Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Fanklub Phonak Audéo

all999

Recommended Posts

W gruncie rzeczy to bas pozostaje taki sam jak w przypadku filtrów brązowych, tylko jest bardziej wyeksponowany przez wyciszenie tonów wysokich Nie ma szczególnych różnic pomiędzy basem z filtrami szarymi Audeo a brązowymi Knowlesa, a z zielonymi filtrami Knowlesa i średni i niski bas jest bardziej wyeksponowany.

Dzięki za odpowiedź 🙂

Po dalszych odsłuchach przychylam się bardziej w stronę filtrów białych od Knowlesa. Edytowałem wcześniejszy post.

Jakby był ktoś z okolic Krakowa chętny na próbne odsłuchy to mam do odstąpienia 2 pary filtrów zielonych, 2 pary filtrów brązowych, a nawet 2 pary filtrów czerwonych od Knowlesa, 

odsprzedam w cenie zakupu, może być pojedynczo, 10 zł za parę.

Edited by dMYGOo

• 4 years later...

W czeluściach szuflady odnalazłem:

- uszkodzone Audeo PFE 022, prawa nie działa (kabel bez widocznych uszkodzeń)

- komplet gumek, używanych bardzo rzadko jeśli w ogóle

- filtry czarne, 1 para

- filtry zielone, 6 par (5 nowych)

- filtry szare, 5 par, z czego zapewne 3-4 nieużywane

Czy ktoś jeszcze używa Audeo w 2024 i chciałby przygarnąć?

47 minut temu, hdkwpwbavdiw napisał(a):

W czeluściach szuflady odnalazłem:

- uszkodzone Audeo PFE 022, prawa nie działa (kabel bez widocznych uszkodzeń)

- komplet gumek, używanych bardzo rzadko jeśli w ogóle

- filtry czarne, 1 para

- filtry zielone, 6 par (5 nowych)

- filtry szare, 5 par, z czego zapewne 3-4 nieużywane

Czy ktoś jeszcze używa Audeo w 2024 i chciałby przygarnąć?

Mam te słuchawki działające, ale niestety bez dodatkowych filtrów (zamontowane zielone, podobno najgorsze xD). Brzmienie bym powiedział vintage-owe, bo bez uniesień ale bezpieczne, z drugiej strony te słuchawki to jest takie jedno wielkie nic, że nawet nie czuć że ma się je zamontowane w uszach. Chętnie wziąłbym te filtry i poeksperymentował, o ile cena za rzeczone artefakty niezaporowa. ;)

PS. Posłuchałem ich na odświeżenie i faktycznie te słuchawki mają w sobie to coś... Nie są aż tak szczegółowe, ale tonalnie jak na tamte lata petarda, choć trochę bym i tak rozjaśnił.

Edited by Leairve

Jak trochę, to filtry czarne. Ale z tego co pamiętam, można było w zielonych zrobić dziurkę igłą i robiło się jaśniej. 

• Like 1

5 godzin temu, Inszy napisał(a):

Jak trochę, to filtry czarne. Ale z tego co pamiętam, można było w zielonych zrobić dziurkę igłą i robiło się jaśniej. 

Z tym że ja właściwie nie wiem jaki jest max tych słuchawek, bo słyszałem tylko na zielonych. Więc najlepiej jakbym miał chociaż szare na spróbowanie, bo z tego co widziałem to one uchodziły za najlepsze. ;)

9 godzin temu, Leairve napisał(a):

słyszałem tylko na zielonych. Więc najlepiej jakbym miał chociaż szare na spróbowanie, bo z tego co widziałem to one uchodziły za najlepsze. ;)

Ja słuchałem na szarych i na zielonych z dziurką. Brzmienie bardzo podobne, choć na zielonych z dziurką nieco bardziej żywiołowe, minimalnie więcej wysokich i basu.

19 godzin temu, Leairve napisał(a):

te słuchawki to jest takie jedno wielkie nic, że nawet nie czuć że ma się je zamontowane w uszach

To jest w nich super, brakuje mi innych słuchawek, w których mógłbym się położyć na boku.

W dniu 3.04.2024 o 22:24, Perul napisał(a):

To jest w nich super, brakuje mi innych słuchawek, w których mógłbym się położyć na boku.

To sprawdź Akoustyx z serii R1. R110 to nawet dźwiękowo zamiennik dla Audeo, ale bez problemu z filtrami i mają złącze MMCX.

• Thanks 1