MP3store discodroid Posted August 17, 2023 MP3store Report Share Posted August 17, 2023 8 godzin temu, Dirian napisał(a): Ja dostałem wczoraj info na maila, że końcówka miesiąca, więc chyba trzeba uzbroić sie w cierpliwość. Oj trzeba, ale na pocieszenie dodam, że już bliżej niż dalej i warto! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgreg Posted August 17, 2023 Report Share Posted August 17, 2023 Spoko, mi się ni spieszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted August 25, 2023 Report Share Posted August 25, 2023 @discodroid - są może jakieś nowe wieści w sprawie dostawy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store mp3storeBDG Posted August 25, 2023 MP3store Report Share Posted August 25, 2023 Siema, Ultrasone miało mała obsuwę, słuchawki miały być dzisiaj, ale wydali dzień później paletę, powinny być w poniedziałek na naszym magazynie zewnętrznym i jak tylko przyjmą dostawę to będziemy zlecać wysyłki. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store mp3storeBDG Posted August 30, 2023 MP3store Report Share Posted August 30, 2023 i jak wrażenia ? moje się właśnie wygrzewają , ale już wiem że będzie bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted August 30, 2023 Report Share Posted August 30, 2023 6 godzin temu, mp3storeBDG napisał(a): i jak wrażenia ? moje się właśnie wygrzewają , ale już wiem że będzie bardzo dobrze Dźwiękowo fajne, funowe granie Jakość wykonania jednak nieco pozostawia do życzenia, nawet biorąc pod uwagę cenę. W moim egzemplarzu pałąk skrzypi przy każdym zakładaniu słuchawek lub wzięciu ich do ręki. Mechanizm regulacji po jednej stronie jest dosyć luźny, a po drugiej mocno trzyma, więc jest gimnastyka żeby słuchawki nie zmieniały ustawienia podczas zakładania. Na szczęście jak już wylądują na głowie to te bolączki znikają. Komfort o dziwo jest na całkiem wysokim poziomie, więc tutaj na plus. Wspomniane "wygrzewanie" to podejrzewam, że może być proces podobny jak w Beyerdynamicach, czyli po prostu pady się uklepią. Średnie się przybliżą, a midbasu nieco ubędzie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store discodroid Posted August 30, 2023 MP3store Report Share Posted August 30, 2023 30 minut temu, Suszec napisał(a): Dźwiękowo fajne, funowe granie Jakość wykonania jednak nieco pozostawia do życzenia, nawet biorąc pod uwagę cenę. W moim egzemplarzu pałąk skrzypi przy każdym zakładaniu słuchawek lub wzięciu ich do ręki. Mechanizm regulacji po jednej stronie jest dosyć luźny, a po drugiej mocno trzyma, więc jest gimnastyka żeby słuchawki nie zmieniały ustawienia podczas zakładania. Na szczęście jak już wylądują na głowie to te bolączki znikają. Komfort o dziwo jest na całkiem wysokim poziomie, więc tutaj na plus. Wspomniane "wygrzewanie" to podejrzewam, że może być proces podobny jak w Beyerdynamicach, czyli po prostu pady się uklepią. Średnie się przybliżą, a midbasu nieco ubędzie. Dzięki za opinię. Niech Ci dobrze służą! ❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neckol Posted August 30, 2023 Report Share Posted August 30, 2023 ooo U mnie dalej cisza (odbiór w Poznaniu). A akurat dzisiaj urlop miałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
japkho Posted August 30, 2023 Report Share Posted August 30, 2023 47 minut temu, Neckol napisał(a): ooo U mnie dalej cisza (odbiór w Poznaniu). A akurat dzisiaj urlop miałem U mnie (też Poznań), są od kilku godzin, ale zamówiłem do paczkomatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store mp3storeBDG Posted August 31, 2023 MP3store Report Share Posted August 31, 2023 10 godzin temu, japkho napisał(a): U mnie (też Poznań), są od kilku godzin, ale zamówiłem do paczkomatu. Zapodaj na priv nr zamówienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
japkho Posted August 31, 2023 Report Share Posted August 31, 2023 2 godziny temu, mp3storeBDG napisał(a): Zapodaj na priv nr zamówienia Już od wczoraj słuchane. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted August 31, 2023 Report Share Posted August 31, 2023 Ja dzisiaj sobie nieco więcej posłuchałem i muszę przyznać, że to granie robi wrażenie. W stosunku do moich preferencji może basu jest ciuteczkę za dużo (ciekaw jestem tych płytszych padów), ale nie przysłania on średnich w najmniejszym stopniu. Średnica jest bardzo ładnie zaprezentowana, a rejestry górne lekko zmiękczone, ale nie totalnie schowane. Zarówno elektronika jak i muzyka z wykorzystaniem instrumentów akustycznych brzmi bardzo dobrze. Stereofonia i holografia są naprawdę niezłe (szczególnie jak na zamknięte), ale trzeba zadbać o odpowiednie ułożenie słuchawek na głowie. Najlepiej poświećcie sobie w pady i zobaczcie jak umiejscowione są przetworniki. Ciekaw jestem jak te słuchawki by wypadły na wykresie, bo brzmią jak strzał w 10, jeśli chodzi o zamknięte... Jakby tak tylko dało się połączyć jakość wykonania Beyerdynamic z dźwiękiem tych Ultrasone, to by były zamknięte idealne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store mp3storeBDG Posted August 31, 2023 MP3store Report Share Posted August 31, 2023 Ja od wczoraj ich nie ściągam z głowy właśnie odpaliłem Misery Index i jest dobrze One są mega uniwersalne i cały czas mnie zaskakują. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store discodroid Posted August 31, 2023 MP3store Report Share Posted August 31, 2023 Mam i ja. Zupełnie szczerze i prywatnie - obłęd za taką kasę, no nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Przyjemność w najczystszej postaci. Pierwsze opinie naszych lokalnych Klientów są piorunujące. Chyba absolutnie nikt nie spodziewał się w trakcie składania zamówienia, że to zagra tak cholernie dobrze. POLECAM!!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted August 31, 2023 Report Share Posted August 31, 2023 55 minut temu, discodroid napisał(a): Chyba absolutnie nikt nie spodziewał się w trakcie składania zamówienia, że to zagra tak cholernie dobrze. Szczerze? Grają dobrze i do tysiaka na pewno się bronią, ale czy aż tak cholernie dobrze? No nie wiem... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store discodroid Posted August 31, 2023 MP3store Report Share Posted August 31, 2023 2 godziny temu, Dirian napisał(a): Szczerze? Grają dobrze i do tysiaka na pewno się bronią, ale czy aż tak cholernie dobrze? No nie wiem... Ja przekazuję póki co głównie to, co opiniują moi lokalni ludzie, którzy już posłuchali i kupili. Ale wiesz - tak sobie tylko myślę - skoro bronią się do tysiaka, a założeniem Ultrasone było przesunięcie targetu w stronę rynku bardziej konsumenckiego oraz wypuszczenie modelu konkurencyjnego dla dotychczasowych, niekiedy już oklepanych konsumenckich opcji innych producentów dostępnych w podobnych cenach, to znaczy, że raczej grają cholernie dobrze. Relacja dźwięku do ceny produktu jest moim zdaniem rewelacyjna i trudno mi przywołać na myśl podobnie ciekawą rzecz za te pieniądze. No a cała reszta to wiadomo - kwestia perspektywy, potrzeby i gustu. Pure spodoba się raczej każdemu. Ale wiadomo, że niektórym mniej, a niektórym bardziej. No i warto podkreślić, że jest to jednak dalej ten słynny Ultrasone, gdzie standardowo miłości do słuchawki trzeba się nauczyć, a poziom zakochania często rośnie wraz z odkrywanym potencjałem. I nie powiem, że obiektywnie rzecz biorąc jest to szczyt marzeń, ale mi się osobiście cholernie podobają. 😛 Pardon my French. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted August 31, 2023 Report Share Posted August 31, 2023 (edited) No ja liczyłem na trochę więcej po tych przedpremierowych zachwytach - znaczy wiadomo, to słuchawki za 6-7-8 stów zależnie kto ile za nie zapłacił i tu na pewno są w topce, ale jak ktoś tam rzucał gdzieś jakieś opinie, że to gra na poziomie słuchawek za 3k, no to sorry, ale nie (przy czym nie mówię, że odstają jakoś szalenie mocno) Zgadzam się jednak, że jak ktoś szuka dobrych słuchawek i nie chce wydawać przesadnie dużo, to obecnie jest to jeden z najciekawszych kandydatów, a może i najciekawszy. btw. będziecie może mieli do nich taki kabelek w najbliższej przyszłości? Na stronie Ultrasone jest jako "comming soon". Ta sprężynka z zestawu trochę irytuje swoim ciężarem, a i 4.4mm by się przydało pod moje sprzęty Edited August 31, 2023 by Dirian 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 15 godzin temu, Suszec napisał(a): z dźwiękiem tych Ultrasone A co jest nie tak z ich jakością? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suszec Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 3 godziny temu, Rafacio napisał(a): A co jest nie tak z ich jakością? Pisałem wcześniej - pałąk jest wygodny, ale skrzypi niemiłosiernie, a regulacja działa w sumie jak chce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store discodroid Posted September 1, 2023 MP3store Report Share Posted September 1, 2023 2 godziny temu, Suszec napisał(a): Pisałem wcześniej - pałąk jest wygodny, ale skrzypi niemiłosiernie, a regulacja działa w sumie jak chce. Wygląda na to, że pałąki skrzypią w większości sztuk. To się pewnie trochę wyrobi i poluzuje. @Dirian o kabel podpytam i przy okazji może uda się od razu załatwić dodatkowe pady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 8 minut temu, discodroid napisał(a): Wygląda na to, że pałąki skrzypią w większości sztuk. To się pewnie trochę wyrobi i poluzuje. @Dirian o kabel podpytam i przy okazji może uda się od razu załatwić dodatkowe pady Dzięki, jakby był w cenie nie kosztującej połowy słuchawek to pewnie wezmę U mnie pałąk też trochę skrzypi, ale jak już siedzą na głowie to problemu nie ma. Regulacja faktycznie jest trochę kiepska, bo nie da się jej ustawić na stałe i w sumie za każdym razem trzeba poprawiać, bo się przesuwa. Ale w sumie u mnie i tak są wysunięte na maksa więc mi to nie przeszkadza Wydaje się jednak, że poza tymi mankamentami, to raczej trudno będzie je zajechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgreg Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 Co do przewodu zbalansowanego z wtyczką 4.4, myślicie że to przewidzieli i gniazdo 3.5 w lewej słuchawce ma 4 styki plus masa?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 41 minut temu, zgreg napisał(a): Co do przewodu zbalansowanego z wtyczką 4.4, myślicie że to przewidzieli i gniazdo 3.5 w lewej słuchawce ma 4 styki plus masa? Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Tam jest 2.5mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x86 Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 2 minuty temu, Dirian napisał(a): Tam jest 2.5mm. Czyli patent jak w Sennheiser HD579 i po wtyku widać, że chyba ten sam. Pytanie tylko czy schemat również ten sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted September 1, 2023 Report Share Posted September 1, 2023 4 godziny temu, Suszec napisał(a): Pisałem wcześniej - pałąk jest wygodny, ale skrzypi niemiłosiernie, a regulacja działa w sumie jak chce. Dziwne, bo nawet w PRO 480 takie rzeczy się nie dzieją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts