przemka ( Tytus1988 ) i na jego Entreq-u Apollo pokazały magiczną barwę Jazz , a w szczególności Diana Krall zaśpiewała tak że ciary ..... Pamiętam jak byłem i na żywo na jej koncercie w Blue Note to takie same przeżycie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 (edited) 28 minut temu, kajo1971 napisał(a): Świetne słuchawki ale na stockowym kabelku nie grają 100% dźwiękiem Są mocno podatne na zmianę okablowania i wtedy pokazują mistrzostwo Słuchałem ich u Przemka ( Tytus1988 ) i na jego Entreq-u Apollo pokazały magiczną barwę Jazz , a w szczególności Diana Krall zaśpiewała tak że ciary ..... Pamiętam jak byłem i na żywo na jej koncercie w Blue Note to takie same przeżycie Dziękuję. Zaraz odpalę Dianę Krall. Słuchałem Melody Gardot i odczuwałem swego rodzaju podniecenie. 😊 Mam taki ruski kabel i będę testował: http://art-cables.com/index.php/catalog/headphones-cables/rls-73-detail Edited April 14, 2023 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopec23 Posted April 14, 2023 Report Share Posted April 14, 2023 Coś się zaczęło dziać z moim "daily driverem" CA Dac Magic Plus, więc przyszedł czas na zmiany. Fajnie gra skubany, bardzo równo! 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_salgado_ Posted April 15, 2023 Report Share Posted April 15, 2023 19 godzin temu, lobuz1 napisał(a): Co z nim nie tak? Miałem je już kupić kilka miesięcy wcześniej, testowałem w Łodzi, ale cisnęły mnie jak imadło, więc odpuściłem i ciągle o nich myślałem. Dzisiaj nic mnie nie cisnęło- może mi się spłaszczyła głowa. 🤣 Miałem identyczne wrażenie jak ich pierwszy raz słuchałem z uprzejmości @Tytus1988 coś tam marudziłem na pałąk. Przy drugim podejściu było dużo lepiej, ten pałąk się wyrabia z czasem podobnie jak pady. Obecnie to dla mnie jedne z najbardziej wygodnych i ogólnie ulubionych słuchawek zamkniętych (podobnie jak AWAS). Gratuluję zakupu 😊 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted April 15, 2023 Report Share Posted April 15, 2023 (edited) 9 minut temu, _salgado_ napisał(a): Miałem identyczne wrażenie jak ich pierwszy raz słuchałem z uprzejmości @Tytus1988 coś tam marudziłem na pałąk. Przy drugim podejściu było dużo lepiej, ten pałąk się wyrabia z czasem podobnie jak pady. Obecnie to dla mnie jedne z najbardziej wygodnych i ogólnie ulubionych słuchawek zamkniętych (podobnie jak AWAS). Gratuluję zakupu 😊 Dziękuję. U mnie też nie ma żadnego problemu. Nie czuję dyskomfortu a słuchałem już sporo od wczoraj. Co mnie cieszy pałąk i pady są z owczej skóry, więc tak szybko nie zdziadzieją. Są bardziej wygodne niż Sonorous X, które zaprojektowano na małe uszka a jakość padów jest taka sobie. 😊 Edited April 15, 2023 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post timecage Posted April 15, 2023 Popular Post Report Share Posted April 15, 2023 Miałem napisać, że mały sprzęt duże brzmienie, ale on nie jest wcale taki mały - wieża JVC F1 z 1995 roku. Przyda się jej lekkie odświeżenie, ale już prezentuje się bardzo stylowo, a muzycznie nie ma się czego wstydzić. 16 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amrowek Posted April 15, 2023 Report Share Posted April 15, 2023 W dniu 10.04.2023 o 15:17, docentore napisał(a): Szczególnie jak się uda trafić w promce 50% ceny w dół. z makowcem czy bez ta promocja😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiccardoPL Posted April 16, 2023 Report Share Posted April 16, 2023 (edited) Poszukiwałem kabelka do Hifimanów 400SE - stockowy nie nadawał się do niczego. Potrzebowałem takiego, który nie zgasi góry (ale nad nią zapanuje) i zdecydowanie doda basów. Jakiś chiński nawet dawał radę, na moim Canare było też znośnie, ale ciągle to nie było to. I wtedy kumpel @PawelA zaproponował mi zrobionego przez niego Klotza. Zrobiony wg starej szkoły, nie obrany, z lutowaniem w trójniku. Dalem się namówić i po paru minutach już wysyłałem mu wiadomość: ile za niego chcesz? To było to, trafiony w 10. Zagrał dokładnie tak jak potrzebowałem, z basem, szeroko. Wciągnął kanarka nosem. Już zamówiłem zbalansowany. Edited April 16, 2023 by RiccardoPL literówki 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post docentore Posted April 16, 2023 Popular Post Report Share Posted April 16, 2023 Idealnie wpasowywuje się w moje zagracone biurko, dzięki @Mayster 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HappyBlack Posted April 16, 2023 Report Share Posted April 16, 2023 Godzinę temu, docentore napisał(a): Idealnie wpasowywuje się w moje zagracone biurko, dzięki @Mayster O! Jakie to TGXEary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted April 16, 2023 Report Share Posted April 16, 2023 Godzinę temu, HappyBlack napisał(a): O! Jakie to TGXEary? Serratus, świetnie brzmią ze wzmacniaczami lampowymi, kilka tygodni temu udało mi się je przetestować z Feliks Audio Envy - jak to świetnie brzmiało. 300o ohmowe przetworniki z odrobiną prądu rozwijają skrzydła. Jeden z lepszych zakupów audio w życiu. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NuYam Posted April 16, 2023 Report Share Posted April 16, 2023 (edited) Satch- przetwornik cyfrowo analogowy nos z dwoma Tda1541 i wyjściem na lampach 6j1. Przyleciał do mnie z Australii. Edited May 8 by NuYam 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MichalZZZ Posted April 17, 2023 Popular Post Report Share Posted April 17, 2023 (edited) Holo Audio Red : Edited April 17, 2023 by MichalZZZ 21 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts