Jump to content

Ultrasone Pure - zapowiedź nowości, połączona z preorderem!

Recommended Posts

W dniu 30.07.2023 o 19:42, neonlight napisał(a):

Heh.. wreszcie Ultrasone brzmiące naturalnie, a nie syntetycznie. Ludzie z Beyerdynamic też powinni pójść w końcu po rozum do głowy i brać przykład z konkurenta.😆👍 

Czy ja wiem czy pierwsze? :D Eleveny dla mnie w żaden sposób nie brzmią syntetycznie, może nie grają jak Odezi, MrSpeakers czy inne Eikony, ale sztuczności w życiu bym im nie zarzucił. Signature Pro też były całkiem normalne, choć jak większość Ultrasów muzykalno-techniczne na swój sposób. Po prostu Bawarczycy zazwyczaj nie szczędzą basu i mi to się akurat podoba, choć pamiętam że Edition 8EX świeże z pudełka (czy 9 o dziwo po wymianie driverów) to dla mnie basu miały mało, widać się potem wygrzały :D Inna sprawa że ED9 to bas nie mułowaty tylko mocno uderzający raczej, ale nie o nich mowa. 

W sumie nawet PRO900 mimo że kompletne freaki i 99% audiofilów nimi wzgardzi (bardziej misiowate niż Beyery T1v3 czy ZMF Atticus ale bas jednocześnie bardziej techniczny i konkretniej jak to w Ultrasone kopie) mi się podobały i takie polecane tu na forum kiedyś AKG K540 dla mnie grały dziwniej. 

2 godziny temu, Samin napisał(a):

A pałąk to plastik? jak patrze na konstrukcję wygląda na podatny na pękanie.

Te pałąki to zdaje się w różnych modelach bardzo podobne jeśli nie takie same, bo nie wiem czy same materiały się różnią. Jakbym miał strzelać to czy PRO480 za 5 paczek (a nawet taniej na promkach), Ultrasone Signature Pro (nominalnie prawie 4 koła) czy nawet kiedyś Edition 9 gdzie dzisiaj (no, parę lat temu) Tribute7 za 11 klocków -> jeden kij :D Dopiero w późniejszych Edition od 8 w górę te pałąki są ładniejsze. 

Ale do rzeczy: przy założeniu że to nie jest to samo i nawet jeśli te Pure mają headband jak tanie jak barszcz 480i, to w tej cenie preorderowej to tak czy siak nie ma na co narzekać i o pałąk raczej bym się nie martwił jak ktoś normalnie dba o słuchawki, no chyba że jakaś wada konstrukcyjna ale wątpię. Wykluczyć nigdy niczego jednak nie można, wiadomo. 

• Like 1

8 godzin temu, Undertaker napisał(a):

choć jak większość Ultrasów muzykalno-techniczne na swój sposób.

No właśnie. Niech firmy zamulaczowe klepią swoje zamulacze, a Ultrasone niech robi swoje. Po co komu kolejny zamulacz ala audeze.

11 godzin temu, szczygiel napisał(a):

Zapraszam do opisu moich wrażeń z przetestowania modelu. Przez całkowity przypadek miałem okazje sprawdzić te słuchawki. Mogę jedynie polecić.

Dzięki! Wahałem się trochę z zakupem, ale ten opis mnie przekonał :) 

Czekam cierpliwie na paczuszkę 😎

Co do tych alternatywnych padów to są one dołączane do zestawu czy można je kupić osobno? Na stronie producenta nic nie widzę.

• Moderator

Dostaliśmy informację , że w przyszłym tygodniu maja być wysłane do Nas wiec realnie ok. 20-tego powinny być już w magazynie.

Jest też w związku z tym informacja od firmy , że 15.08 zamykamy przedsprzedaż. Jest to ostatni dzień kiedy można jeszcze załapać się na ten model.

Zachęcamy bo warto

• Like 1

Kurcze, wiele lat nie kupowałem słuchawek żadnych, tylko th610 mi wystarczają, ale na te się skuszę, bo mają tą wykonuje bardzo trwałe produkty w odróżnieniu od Fostex, mój model ma wytarte pady, kabłąk, kilka razy były w serwisie. Marzyłem zawsze o kupnie Signature Pro, ale i Pure wystarczą, żeby tylko nie grały technicznie i cyfrowo

• Like 1

• MP3store
20 minut temu, jarrro napisał(a):

Kurcze, wiele lat nie kupowałem słuchawek żadnych, tylko th610 mi wystarczają, ale na te się skuszę, bo mają tą wykonuje bardzo trwałe produkty w odróżnieniu od Fostex, mój model ma wytarte pady, kabłąk, kilka razy były w serwisie. Marzyłem zawsze o kupnie Signature Pro, ale i Pure wystarczą, żeby tylko nie grały technicznie i cyfrowo

Bierz w ciemno, będziesz zadowolony! :) 

• Like 1

W dniu 29.07.2023 o 01:52, discodroid napisał(a):

dopiero po solidnym wygrzaniu nabierają odpowiedniej barwy i właściwego charakteru brzmienia.

Przy okazji Ultrasony są również fajnym benchmarkiem dla niedowiarków, którzy nie ufają takim sprawom jak wygrzewanie albo nie rozumieją w ogóle idei. Chcesz zmienić czyjeś nastawienie? Podaruj mu Ultrasone na co najmniej 150-200h i na bieżąco obserwuj zmiany. Myślę, że mógłbyś się mocno zaskoczyć.

Membrany przetworników są z Mylar lub PET, czyli polimerów.

Te polimery czasami są powlekane warstwą metaliczną (tytanem lub złotem oraz ich kombinacją w Ed.15). W Ed.Eleven to dla odmiany bioceluloza.

Metal też pracuje, dociera/przeciera się tylko raz kiedy jest fabrycznie nowy.

Faktycznie - to trwa i trwa i trwa - nawet 300 godzin czyli ponad miesiąc.

Straszne wiąchy rzucałem kiedy docierałem Pro 900i, ale efekt stał się niespodziewanie efektowny, kiedy się wreszcie przetarły.

W dniu 7.08.2023 o 16:24, Superata napisał(a):

Jest [...] informacja od firmy , że 15.08 zamykamy przedsprzedaż [...]

Czy można zebrać od razu komplet 3 głębokości padów do modelu Pure w (przyszłym: 9-14 sierpnia) jednym zamówieniu?

Chciałbym mieć do porównań też 20 mm i 30 mm (wraz ze standardem 25).

W dniu 7.08.2023 o 09:30, Suszec napisał(a):

Co do tych alternatywnych padów to są one dołączane do zestawu czy można je kupić osobno?

Dołączam do pytania.

A jeszcze kwestia - czy obwód wewnętrzny (czyli miejsce na uszy) ściślej wysokość jest większa niż 6 cm? Najlepiej gdyby moje uszy (wys. 7 cm) mieściły się wewnątrz.

Nie cierpię kiedy słuchawki opierają się na uszach, wolę mieć je oparte na głowie. Mam prawie 2 metry wzrostu to i uszy mam "wysokie" :)

Po poniższym opisie*:

"...they are quite hard to drive, ... ...because they have a high sensitivity of 114dB..."

to nic nie rozumiem.

Ciężkie do napędzenia przy takiej czułości?

*https://www.audiophile-heaven.com/2023/06/ultrasone-signature-pure-dynamic-headphones-new-edition-of-mighty-bass.html

Edited by xetras
Poprawka
  • Like 1

W dniu 10.08.2023 o 16:55, Markonelli napisał(a):

A na czym polega? Po prostu kupić ze strony w prezentowanej cenie, czy może jest jakaś tajemnicza lista?

Masz opisane w pierwszym poście.

Cytat

Wymogiem uzyskania ceny jest złożenie zamówienia we wspomnianym okresie oraz jego opłacenie czyli promocja zakończona + w przypadku sprzedaży wysyłkowej 15zł kosztów wysyłki - opłata nie jest doliczana przy odbiorze osobistym w wybranym sklepie 

Dane do przelewu za zakupy w MP3Store: 
Santander - numer konta: 51 1090 1870 0000 0001 0250 8990 
MP3store, 01-184 Warszawa, ul. Działdowska 12

W tytule proszę podać 4-literowy nr zamówienia

3. W przypadku realizacji wysyłkowej, do zamówienia należy doliczyć koszt transportu 15zł

• MP3store

Myślę, że to jedna z najfajniejszych słuchawkowych premier tego roku.

Mnie niebywale zaskoczyła i trafiła w mój gust na 200%. Najciekawsze dla mnie jest to, że pierwotnie podszedłem do testowania sztuki przedprodukcyjnej czysto eksperymentalnie i w sumie nie miałem żadnych oczekiwań. Do tej pory nie byłem jakimś wielkim fanem Ultrasone, bo chociaż doceniałem mocno tego producenta i jego brzmienie, to było ono dla mnie zbyt specjalistyczne i wyrafinowane. Tutaj sytuacja jest trochę inna.

Dźwięk jest na poziomie wyższym niż wskazywałaby na to półka cenowa, powiedziałbym że stanowi idealną reprezentację najnowszych osiągnięć technologicznych w zakresie solidnego audio za przystępne pieniądze i zdecydowanie przebija całą dostępną konkurencję o dużych imionach. Pojawił się również ukłon w stronę słuchaczy lubiących trochę więcej luzu i funu w brzmieniu. Słuchawka nadal zaskakuje swoją chirurgiczną precyzją, ale nie wymaga tak dużego słuchania z uwagą jak miało do miejsce w dotychczasowych modelach i pozwala naturalnie popłynąć z muzyką.

Ja sam nie mogę się już doczekać swojej sztuki :) 

• Like 1
  • Thanks 1

14 godzin temu, discodroid napisał(a):

Słuchawka nadal zaskakuje swoją chirurgiczną precyzją

Faktycznie - ta "chirurgiczna precyzja" to dobry skrót na sposób grania słuchawek od Ultrasone.

Ogólnie chyba to taki styl brzmienia. Oprócz tego jeszcze wiele więcej i poza tym -  zależy z jakim wzmacniaczem je się połączy.

W dniu 20.07.2023 o 17:00, MP3store napisał(a):

Zamówienia zbieramy od dziś - można je realizować odwiedzając jeden z naszych salonów stacjonarnych lub poprzez stronę internetową, dodając informację "Ultrasone preorder" w uwagach.

Skoro nie podano adresu strony to myślę że chodzi o adres strony sklepu czyli https://mp3store.pl/

Wtedy zamówienie i zakup po cenie katalogowej pozostanie nieopłacony (za 795 zł).

Nie wiem jak ta automatyka działa, ale chodzi mi o to aby od razu dwóch par nie kupić (skoro właściwie ich nie znam).

|

Czyli (o ile rozumiem dobrze): ręcznie zmienia się (edytuje) wartość zamówienia obniżając kwotę o dwieście złotych?

Nie widzę (jeszcze ) samego:

-numeru zamówienia

do

-podania numeru w tytule wpłaty. 

Edited by xetras
Poprawka

Mogli zrobić to kodem rabatowym.
___
Kilka dni temu się "złamałem" i zamówiłem je w preorder. Przeklepalem cenę 795 zł a potem mailowo uzgodniłem, że mam zapłacić cenę promocyjną. Tak, że można się dogadać. Podejrzewam że teraz jest przerwa handlowa i ludzie mają wolne.Bylo wcześniej kupić a nie zwlekać default_wink.png
Ps. Opłacony przelew ale jeszcze widnieje w zam, że nie, może przez ten "weekend świąteczny".

Potwierdzenie zamówienia otrzymuje się po realizacji przelewu a nie przed.

"Proszę przelać kwotę faktury na nasze konto bankowe. Otrzymasz potwierdzenie zamówienia przez e-mail zawierające dane bankowe i numer zamówienia"

Rezygnuję.

Przecież bez opłacenia pełnej kwoty 795 złotych nie dostanę numeru zamówienia, które trzeba wpisać do tytułu przelewu, który już został wysłany (wcześniej). Taka a nie inna jest kolejność działań w sklepie. 

Poprawcie system zamówień aby był jednoznaczny.

Vide: (zrzut ekranu)

https://photos.app.goo.gl/cnyttT9j5DHHcFyaA

Rezygnuję, ponieważ nie będę opłacał skoro nie wiadomo ani za ile ani za co.

25 minut temu, HappyBlack napisał(a):

Dostawa dotarła?

Kiedy można spodziewać się wysyłki?

Edit: dojrzałem w poście wyżej, że dostawę przewidujecie na okolice 20.08

Wybaczcie za niepotrzebny bump.

Ja dostałem wczoraj info na maila, że końcówka miesiąca, więc chyba trzeba uzbroić sie w cierpliwość.