Jump to content

Recommended Posts

Posted

Perul, ale czy fabryczne Pro80 mają dobry kabel? Te włoski?

Pierwszy etap odchudzania kabla to tylko słabsza dynamika, a drugi to również mniejsza głośność.

HD6000 tylko sporo wykopu na lepszym kablu zyskały, ale takie Fatality (też z mikrofonem) zrobiły się sporo głośniejsze, więc podejrzewam, że tu jest dokładnie to samo.

Posted

Perul, ale czy fabryczne Pro80 mają dobry kabel? Te włoski?

Pierwszy etap odchudzania kabla to tylko słabsza dynamika, a drugi to również mniejsza głośność.

HD6000 tylko sporo wykopu na lepszym kablu zyskały, ale takie Fatality (też z mikrofonem) zrobiły się sporo głośniejsze, więc podejrzewam, że tu jest dokładnie to samo.

to już rzut beretem aby to zmierzyć i porównać

aż dziwne że nikt tego nie zrobił

Posted (edited)

Jestem po pierwszych testach Pro80 z hybrydowymi padami HM5.

Nie łącznie tych dwóch produktów ze sobą, bo to zwyczajnie nie gra... Hybrydy zachowują się tutaj jak welury i robią podobne rzeczy z dźwiękiem. Chudo, ostro, bleh...

Czekam na skórkowe pady kątowe z mp4nation, może one przywrócą mi nadzieję :) Pewnie dostanę je po świętach.

Na fabrycznych padach Pro80 grają, tak jak powinny...

Edited by FeX
  • Like 1
Posted

... Hybrydy zachowują się tutaj jak welury i robią podobne rzeczy z dźwiękiem. Chudo, ostro, bleh...

Z moich doświadczeń (na innych słuchawkach) to hybrydy sporo bardziej wyostrzają niż welury, ale dół mniej odchudzają (zwłaszcza najniższy).

Jest też mniej powietrza i bliższa scena niż na welurze.

Posted

OK, ale to ja w takim razie reagują Pro80 na standardowe pady z HM5? Parę razy padło, że nie gra to ze sobą najlepiej, ale czym się to objawia? Ucieka średnica? Bas zaczyna przymulać?

Posted

Czyli wyjdzie coś nowego czy takstar zakręcił kranik do polski?

Tapatalk i Notek 4

Posted

Ciekawe co w takim razie stanie się z rebrandami. Ciężko mi sobie wyobrazić, żeby Kingston miał zrezygnować ze sprzedaży Cloudów.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Posted

Lekko zmodowałem dzisiaj swoje pro80 tak samo jak tutaj ( modowane hi2050 jedyne czego nie zrobiłem to nie zaklejałem basreflexu. Usunąłemmały filc i zamieniłem też na filc ale na miekki zamiast standardowego twardego. Pod drugi filc dałem podziurawiony papier z kartonu . Słuchawki trochę się uspokoiły mam wrazenie zmniejszenia się V ,scena się lekko oddaliła do tego dużo więcej powietrza dostało się. Bas stał się bardziej punktowy . Ogólnie dźwięk na duży plus .

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Czy ktoś słuchał TS 662 i może jakaś opinię o nich wyrazić?

Ok. Już znalazłem.

Edited by Rafacio
Posted

Mam okazje kupić kartę xonar d2x .

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Mam okazje kupić kartę xonar d2x .

Czy pro80 zagrają z nią lepiej niż z fiio x1?

Posted (edited)

Założyłem drugi raz na PRO 80 welurowe pady. O ile za pierwszym razem natychmiast je zdjąłem to teraz wydaje mi się, że na welurach jest dużo lepiej. Ale te nowe wnioski są po kilku dniach z AKG K240 na uszach. Co do AKG - znalazłem mój dźwięk w końcu.

Aha. Dodam, że tym razem nad siateczki od padów wepchnąłem papier toaletowy. Rafacio mod. Kolejna edycja: Zastanawiam się czy zakup 240-tek był uzasadniony. Na pewno lepsze wysokie tony w AKG, ale reszta? No nie wiem.

"Nie łącznie tych dwóch produktów ze sobą, bo to zwyczajnie nie gra... Hybrydy zachowują się tutaj jak welury i robią podobne rzeczy z dźwiękiem. Chudo, ostro, bleh..." Ale gdy włoży się coś pod pady może być całkiem ciekawie jak u mnie.

Ehh. Kicha jednak. Po paru piwach tylko było świetnie.

Edited by Rafacio
Posted

Pytanie o Takstar HD6000.

Myśle o zakupie, ale zastanawiam się nad ich rozmiarem.

Zapewne znajdą się osoby które miały do czynienia z Maxellami i HD6000. W Maxellach muszle mam tak na 2/3 maksymalnego rozstawienia. Czy Takstary powinny być dla mnie ok, jeśli chodzi o rozstawienie muszli?

Posted

Ja maxelle mam na niecałą połowę regulacji, a HD6000 rozsunięte na maxa były dla mnie na styk, po zmianie padów na HM5. Raczej bym się w nie nie pakował.

Posted

Szkoda, bo spodobały mi się.

W sumie to nie powiedziałbym że mam dużą głowę, ale słuchawki weryfikują co innego :P.

Zoro HD 2 mam na maxa/oczko niżej niż max, Maxelle na 2/3, z padami Beats Studio, które mają nieco mniej miejsca w środku od standardowych.

No nic, chyba rzeczywiście muszę szukać czegoś innego.

Dzięki za info

Posted

..., Maxelle na 2/3, z padami Beats Studio, które mają nieco mniej miejsca w środku od standardowych...

Maxelle z padami Beats Studio, to nie standardowe Maxelle - pewnie na zwykłych padach miałbyś podobnie jak ja rozsunięty pałąk.

Jeśli w HD6000 nie zamierzasz zmieniać padów na HM5, to powinny wystarczyć. Jeśli zaś chcesz zmieniać, to warto wcześniej przymierzyć.

Posted

Dzięki, w sumie to chyba poszukałbym standardowych padów Maxelli, ale nie wiem czy przypadkiem nie wyrzuciłem.

Noontec Zoro Hd 2 miałeś na uszach?

Standardowe pady w HD6000 wyglądają całkiem ok z tego co widzę. Jeżeli zmiana nie jest potrzebna to pewnie bym nie zmieniał.

Posted

Wg mnie pady w HD6000 są OK, z tym, że ja dobrze toleruje pady lekko nauszne, a jednak sporo osób woli wokółuszne i wtedy warto na HM5 zmienić.

Standardowe pady od Maxelli są tak cienkie, że równie dobrze mógłbyś zdjąć i bez padów przymierzyć ;) .