prolim Posted November 1, 2019 Report Share Posted November 1, 2019 https://www.head-fi.org/threads/the-new-aeon-2-its-the-end-of-mrspeakers.918309/ Nowe Aeon 2. Zmiana nazwy, na Dan Clark Audio. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 1, 2019 Report Share Posted November 1, 2019 (edited) Ciekawe po ilu użyciach zepsuję się ten mechanizm składania pałąka. Czy Aeony 2 będę tak samo "dobre" jak Ether 2? Ponoć technologia ta sama... Edited November 1, 2019 by vonBaron 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted November 1, 2019 Report Share Posted November 1, 2019 Będą na AVS więc się obmaca jak są zbudowane. Nie tyle co o mechanikę się martwię co o membrany. Ale o ile są mniejsze!! To teraz powinni zrobić prawdziwe mobilny kabel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolim Posted November 1, 2019 Author Report Share Posted November 1, 2019 Ceny do: 899 do 1099 dolców, w zależności od kabla... Jest pierwsza revieu, streszczę wam: Cytat But how do they actually sound? In a word, “fantastic.” https://www.head-fi.org/threads/aeon-2-closed-impressions-and-discussion.918311/ Reszta powyżej, ale nic z niej nie wynika, tylko, że bas kopie środek jest detaliczny jak na zamknięte, że jest powietrze i scena jak w niezamkniętych. Pełno precyzyjnych tez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted November 1, 2019 Report Share Posted November 1, 2019 Podobno różnice między wersjami closed i open mają być teraz mniejsze niż wcześniej. Ja sam nie słuchałem wersji otwartej pierwszej generacji, ale zamknięte bardzo mi się podobały. Co do basu, to jak dla mnie ten kopie już w 1. Szczególnie ten niski jest świetny, ale może to moje zauroczenie planarami w tym względzie. Tego wyższego, szczególnie w pierwszych dniach użytkowania i w wersji bez wkładek, trochę brakowało momentami. Z tego co wyczytałem, 2 mają iść nieco w stronę otwartych jedynek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolim Posted November 1, 2019 Author Report Share Posted November 1, 2019 1 minutę temu, Undertaker napisał: Z tego co wyczytałem, 2 mają iść nieco w stronę otwartych jedynek. Tak twierdził Dan Clark w wywiadzie, który został zamieszczony powyżej. Skupiał się bardzo na scenie, niby ma być taka sama lub większa jak w otwartych 1, a w otwartych dwójkach jeszcze większa. Problem w tym, że cenowo u nas wyjdzie jak za Audeze XC bieda edyszon, które są po 4444, i jako stacjonarka nie widzę by nawiązały walkę, ale zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolim Posted November 2, 2019 Author Report Share Posted November 2, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted November 2, 2019 Report Share Posted November 2, 2019 Cena Aeon 2 19 godzin temu, MP3store napisał: 3999zl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MFRD Posted November 2, 2019 Report Share Posted November 2, 2019 Cena Aeon 2 Cena spoko! W USA 899 usd. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniolo Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Pytanie dla użytkowników Aeonów 2C czy któryś z Kolegów próbował odkleić i ponownie przykleić pady. Nie wiem czy nie jest to operacja jednorazowa a serwis milczy. W jednym z padów gąbka się przekręciła i nie da się przywrócić poprzedniego kształtu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akustik Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 12 minut temu, Maniolo napisał: Pytanie dla użytkowników Aeonów 2C czy któryś z Kolegów próbował odkleić i ponownie przykleić pady. Nie wiem czy nie jest to operacja jednorazowa a serwis milczy. W jednym z padów gąbka się przekręciła i nie da się przywrócić poprzedniego kształtu. To powinno rozwiać Twoje wątpliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniolo Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 (edited) Widziałem ten filmik ale nie wiem czy Dan odkleił te pady czy pokaz robił na starych zdjętych. Edited December 3, 2020 by Maniolo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniolo Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 Obawiam się że firmowych padów nie da się odkleić bez ich uszkodzenia, próbowałem i pruje się dolna zewnętrzna krawędź, zamówię Dekoni i wtedy popróbuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted December 21, 2020 Report Share Posted December 21, 2020 Nowa edycja z innym strojeniem: https://www.danclarkaudio.com/aeon-2-noir.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bywalec kurop Posted March 8, 2021 Bywalec Report Share Posted March 8, 2021 Jest już recka wersji Noir https://www.headfonia.com/dan-clark-audio-aeon-2-noire-review/#comment-155810 Dostawa w drodze 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvin74 Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 @kurop Dziękuję za pożyczenie Aeon2 Close w wersji Noir.... pierwsze odsłuchy w pracy na "byle czym" i..... jest dobrze naprawdę dobrze, zobaczymy w domu na lepszym sprzęcie... ale wygląda że grają z ziemniaka 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bywalec kurop Posted April 30, 2021 Bywalec Report Share Posted April 30, 2021 to ciekawe bo zwykłe a2 były raczej z tych nie lubiących słabych źródeł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvin74 Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 (edited) No a jednak z FiiO Olympus dają radę, spodziewam się, ze w domu będzie jeszcze lepiej... co mogę już powiedzieć, że zaskakująca jest przestrzeń jak na słuchawki ponoć zamknięte... (ja bym chyba powiedział że są półotwarte). Edited April 30, 2021 by Corvin74 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 56 minut temu, Corvin74 napisał: No a jednak z FiiO Olympus dają radę, spodziewam się, ze w domu będzie jeszcze lepiej... co mogę już powiedzieć, że zaskakująca jest przestrzeń jak na słuchawki ponoć zamknięte... (ja bym chyba powiedział że są półotwarte). Słabo z izolacją? Kurde, marzą mi się zamknięte planary w zjadliwej cenie, które odetną od otoczenia. Liczyłem na nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZebLong Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 Chcesz dobrze izolujących planarów to EL8 są dla Ciebie😁 Z rynku wtórnego ofc. W nich zapominam, że mam trójkę dzieci... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 @maciux sprawdzałeś Audeze LCD2C? Chyba ze potrzebujesz jeszcze mocniejszej izolacji. @maciux sprawdzałeś Audeze LCD2C? Chyba ze potrzebujesz jeszcze mocniejszej izolacji. Aeon2 to granie w stylu Ether Flow? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 6 minut temu, ZebLong napisał: Chcesz dobrze izolujących planarów to EL8 są dla Ciebie😁 Z rynku wtórnego ofc. W nich zapominam, że mam trójkę dzieci... W sumie rzeczywiście nie znam EL8 w zamkniętej wersji, ale mam Ethery 1.1 i cenię sobie MrSpekearsa/Dan Clark Audio, stąd te Aeon 2 mnie ciekawią 1 minutę temu, Palpatine napisał: @maciux sprawdzałeś Audeze LCD2C? Chyba ze potrzebujesz jeszcze mocniejszej izolacji. Chodzi o wersję CB - Closed Back? Miałem je. Ostatecznie były dla mnie trochę za jasne, ale wtedy prawdopodobnie nie posiadałem odpowiedniego dla nich źródła. Jednak problemem była tak naprawdę ergonomia, bo z moją fryzurą (jej brakiem...) ta podziurkowana opaska opierająca się na pałąku + ogólna masa słuchawek powodowały ostry dyskomfort. Planowałem modyfikować pałąk, ale ostatecznie sobie darowałem, bo właśnie izolacja nie była jeszcze tak intensywna, jak bym oczekiwał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 Aeony 2 nie izolują? Jak dla mnie Aeony 1 to było odcięcie prawie że totalne - w sensie że bardziej to sobie wyobrażam że słuchawki z tym całym noise cancellingiem lepiej by dawały radę. To takie NightOwle albo Beyery t5p.2 w porównaniu w ogóle nie izolowały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 2 minuty temu, Undertaker napisał: Aeony 2 nie izolują? Jak dla mnie Aeony 1 to było odcięcie prawie że totalne - w sensie że bardziej to sobie wyobrażam że słuchawki z tym całym noise cancellingiem lepiej by dawały radę. To takie NightOwle albo Beyery t5p.2 w porównaniu w ogóle nie izolowały Teraz się zastanawiam, czy przypadkiem nie zinterpretowałem źle wypowiedzi @Corvin74 - możliwe, że chodziło o to, że scena dźwiękowa jest jak w słuchawkach półotwartych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvin74 Posted April 30, 2021 Report Share Posted April 30, 2021 17 minut temu, maciux napisał: Teraz się zastanawiam, czy przypadkiem nie zinterpretowałem źle wypowiedzi @Corvin74 - możliwe, że chodziło o to, że scena dźwiękowa jest jak w słuchawkach półotwartych Tak właśnie jest, izolują całkiem dobrze... sprawdzę na teście dzieci,😀 chodziło mi o przestrzeń jaką się w nich odczuwa, 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts