bakus1233 Posted June 6 Report Share Posted June 6 @audionanika miałeś okazje słuchać te duże maxy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted June 6 Report Share Posted June 6 (edited) Nie, ale jak wypuszczą maxy dwójki, to się zastanowię. Nie wiem czy się przyznam jak kupię, bo@Roo_Volt już teraz nie chce ze mną gadać. Edited June 6 by audionanik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted June 6 Report Share Posted June 6 Maxy dwójki cenowo mogą być już audiofilskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted June 6 Report Share Posted June 6 (edited) 22 godziny temu, audionanik napisał(a): Dzisiejszy zakup AirPods pro2 wraz z silikonowym kondomkiem: Anc nie ma startu do wokółusznych typu beoplay; soni 1000xm, czy bose 35, ale sporo pomaga. Wygodne i funkcjonalne; niestety mam leciwego maka i gejfona więc nie dane mi narazie cieszyć się wszystkimi wodotryskami. Dźwięk - puchaty bas, gładkie, nieco „spowolnione” brzmienie; jednak dynamika już na 5+; szczegółowość i stereo takoż; naturalność i audiofilski wgląd w tkankę dźwiękową umiarkowane (plus dobry). Ogólnie SQ, jak na bezprzewodowe wypierdki - petarda!!! Nawet audiofil może czerpać radość ze słuchania na tym czymś i się z tym nie czaić po kątach. Refleksja - jak się okazuje, niewiele trzeba kilobitów na sekundę, żeby uzyskać dźwięk naprawdę wysokiej jakości… Howgh. Posłuchaj Final ZE8000 a zobaczysz jak powinny grać twsy bez tych wszystkich ldacków. Muszą tylko podejść ergonomiczne i złapiesz dobry seal z czym nie mam najmniejszego problemu. Dla mnie endgame- po kilku doświadczeniach watpię, że coś zagra lepiej. Mówię serio, to może być Twoje granie. Edited June 6 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted June 6 Report Share Posted June 6 (edited) 2 godziny temu, bakus1233 napisał(a): Maxy dwójki cenowo mogą być już audiofilskie Inaczej nikt nie uwierzy, że poprawili jedynki czyli jak to @Spawn kiedyś zauważył - pierwsze na świecie, wymyślone przez japko od podstaw, zamknięte słuchawki z padami i regulacją sklepienia. Edited June 6 by audionanik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted June 6 Report Share Posted June 6 15 minut temu, lobuz1 napisał(a): Posłuchaj Final ZE8000 a zobaczysz jak powinny grać twsy bez tych wszystkich ldacków. Muszą tylko podejść ergonomiczne i złapiesz dobry seal z czym nie mam najmniejszego problemu. Dla mnie endgame- po kilku doświadczeniach watpię, że coś zagra lepiej. Mówię serio, to może być Twoje granie. Parafrazując @lobuz1 (jako funboy JVC) posłuchaj JVC HA-FW1000T (też bez LDAC) I zobaczysz co znaczy TWSy audiofilskie.😅 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted June 6 Report Share Posted June 6 3 minuty temu, lobuz1 napisał(a): Posłuchaj Final ZE8000 a zobaczysz jak powinny grać twsy bez tych wszystkich ldacków. Muszą tylko podejść ergonomiczne. Dla mnie endgame- po kilku doświadczeniach watpię, że coś zagra lepiej. Mówię serio, to może być Twoje granie. Dopiero airpods pro2 sprawiły, że świat bez kabla stał się do przyjęcia. Poprzednie próby jego eksploracji, poza zachwytem nad wygodą, ciszą i funkcjonalnością jakie w nim panują, powodowały już po kilku godzinach silny głód SQ. Ba! Zarzekałem się, że nie dam sobie penetrować wnętrza jakimiś czopkami, a tu masz - system wyrównywania ciśnienia w czopkojapkowyrobach daje radę (nie wiem jak w innych z tym jest) i pozwalam się penetrować, i nie stękam… Jak sprzedam Pikpoki, Gradosy i mojo2, to będę eksplorował dalej. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted June 6 Report Share Posted June 6 23 godziny temu, audionanik napisał(a): Dzisiejszy zakup AirPods pro2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted June 6 Report Share Posted June 6 42 minuty temu, Spawn napisał(a): 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HappyBlack Posted June 7 Report Share Posted June 7 Ja tam się @audionanik nie dziwię. Gdyby nie fakt, że do sensownego działania APP2 wymagane jest jakiekolwiek jabłko, to sam bym bardzo chętnie dawno temu spróbował, co jest dwa. Dysponuję, co prawda, iPhonem 6S Plus jako backupową słuchawką, ale wątpię, by pozwolił im w pełni rozwinąć skrzydła. Cóż, Apple nie bez przyczyny na ostatnim WWDC chwaliło się, że AirPodsy (jako marka ogólnie, mając na myśli wszystkie modele razem) to najpopularniejsze słuchawki na świecie. Pierwsza kwestia to sprawa wygody i tego, że one, jak większość sprzętu znaku spod Cupertino, po prostu działają. A druga kwestia - czyli jakość dostarczanych wrażeń dźwiękowych: na nas, hobbystów tembru i muzykalności, zapewne nie zrobiłaby piorunującego wrażenia, ale dla większości niewymagających konsumentów jest wystarczająco dobra. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted June 7 Report Share Posted June 7 @audionanikbardzo dobry zakup. Mnie też cieszą dobre pół roku i uważam, ze są świetne. Zarówno pod względem sq jak i techniki użytkowej. W samolocie sprawdzają się wyśmienicie. Wygoda tez na plus. W tej cenie, świetny sprzęt. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted June 7 Report Share Posted June 7 (edited) Największy minus, to chyba bateria, która po 4 latach będzie trzymać około 2 godzin (więc można mieć nawet problem z obejrzeniem jakiegoś filmu w całości). Chyba, że w tych nowszych airpodsach poprawili baterie i wytrzyma z 10 lat 😜 ona jest niewymienialna? Airpodsy 3 generacji różnią się brzmieniowo względem pro 2 generacji czy po prostu mają mniej bajerów? Edited June 7 by bakus1233 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted June 7 Report Share Posted June 7 AirPods 3 są douszne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post all999 Posted June 7 Popular Post Report Share Posted June 7 @Jaro54 JVC lekko mieć nie będą 15 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted June 7 Report Share Posted June 7 7 godzin temu, HappyBlack napisał(a): Dysponuję, co prawda, iPhonem 6S Plus jako backupową słuchawką, ale wątpię, by pozwolił im w pełni rozwinąć skrzydła. Ja mam SE 2016 i nie narzekam; są ustawienia typu dostrajanie automatyczne, ręczne i jeszcze coś tam. 2 godziny temu, bakus1233 napisał(a): Największy minus, to chyba bateria, która po 4 latach będzie trzymać około 2 godzin To kupa. Widzę że wymiana prawie 3 stówy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted June 7 Report Share Posted June 7 54 minuty temu, audionanik napisał(a): Widzę że wymiana prawie 3 stówy. A myślałem, że są nienaprawialne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MichalZZZ Posted June 7 Popular Post Report Share Posted June 7 (edited) Dojechały funkiel nóweczki pachnące fabryką Susvary O ich dzwięku (top), komforcie (top), czy jakości wykonania (flop) się już wielokrotnie rozpisywałem, kiedy miałem te sluchawki u siebie na testach, więc nie będę się zbytnio powtarzał. Napisze w skrócie jedynie tyle, że jestem absolutnie zauroczony tym co słyszę przez te słuchawki. One dla mnie pod tym względem (dzwięku) nie mają żadnych słabych stron. Są wręcz idealne. Dać im odpowiednie źródło i dosłownie czarują! Szukałem możliwie najlepszych "technicznie" średnicowych słuchawek, które by się fajnie uzupełniały z moimi Abyssami 1266 TC i wydaje mi się, że lepiej trafić nie mogłem. Do tego należy dodać jeszcze fakt, że nigdy nie miałem tak komfortowo leżących na głowie słuchawek (co mi też rekompensuje ich kontrowersyjną nieco tandetną jakość wykonania 😉) Empyreany i Nighthawki są wygodne, nawet baaardzo wygodne, ale Susvary je pod tym względem jeszcze przebijają 🙂👍 Edited June 7 by MichalZZZ 22 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekBe Posted June 7 Report Share Posted June 7 (edited) @MichalZZZ No, nareszcie masz na tych stand'ach sensowne słuchawki - zgrabne, lekkie, ultrawygodne. Bo te dotychczasowe to... flop był pancerny 🤪🤪. Żart. Gratulacje. W połączeniu z WA33 będzie petarda. Ciekaw jestem Twojej opinii na temat tego zestawienia vs Envy, choć to drugie pewnie z pamięci. A jeszcze bardziej zestawienia z Holo Audio Bliss, bo na niego ostrzę sobie zęby. Edited June 7 by RadekBe 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted June 7 Report Share Posted June 7 (edited) 36 minut temu, RadekBe napisał(a): @MichalZZZ No, nareszcie masz na tych stand'ach sensowne słuchawki - zgrabne, lekkie, ultrawygodne. Bo te dotychczasowe to... flop był pancerny 🤪🤪. Żart. Gratulacje. W połączeniu z WA33 będzie petarda. Ciekaw jestem Twojej tego zestawienia vs Envy, choć to drugie pewnie z pamięci. A jeszcze bardziej zestawienia z Holo Audio Bliss, bo na niego ostrze sobie zęby. Na Blissa wciaz czekam i też się nie mogę doczekać porównań Jos mi pisał, że są jakieś opóźnienia w dostawie. Co do WA33 vs Envy, to WA33 jest dla mnie lepszym wzmakiem, a już napewno bardziej mi odpowiadającym. Envy był odrobine za miękki i gładki jak na moje gusta. Zbyt ugrzeczniony. WA33 przy nim to takie trochę dzikie zwierzę i za to go uwielbiam Dziękuję Radziu. Edited June 7 by MichalZZZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cain1916 Posted June 7 Report Share Posted June 7 @MichalZZZ Gratki. Od kiedy przetestowałem Susvary na spokojnie w swoim systemie nie myślę już o żadnych innych słuchawkach. Od zakupu wstrzymują mnie tylko i wyłącznie inne wydatki, ale muszę je kiedyś kupić😎 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted June 7 Report Share Posted June 7 (edited) 13 minut temu, Cain1916 napisał(a): @MichalZZZ Gratki. Od kiedy przetestowałem Susvary na spokojnie w swoim systemie nie myślę już o żadnych innych słuchawkach. Od zakupu wstrzymują mnie tylko i wyłącznie inne wydatki, ale muszę je kiedyś kupić😎 No bo to trzeba na spokojnie u siebie w domu je testować 👍 Są nieziemsko dobre. To fakt. Ta ich niesamowita rozdzielczość, detal, szybkość, barwa i przy tym bardzo nisko schodzacy bas, niewiarygodne wręcz wokale, świetne gładkie ale i zarazem podkreślone wysokie, oraz genialna holografia na sporej scenie, to coś przez co nie da się obok nich przejść obojętnie Dziękuję bardzo. Edited June 7 by MichalZZZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted June 7 Report Share Posted June 7 Radzę tylko nie wieszać na sandale bo legendarna wytrzymałość tej skóry może nie wytrzymać próby czasu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted June 7 Report Share Posted June 7 (edited) Jak nie będę ich słuchał, bo np. będzie czas innych słuchawek, tudzież inny repartuar w zależności od nastroju, to i tak będą leżakować w pudle. A jak będzie ich kolej, to robiąc sobie przerwy i odwieszając je na chwile na stojak, to nie powinno sie im stać żadna krzywda Oczywiscie to poźniej, bo póki co nie będą schodziły z głowy i będę sobie robił mnóstwo porównań Edited June 7 by MichalZZZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted June 7 Report Share Posted June 7 @MichalZZZ gratuluję zakupu Susvar 🙂👍🥇 Pięknie się prezentują! Zgadzam się, że poza wspaniałym dźwiękiem ich dużym atutem jest świetna ergonomia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted June 7 Report Share Posted June 7 (edited) 6 godzin temu, RadekBe napisał(a): A jeszcze bardziej zestawienia z Holo Audio Bliss, bo na niego ostrzę sobie zęby. Właśnie zobaczyłem na mailu, że dostałem numer tracking do śledzenia przesyłki. Tak więc Bliss do 7 dni roboczych 😀👍 @Tytus1988 Dziękuję Przemku 🙂 Edited June 7 by MichalZZZ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts