Ros Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 W gruncie rzeczy to bas pozostaje taki sam jak w przypadku filtrów brązowych, tylko jest bardziej wyeksponowany przez wyciszenie tonów wysokich Nie ma szczególnych różnic pomiędzy basem z filtrami szarymi Audeo a brązowymi Knowlesa, a z zielonymi filtrami Knowlesa i średni i niski bas jest bardziej wyeksponowany. Dzięki za odpowiedź 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dMYGOo Posted April 27, 2019 Report Share Posted April 27, 2019 (edited) Po dalszych odsłuchach przychylam się bardziej w stronę filtrów białych od Knowlesa. Edytowałem wcześniejszy post. Jakby był ktoś z okolic Krakowa chętny na próbne odsłuchy to mam do odstąpienia 2 pary filtrów zielonych, 2 pary filtrów brązowych, a nawet 2 pary filtrów czerwonych od Knowlesa, odsprzedam w cenie zakupu, może być pojedynczo, 10 zł za parę. Edited April 27, 2019 by dMYGOo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hdkwpwbavdiw Posted April 2 Report Share Posted April 2 W czeluściach szuflady odnalazłem: - uszkodzone Audeo PFE 022, prawa nie działa (kabel bez widocznych uszkodzeń) - komplet gumek, używanych bardzo rzadko jeśli w ogóle - filtry czarne, 1 para - filtry zielone, 6 par (5 nowych) - filtry szare, 5 par, z czego zapewne 3-4 nieużywane Czy ktoś jeszcze używa Audeo w 2024 i chciałby przygarnąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leairve Posted April 3 Report Share Posted April 3 (edited) 47 minut temu, hdkwpwbavdiw napisał(a): W czeluściach szuflady odnalazłem: - uszkodzone Audeo PFE 022, prawa nie działa (kabel bez widocznych uszkodzeń) - komplet gumek, używanych bardzo rzadko jeśli w ogóle - filtry czarne, 1 para - filtry zielone, 6 par (5 nowych) - filtry szare, 5 par, z czego zapewne 3-4 nieużywane Czy ktoś jeszcze używa Audeo w 2024 i chciałby przygarnąć? Mam te słuchawki działające, ale niestety bez dodatkowych filtrów (zamontowane zielone, podobno najgorsze xD). Brzmienie bym powiedział vintage-owe, bo bez uniesień ale bezpieczne, z drugiej strony te słuchawki to jest takie jedno wielkie nic, że nawet nie czuć że ma się je zamontowane w uszach. Chętnie wziąłbym te filtry i poeksperymentował, o ile cena za rzeczone artefakty niezaporowa. PS. Posłuchałem ich na odświeżenie i faktycznie te słuchawki mają w sobie to coś... Nie są aż tak szczegółowe, ale tonalnie jak na tamte lata petarda, choć trochę bym i tak rozjaśnił. Edited April 3 by Leairve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted April 3 Report Share Posted April 3 Jak trochę, to filtry czarne. Ale z tego co pamiętam, można było w zielonych zrobić dziurkę igłą i robiło się jaśniej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leairve Posted April 3 Report Share Posted April 3 5 godzin temu, Inszy napisał(a): Jak trochę, to filtry czarne. Ale z tego co pamiętam, można było w zielonych zrobić dziurkę igłą i robiło się jaśniej. Z tym że ja właściwie nie wiem jaki jest max tych słuchawek, bo słyszałem tylko na zielonych. Więc najlepiej jakbym miał chociaż szare na spróbowanie, bo z tego co widziałem to one uchodziły za najlepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted April 3 Report Share Posted April 3 9 godzin temu, Leairve napisał(a): słyszałem tylko na zielonych. Więc najlepiej jakbym miał chociaż szare na spróbowanie, bo z tego co widziałem to one uchodziły za najlepsze. Ja słuchałem na szarych i na zielonych z dziurką. Brzmienie bardzo podobne, choć na zielonych z dziurką nieco bardziej żywiołowe, minimalnie więcej wysokich i basu. 19 godzin temu, Leairve napisał(a): te słuchawki to jest takie jedno wielkie nic, że nawet nie czuć że ma się je zamontowane w uszach To jest w nich super, brakuje mi innych słuchawek, w których mógłbym się położyć na boku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted April 8 Report Share Posted April 8 W dniu 3.04.2024 o 22:24, Perul napisał(a): To jest w nich super, brakuje mi innych słuchawek, w których mógłbym się położyć na boku. To sprawdź Akoustyx z serii R1. R110 to nawet dźwiękowo zamiennik dla Audeo, ale bez problemu z filtrami i mają złącze MMCX. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts