Jump to content

Muzyczne Zakupy

ignacy

Recommended Posts

44 minuty temu, Palpatine napisał(a):

@lobuz1Ty za utylizacje takiej ilości elektrosmieci będziesz musiał zapłacić jakiś wyższy podatek? 😉

A na poważnie - gratulacje! 

Dziękuję. Jakoś to dźwignę. Nie wyrzucę ich do lasu. 😏 

11 minut temu, vonBaron napisał(a):

Grają bardzo dobrze ale ten pałąk... 

Co z nim nie tak? Miałem je już kupić kilka miesięcy wcześniej, testowałem w Łodzi, ale cisnęły mnie jak imadło, więc odpuściłem i ciągle o nich myślałem. Dzisiaj nic mnie nie cisnęło- może mi się spłaszczyła głowa.  🤣

Edited by lobuz1

7 minut temu, vonBaron napisał(a):

U mnie powodowały po godzinie masywny hot spot na czubku głowy. 

To chyba ta sama anty-uzytkownikowa myśl konstrukcyjna co w D7200. Dziwne, że koniec końców takie coś zostaje dopuszczone do sprzedaży, skoro później 9/10 kupujących narzeka na to, że jest niewygodnie. 

11 minut temu, vonBaron napisał(a):

U mnie powodowały po godzinie masywny hot spot na czubku głowy. 

Już trochę słucham i nic mi nie przeszkadza. Świetne są i za ludzkie pieniądze.

Edited by lobuz1
  • Haha 1

1 godzinę temu, Dirian napisał(a):

To chyba ta sama anty-uzytkownikowa myśl konstrukcyjna co w D7200. Dziwne, że koniec końców takie coś zostaje dopuszczone do sprzedaży, skoro później 9/10 kupujących narzeka na to, że jest niewygodnie. 

Żadne Denony czy Fostex nie powodowały u mnie dyskomfortu. 

Ludzie narzekają np. na takie Ety a dla mnie też są bezproblemowe, więc może mam inne podejście😀. Nie widzę żadnego problemu, wciąż słucham (już 3h) i nie poprawiam, nie chcę ich ściągać- wręcz przeciwnie. 😅

Edited by lobuz1

44 minuty temu, vonBaron napisał(a):

Żadne Denony czy Fostex nie powodowały u mnie dyskomfortu. 

Widzisz ile ludzi tyle opinii, mnie i wielu innych słuchaczy z którymi dyskutowalem D7200 gniota w czaszke na czubku głowy i jest to wg mnie wada konstrukcyjna. Zresztą jest cała masa opinii w sieci na ten temat. 

Z innymi Denonami czy Fostexami tego problemu nie miałem bo tam są inne pałąki. Ten w D9200 wygląda bardzo podobnie do D7200 ale jednak nie wbija się upierdliwie w czaszke. Czyli jednak wystarczyłaby prosta poprawka zamiast sprzedawać przez x-lat taki bubel. 

4 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

Dzisiaj taka sytuacja. Audio-Technica ATH-AWKT.

IMG_1003.jpeg

IMG_1004.jpeg

IMG_1005.jpeg

IMG_1006.jpeg

IMG_1007.jpeg

Świetne słuchawki :) ale na stockowym kabelku nie grają 100% dźwiękiem :( Są mocno podatne na zmianę okablowania i wtedy pokazują mistrzostwo :) Słuchałem ich u Przemka ( Tytus1988 ) i na jego Entreq-u Apollo pokazały magiczną barwę :) Jazz , a w szczególności Diana Krall zaśpiewała tak że ciary ..... :) Pamiętam jak byłem i na żywo na jej koncercie w Blue Note to takie same przeżycie :)

• Thanks 1

28 minut temu, kajo1971 napisał(a):

Świetne słuchawki :) ale na stockowym kabelku nie grają 100% dźwiękiem :( Są mocno podatne na zmianę okablowania i wtedy pokazują mistrzostwo :) Słuchałem ich u Przemka ( Tytus1988 ) i na jego Entreq-u Apollo pokazały magiczną barwę :) Jazz , a w szczególności Diana Krall zaśpiewała tak że ciary ..... :) Pamiętam jak byłem i na żywo na jej koncercie w Blue Note to takie same przeżycie :)

Dziękuję. Zaraz odpalę Dianę Krall. Słuchałem Melody Gardot i odczuwałem swego rodzaju podniecenie. 😊 Mam taki ruski kabel i będę testował:

http://art-cables.com/index.php/catalog/headphones-cables/rls-73-detail

Edited by lobuz1

19 godzin temu, lobuz1 napisał(a):

Co z nim nie tak? Miałem je już kupić kilka miesięcy wcześniej, testowałem w Łodzi, ale cisnęły mnie jak imadło, więc odpuściłem i ciągle o nich myślałem. Dzisiaj nic mnie nie cisnęło- może mi się spłaszczyła głowa.  🤣

Miałem identyczne wrażenie jak ich pierwszy raz słuchałem z uprzejmości @Tytus1988 coś tam marudziłem na pałąk. Przy drugim podejściu było dużo lepiej, ten pałąk się wyrabia z czasem podobnie jak pady. Obecnie to dla mnie jedne z najbardziej wygodnych i ogólnie ulubionych słuchawek zamkniętych (podobnie jak AWAS).

Gratuluję zakupu 😊

• Thanks 1

9 minut temu, _salgado_ napisał(a):

Miałem identyczne wrażenie jak ich pierwszy raz słuchałem z uprzejmości @Tytus1988 coś tam marudziłem na pałąk. Przy drugim podejściu było dużo lepiej, ten pałąk się wyrabia z czasem podobnie jak pady. Obecnie to dla mnie jedne z najbardziej wygodnych i ogólnie ulubionych słuchawek zamkniętych (podobnie jak AWAS).

Gratuluję zakupu 😊

Dziękuję. U mnie też nie ma żadnego problemu. Nie czuję dyskomfortu a słuchałem już sporo od wczoraj. Co mnie cieszy pałąk i pady są z owczej skóry, więc tak szybko nie zdziadzieją. 
Są bardziej wygodne niż Sonorous X, które zaprojektowano na małe uszka a jakość padów jest taka sobie. 😊

Edited by lobuz1

Poszukiwałem kabelka do Hifimanów 400SE - stockowy nie nadawał się do niczego. Potrzebowałem takiego, który nie zgasi góry (ale nad nią zapanuje) i zdecydowanie doda basów. Jakiś chiński nawet dawał radę, na moim Canare było też znośnie, ale ciągle to nie było to. I wtedy kumpel @PawelA zaproponował mi zrobionego przez niego Klotza. Zrobiony wg starej szkoły, nie obrany, z lutowaniem w trójniku. Dalem się namówić i po paru minutach już wysyłałem mu wiadomość: ile za niego chcesz? To było to, trafiony w 10. Zagrał dokładnie tak jak potrzebowałem, z basem, szeroko. Wciągnął kanarka nosem. Już zamówiłem zbalansowany.

_DSC1425.jpg

_DSC1424.jpg

20230416_L1005941.jpg

Edited by RiccardoPL
literówki
  • Like 4

Godzinę temu, HappyBlack napisał(a):

O!

Jakie to TGXEary?

Serratus, świetnie brzmią ze wzmacniaczami lampowymi, kilka tygodni temu udało mi się je przetestować z Feliks Audio Envy - jak to świetnie brzmiało. 300o ohmowe przetworniki z odrobiną prądu rozwijają skrzydła.

Jeden z lepszych zakupów audio w życiu.

IMG_20230401_170156-01.jpeg

• Like 3