Spawn Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 5 minut temu, audionanik napisał(a): Eikony lepsze. No mam nadzieje jak są 2x droższe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 13 minut temu, Rafacio napisał(a): To jak już je będziesz sprzedawać to ja takie zniszczone słuchawki za kilka stówek, no może za tysiaka przygarnę. Jeśli piszesz o moich, to jeszcze są spoko. Ale nawiązywałem do tego, że kolega @MFRD mial kiedyś eikony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 I to jakie piękne Eikony miał... Piękna wiśniowa barwa z tego co pamiętam. W zasadzie dzięki niemu się zainteresowałem tym brandem i kupiłem swoje pierwsze ZMFy - Atticusy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 20 minut temu, MichalZZZ napisał(a): I to jakie piękne Eikony miał... Piękna wiśniowa barwa z tego co pamiętam. W zasadzie dzięki niemu się zainteresowałem tym brandem i kupiłem swoje pierwsze ZMFy - Atticusy. Zauważyłem że to logo na forum. Zawsze ma najdroższe słuchawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Atticusy są najtańsze w ofercie ZMFa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Dla mnie u ZMF - wszystko drożyzna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dweet Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 2 minuty temu, MichalZZZ napisał(a): Atticusy są najtańsze w ofercie ZMFa. Nie bez powodu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 @dweet Misiowate, gładkie, ciepłe kluchy z pulchną kajzerką na basie Ale z jaśniejszym Bursonem C3XP miały swój klimat. No i obowiązkowo kabelek ze srebra. Nie były takie złe, jak ktoś lubi ciepłe brzmienie słuchawek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Dla mnie ten lans na drogie to jak ferrari gdzie lekkie stuknięcie kosztuję kupę kasy a takim maluch fiat 126p to człowiek się cieszył bo niedrogi. Jak ktoś wspominał tworzenie takich dzieł musi mieć odbiorców że im to się opłaca. Dlatego wolę być w strefie jak większość populacji bo ii tak ten 1% czy 5% mój słuch nie zauważy różnicy tak jak urządzenia pomiarowe. Wszystko we wszechświecie nie jest doskonałe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 7 minut temu, marco-polo napisał(a): takim maluch fiat 126p to człowiek się cieszył bo niedrogi. Moje pierwsze auto. To była trudna radość. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post dj1978 Posted October 21, 2022 Popular Post Report Share Posted October 21, 2022 Może nie zakup słuchawkowy, ale jest tu też grupka posiadaczy zestawów głośnikowych. Tego zakupu nie mozna przemilczeć - Sabaj A30a (, wzmacniacz glośnikowy w klasie D? (FDA). Tożsamy z SMSL VMV A2, który recenzował P.Ryka. Wywnętrzałem się już trochę na AS, ale ten wzmak totalnie przewrócił moje wyobrażenia o tzw muzykalnym i analogowym graniu. Np Atoll In200 Singature + DAC Ares II R2R może pomarzyć o tak żywym, energetycznym i zarazem jędrnym, soczystym, na maksa wypełnionym w całym paśmie od dołu do góry brzmieniu. Wokale cudne, ogromna przestrzeń, perfekcyjna czystość i holografia 3D. W pigułe mocy. Fakt, dobra akustyka i 24 m2, sprzyja. Testowałem różne Hegle, Atolle, Rotelle, Musical Fidelity M5si, M6si i inne do 10k i więcej, wszystkie z nich dalekie były o tej niezwykłej potęgi brzmienia. I to klasa D?, nie kumam tego co się tu dzieje. To wszystko z wbudowanego przetwornika w Sabaju, combo za cząstkę ceny zestawów wzmak + DAC. Tutaj tylko wpinam do iFi Zen Streama. Same korzyści, odpada DAC, kable IC i zasilający, zostaje sporo monet😉. Mały minus, to prezencja o niezbyt nachalnej urodzie😉 Absolutna REKOMENDACJA!! 15 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 47 minut temu, MichalZZZ napisał(a): I to jakie piękne Eikony miał Po detailningu u Michauczoka bodaj. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Pamiętam, że ktoś mu właśnie je barwił i wyszło to znakomicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Jaro54 Posted October 21, 2022 Popular Post Report Share Posted October 21, 2022 A ja po taniości 🤣 3x Whizzer 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Godzinę temu, marco-polo napisał(a): Zauważyłem że to logo na forum. Zawsze ma najdroższe słuchawki. A które logo ma najlepsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 3 godziny temu, docentore napisał(a): Dobrze, nawet bardzo dobrze. Przypomina mi trochę Nanna, ale z lepszym basem. O to dobrze, że nie kupiłem, bo już miałem je ze 3 razy w koszyku I nawet Chińczyk przypomniał, że mam i czemu nie kupuje. Nanny całkiem fajne, ale to nie do końca moja brzmienie. Brakowało mi trochę hmm... bardziej bezpośredniego grania - wokale były trochę za mocno oddalone od słuchacza. A jak tu elekrostaty ogarnęli? Bo w Nanna to nie do końca im to wyszło - często za bardzo dawały o sobie znać względem pozostałych przetworników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MFRD Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 (edited) Godzinę temu, audionanik napisał(a): Po detailningu u Michauczoka bodaj. Wszystko prawda, pięknie wyglądały Grały raczej też lepiej, ale fostexy też są wg mnie bardzo dobre. I lżejsze i nieco mniej się rzucają w oczy heh Drewniane słuchawki zawsze można zepsuć/poprawić wizualnie 😆 Edited October 21, 2022 by MFRD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 11 minut temu, Dirian napisał(a): O to dobrze, że nie kupiłem, bo już miałem je ze 3 razy w koszyku I nawet Chińczyk przypomniał, że mam i czemu nie kupuje. Nanny całkiem fajne, ale to nie do końca moja brzmienie. Brakowało mi trochę hmm... bardziej bezpośredniego grania - wokale były trochę za mocno oddalone od słuchacza. A jak tu elekrostaty ogarnęli? Bo w Nanna to nie do końca im to wyszło - często za bardzo dawały o sobie znać względem pozostałych przetworników. A widzisz, bo mi się góra w Nanna podobała xD Jest trochę spokojniej na górze, do wokali mam świętą trójcę ST7/Cerb/Erasmus 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 3 godziny temu, Rafacio napisał(a): To jak już je będziesz sprzedawać to ja takie zniszczone słuchawki za kilka stówek, no może za tysiaka przygarnę. Oj tam, oj tam - drobne zadrapania na śrubkach, po co od razu dramę robić? Toż to słuchawki na lata, o pięknej kremowej barwie. Tylko bas jakoś taki nieultrasonowy i dźwięk dziwnie nienapięty jak doopa węża. Ale da się żyć. Tam coś psikniesz, tam pomalujesz... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Wydaje mi się że @Rafacioowi nie chodziło o zmfy tylko o te th610 pociągnięte woskiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 (edited) 7 minut temu, Spawn napisał(a): Wydaje mi się że @Rafacioowi nie chodziło o zmfy tylko o te th610 pociągnięte woskiem. Nie. Chodziło tylko o wrzucenie tekstu, że może dać kilka stówek…i wydęcie usteczek. Edited October 21, 2022 by audionanik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 Chodziło o te zniszczone Fostexy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBrainwash Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 4 godziny temu, marco-polo napisał(a): Dla mnie u ZMF - wszystko drożyzna. Przy tych cenach to nie tylko wosk, ale i wazelina by się przydała. 😏 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 18 minut temu, MrBrainwash napisał(a): wazelina by się przydała. Osłabia doznania. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted October 21, 2022 Report Share Posted October 21, 2022 3 godziny temu, Spawn napisał(a): A które logo ma najlepsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts