Jump to content

Muzyczne Zakupy

ignacy

Recommended Posts

3 godziny temu, Najner napisał(a):

O, też tam byłem! Ja co prawda głównie na Queens of the Stone Agę, ale Pixies i Kings of Leon też chciałem przy okazji posłuchać. Oczywiście ze "słuchania" nic nie wyszło, bo dźwięk był jedną wielką papką, zarówno na płycie jak i na trybunach. Byłem tam z bratem i obiecaliśmy sobie, że już nigdy nie pójdziemy na koncert na Narodowy.

Ja byłem tylko na Pixies bo kilka dni wcześniej urodził mi się synek i musiałem szybko wracać do domu 😀. Byłem na płycie, straszne puchy były. Nagrałem długi film 😀.

Edited by lobuz1

Niedawno na Narodowym odbył się przesunięty bodajże o 2 lata koncert Gunsów na który bardzo chciałem pojechać ale jak zwykle zostałem na d...e w domu. W sumie po Waszych wypowiedziach nie żałuję ;) Za to, by pozostać w temacie Muzycznych Zakupów niedawno zakupiłem bilety na listopadowy koncert Gregorian Grace w Koszalinie :)

7rbkxahz4s6fmlgw.jpg?t=1662450229

• Thanks 1

8 godzin temu, markp napisał(a):

Pierwszą.

Już wiem co robiłem nie tak - w wypadku tych glośników w systemie trzeba przestawiać urządzenie odtwarzające, w poprzednich sprzętach tak nie miałem. :) 

Edited by Introverder

11 minut temu, Beh0lder napisał(a):

Spodek ma spoko nagłośnienie. O ile Mustaine brzmiał jakby mruczał tak Rob Halford brzmiał jak z płyty :)

To chociaż tyle dobrze. Niestety na Depeche kupiłem na Narodowy zanim się pojawił Kraków... i tak trochę jestem załamany po tym co tutaj napisali w wątku.

• Sad 1

Godzinę temu, Karmazynowy napisał(a):

A to ja w niedzielę ✌️

porcupine tree zagrają koncert w polsce, data, miejsce, bilety.jpg

No to widzimy się na Spodku :)

Ciekawe jak tam jest z akustyką...

Edited by Weird_O
  • Like 1

13 minut temu, Weird_O napisał(a):

No to widzimy się na Spodku :)

Ciekawe jak tam jest z akustyką...

Dobrze :)

Wprawdzie nie było mnie tam już jakiś czas, ale wcześniej na dźwięk nie narzekałem.

Edited by tommir
  • Like 2

Po wymianie padów na HM5 grają znośnie. 

Widać że nie jest to chińskie strojenie.

Produkt z oznaczeniem CE co oznacza że posiada plastik i trujące związki bifenol.

Dobrze dociskają i są zamknięte. 

Za tą cenę ok - ale wadą że szkodliwe dla zdrowia. 

Jakby nie mówić papierosy też są szkodliwe i alkohol a ludzie i tak go kupują czy inne dopalacze.

IMG_20221026_135331.jpg

• Like 3

9 godzin temu, Karmazynowy napisał(a):

To chociaż tyle dobrze. Niestety na Depeche kupiłem na Narodowy zanim się pojawił Kraków... i tak trochę jestem załamany po tym co tutaj napisali w wątku.

Oddaj bilet, szkoda nerwów. Ja się wybieram gdzie zagranicę zobaczyć DM.

• Sad 1

48 minut temu, The Grand Wazoo napisał(a):

Kupiłem tą płytę na stronie Briphonic w gęstych formatach DSD128. Brzmi rewelacja. Widziałeś ile kosztuje wersja na szklanym CD? 

Słucham jej właśnie, rewelka. Dzisiaj słuchaliśmy tej szklanej w cenie 5000zł na tym srebrnym kombajnie z cd i lampą otl Fulianty Audio (rozmawialiśmy i słuchaliśmy z właścicielem tej firmy i to bardzo fajny gość) na GE 6AS7 (też mam takie w domu w Sinus). Nobumasa chciał mi dać pomacać szklaną płytę, ale podziękowałem bo jeszcze niezdara potłukę. 😀 

BC9620F8-27A6-4175-A3B4-2DF1F5D8A8F4.jpeg

Edited by lobuz1
  • Like 2

34 minuty temu, The Grand Wazoo napisał(a):

Fulianty, kojarzę ten wzmacniacz słuchawkowy. Interesują mnie wszystkie wzmacniacze z lampą 6as7 :) Wyglada w realu tak samo okropnie jak na zdjęciach? ;) Słuchałeś może ZE8000? 

Słuchałem chwilę ze8000 i dźwiękowo było bardzo dobrze, ale odsłuchiwałem nieznane mi utwory z telefonu gościa z Japonii, który mi je prezentował i nie chciał dać sparować z moim tel. - najbardziej chyba zbliżone granie do serii A. Szybkie, przestrzenne z fajną sceną, bliższą średnicą, nieprzesadzonym, ale wystarczającym świetnym dołem, świetlistą ale nie za jasną górą-czyli to co najbardziej lubię w Final. To była wersja przedprodukcyjna i ma się jeszcze delikatnie zmienić strojenie. Nie wiem jak to będzie z ergonomią bo całkiem spore i wystające przez tą dużą komorę akustyczną oddzieloną od elektroniki. Pewnie i tak kupię jak się pojawią.

Pytałem co w planach jeśli chodzi o te na drucie i pracują nad modelem A5000 co mnie bardzo ucieszyło.

Fulianty wygląda solidnie i całkiem, całkiem. Przednia gruba płyta jest wykonana ze specjalnego stopu i poddana oddziaływaniu warunków atmosferycznych celem nabrania patyny- leży w konstruktora w ogródku przez pewien czas. 😀

Edited by lobuz1
  • Thanks 1

W dniu 27.10.2022 o 05:53, waski napisał(a):

Skoro mowa o koncertach to dziś jadę na:

Screenshot_20221027-055247_Firefox.jpg

Kapitalny koncert i kapitalna akustyka. Głos ma Pani niesamowity. Super było usłyszeć na żywo.

Nasi rodzice, dziadkowie wykonali znakomitą robotę projektując ten obiekt.

Jedyny mój zarzut do Domu Muzyki w Zabrzu to stare niewygodne (takie "klapane") fotele - chociaż mają swój klimat plus słaba wentylacja (było duszno i gorąco).

• Like 2

Monolith m1060c otwarte. 

Jest dużo lepiej a było już super. 

Polecam mini mod. 

Jak ktoś chce to dam namiar na firmę która wydrukowała elementy. Priv

IMG_20221029_172135_edit_399743051042127.jpg

Edited by pua
  • Like 7

Sprzedałem SMSL M500 MK1 i kupiłem coś takiego myślę że lepszy to zestaw będzie (używany w idealnym stanie zobaczymy) fotka przykładowa

IMG_20221030_185925_edit_414749193702337.jpg

Edited by pua
  • Like 7

4 minuty temu, marco-polo napisał(a):

Ktoś w to wierzy?

No teoretycznie, to bardzo słaba jakość połączenia może wpływać na czkawkę streamingu lub adaptację streamingu w postaci pogorszenia jakości. Więc jak masz zepsuty switch lub kabel i zmienisz go na normalny to może być różnica w jakości dźwięku.