Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Muzyczne Zakupy

ignacy

Recommended Posts

20 minut temu, MichalZZZ napisał(a):

I to jakie piękne Eikony miał... Piękna wiśniowa barwa z tego co pamiętam. W zasadzie dzięki niemu się zainteresowałem tym brandem i kupiłem swoje pierwsze ZMFy - Atticusy.

Zauważyłem że to logo na forum.

Zawsze ma najdroższe słuchawki.

fcb.jpg

@dweet

Misiowate, gładkie, ciepłe kluchy z pulchną kajzerką na basie ;) Ale z jaśniejszym Bursonem C3XP miały swój klimat. No i obowiązkowo kabelek ze srebra. Nie były takie złe, jak ktoś lubi ciepłe brzmienie słuchawek.

Dla mnie ten lans na drogie to jak ferrari gdzie lekkie stuknięcie kosztuję kupę kasy a takim maluch fiat 126p to człowiek się cieszył bo niedrogi. 

Jak ktoś wspominał tworzenie takich dzieł musi mieć odbiorców że im to się opłaca.

Dlatego wolę być w strefie jak większość populacji bo ii tak ten 1% czy 5% mój słuch nie zauważy różnicy tak jak urządzenia pomiarowe. Wszystko we wszechświecie nie jest doskonałe.

3 godziny temu, docentore napisał(a):

Dobrze, nawet bardzo dobrze. Przypomina mi trochę Nanna, ale z lepszym basem.

O to dobrze, że nie kupiłem, bo już miałem je ze 3 razy w koszyku :D I nawet Chińczyk przypomniał, że mam i czemu nie kupuje.

Nanny całkiem fajne, ale to nie do końca moja brzmienie. Brakowało mi trochę hmm... bardziej bezpośredniego grania - wokale były trochę za mocno oddalone od słuchacza. 

A jak tu elekrostaty ogarnęli? Bo w Nanna to nie do końca im to wyszło - często za bardzo dawały o sobie znać względem pozostałych przetworników.

Godzinę temu, audionanik napisał(a):

Po detailningu u Michauczoka bodaj.

Wszystko prawda, pięknie wyglądały :)

Grały raczej też lepiej, ale fostexy też są wg mnie bardzo dobre. I lżejsze i nieco mniej się rzucają w oczy heh :)

Drewniane słuchawki zawsze można zepsuć/poprawić wizualnie 😆

Edited by MFRD

11 minut temu, Dirian napisał(a):

O to dobrze, że nie kupiłem, bo już miałem je ze 3 razy w koszyku :D I nawet Chińczyk przypomniał, że mam i czemu nie kupuje.

Nanny całkiem fajne, ale to nie do końca moja brzmienie. Brakowało mi trochę hmm... bardziej bezpośredniego grania - wokale były trochę za mocno oddalone od słuchacza. 

A jak tu elekrostaty ogarnęli? Bo w Nanna to nie do końca im to wyszło - często za bardzo dawały o sobie znać względem pozostałych przetworników.

A widzisz, bo mi się góra w Nanna podobała xD

Jest trochę spokojniej na górze, do wokali mam świętą trójcę ST7/Cerb/Erasmus ;)

• Like 1

3 godziny temu, Rafacio napisał(a):

To jak już je będziesz sprzedawać to ja takie zniszczone słuchawki za kilka stówek, no może za tysiaka przygarnę.

Oj tam, oj tam - drobne zadrapania na śrubkach, po co od razu dramę robić? Toż to słuchawki na lata, o pięknej kremowej barwie. Tylko bas jakoś taki nieultrasonowy i dźwięk dziwnie nienapięty jak doopa węża. Ale da się żyć. Tam coś psikniesz, tam pomalujesz... 

• Haha 1