maciux Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 (edited) No to zapowiada się sporo nowego od FiiO, podobno także nowy X5 i... X1, obok nowego E17. Pewnie FiiO przechodzi na Cirrusa. Tutaj X3k: Jak X1, ale podobno grubszy. Cirrus Logic CS4398, Natywne DSD, 10-pasmowy EQ, ma mieć tryb uśpienia, obsługiwać piloty tak jak X1. Spodziewałem się, że prędzej zobaczymy X7. Co myślicie? Edited January 9, 2015 by maciux 2 Quote
Inszy Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 (edited) Oby nie grał jak X1 EDIT: Cytując Jamesa FiiO: "the new X3 = X1 + USB DAC + bigger power output + Native DSD support + better DAC (CS4398), + Better Amp + coaxial output + 100 US$. btw, the new X3 is a little thicker than X1 and become full metal case." Edited January 9, 2015 by Inszy Quote
maciux Posted January 9, 2015 Author Report Posted January 9, 2015 (edited) W sumie się nie zapowiada, inny DAC, nie wiem jak z sekcją wzmaka, ale na pewno mocarniejsza. Ma niby mieć możliwość zadokowania z E09S - nowym stacjonarnym wzmakiem. Ale się FiiO rozkręciło. Edited January 9, 2015 by maciux Quote
Inszy Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 Inny DAC nie zmienia, jak dowodzą od czasu X3, oni po prostu lubią na początek robić misia z dźwięku. Quote
Play Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 niech zrobią jeszcze telefon, co by se Wimpa można było odpalać 1 Quote
ALTON Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 Dlatego lubię FiiO. Nie stoją w miejscu, ceny są przyzwoite, ogólna jakość firmy świetna. Z drugiej strony jak to fiio.. z każdą zmianą softu dźwięk charakterem będzie bliżej próśb użytkowników Quote
miki_w1 Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 CS4398 to będzie większy misiu niż X1 Cena bardzo OK jeśli zagra lepiej od dx50. Quote
Guest Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 (edited) Doooobrze, odświeżają serię, można w przyszłosci liczyć na lepsze ceny pierwszych modeli w komisie Edited January 9, 2015 by Guest Quote
Inszy Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 Dolar leci ciągle do góry, więc niekoniecznie się ta przepowiednia sprawdzi. Quote
delfin150 Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 Wiadomo może kiedy to cudeńko wyjdzie i za jaką cene?Bo na headfi piszą o 12.2014r. Ale jak widać nigdzie go nie ma więc raczej mało wiarygodne info maja Quote
miki_w1 Posted January 9, 2015 Report Posted January 9, 2015 Wiadomo może kiedy to cudeńko wyjdzie i za jaką cene?Bo na headfi piszą o 12.2014r. Ale jak widać nigdzie go nie ma więc raczej mało wiarygodne info maja Taka data to na ruskim forum się pojawiła z rok temu. Niestety była obsuwa. James twierdzi, że za "kilka miesięcy". Obstawiam początek II kwartału 2015. Quote
side Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Przymierzam się do X3 i zastanawiam się, czy warto czekać na nową trójkę. Mocniejsza bateria i funkcja sleep jest pożądana, ale kluczowe jest brzmienie. Powtarzają się opinie, że k550 zgrywają się z X3/X5 i w taki zestaw chciałbym celować. Quote
xkarionx Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Potwierdzam, K550 ładnie grają na X3. Co do X3K to narazie jeśli chodzi o dźwięk to mamy do czynienia z jednym wielkim gdybaniem. Nikt tak naprawdę nie wie jakie ono będzie. Quote
FunGD Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Po za tym, chcesz czekać na "kota w worku" pół roku lub więcej ?? ...wiesz ile dobrej muzy Ci minie koło nosa przez te pół roku, a której mógłbyś posłuchać na istniejącaym na wyciągnięcie ręki i portfela sprzęcie...kup coś teraz..posłuchaj, a jak za pół roku będzie Ci mało, to sprzedaż i dołożysz do lepszej wersji o ile taką się okaże Quote
Inszy Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Wiadomo - będzie misiowate, jak wszystkie Fiio (przynajmniej początkowo). Quote
maciux Posted January 24, 2015 Author Report Posted January 24, 2015 (edited) Nowe foty z Head-Fi: EDIT: BTW, podobno za 2 miesiące. Edited January 24, 2015 by maciux Quote
Jackzor Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Co oni mają z tymi kuchenkami, myślałem na początku, że to jednorazowy wypadek przy pracy, taka kuchenka :v I ten nowy też ma nie mieć pamięci wbudowanej? 1 Quote
Guest Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Lepsza kuchenka niż pierwszy X3, fajnie ze ujednolicaja wygląd, no i reklamę sobie zrobią "nie ma iPoda? Kup FiiOda" Wycięte na frezarce Quote
nismovsky Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Sorry, ale obok kółek inercyjnych z iPodów to te FiiO nawet nie stały Dla mnie te chińskie pokrętła są okrutnie niewygodne i wiem, że choćby dlatego prędzej kupię androidowego dotykowca typu ZX1 niż "palnikowe" FiiO Quote
Fatso Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Sorry, ale obok kółek inercyjnych z iPodów to te FiiO nawet nie stały Dla mnie te chińskie pokrętła są okrutnie niewygodne i wiem, że choćby dlatego prędzej kupię androidowego dotykowca typu ZX1 niż "palnikowe" FiiO Pozwole sie nie zgodzic. Kolko w x5 pasi mi bardziej niz gładzik w ipodach. Quote
malina_CK Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Co oni mają z tymi kuchenkami, myślałem na początku, że to jednorazowy wypadek przy pracy, taka kuchenka :v I ten nowy też ma nie mieć pamięci wbudowanej? :woot: :woot: ale o co chodzi z tą kuchenką? że niby kolorystyka czy faktura? Quote
paratykus Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 O,Malina nie wie,bo korzysta pewnie z indukcyjnej ... 2 Quote
rymcymcym Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 (edited) Sorry, ale obok kółek inercyjnych z iPodów to te FiiO nawet nie stały Dla mnie te chińskie pokrętła są okrutnie niewygodne i wiem, że choćby dlatego prędzej kupię androidowego dotykowca typu ZX1 niż "palnikowe" FiiO Pozwole sie nie zgodzic. Kolko w x5 pasi mi bardziej niz gładzik w ipodach. Pozwolę się nie zgodzić. Pasić może i pasi ale z dokładnością i wygodą ma niewiele wspólnego Edited January 24, 2015 by rymcymcym 1 Quote
all999 Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Co oni mają z tymi kuchenkami, myślałem na początku, że to jednorazowy wypadek przy pracy, taka kuchenka :v I ten nowy też ma nie mieć pamięci wbudowanej? :woot: :woot: ale o co chodzi z tą kuchenką? że niby kolorystyka czy faktura? 7 Quote
hafis Posted January 24, 2015 Report Posted January 24, 2015 Na tym dolnym obrazku to jakas wieksza bateria zainstalowana? Gdzie mozna taka kupic i za ile? Bedzie pasowac jakies etui? Naskrobane wirtualnie Quote
Recommended Posts