Perul Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 13 godzin temu, kamil_jarmusik napisał: A robisz zbalansowane kable dla nighthawków na wtyk 4,4, tak żeby było lepiej albo chociaż bez straty? Mam wersję Carbon z kablem nightbird. Tak robię, w razie co pisz PM. 13 godzin temu, kamil_jarmusik napisał: Może byłbyś też w stanie załatwić dla nich oryginalne pady? Niestety nie. 13 godzin temu, kamil_jarmusik napisał: a czemu te akurat? Bo mają pseudo elektrostat odpowiedzialny za wysokie tony, więc w tym paśmie ciężko im cokolwiek zarzucić. 13 godzin temu, kamil_jarmusik napisał: Klona załatwiłeś sobie żeby nie modyfikować oryginalnych? Nie, dlatego bo drewniany i mi się bardziej podobał, a przy okazji trochę tańszy był z racji "klona" i promocji. Klon gra inaczej niż oryginalne GL-1, mimo identycznych przetworników (podmieniałem żeby sprawdzić, bo różnica była naprawdę spora). Bierze się to z mniejszej pojemności muszli (drewno jest zdecydowanie grubsze niż plastik) i z zamkniętości. GL-1 mają siateczkę na dekielkach muszli, więc takie trochę półzamknięte są, choć dźwięk na szczęście nie wycieka, bo pod siatką są tylko 4 większe otwory. 14 godzin temu, Jaro54 napisał: To są takie . Dokładnie, a GL-2 to praktycznie to samo co Cyberdrive. Natomiast MJ-1 to nadal ten sam przetwornik, ale cena już zdecydowanie wyższa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 TS450 - od marca ich nie słuchałem. Obecnie znowu mogę i przez najbliższy czas będą to moje jedyne słuchawki. Podobały mi się wtedy i podobają mi się teraz. Dobrze grają. Mam TS450, ML750 i HF580 - wszystkie mogę polecić na 100%. Wiedzą w tych Chinach co robią. Największe "wow" maiłem przy ML750. Zresztą cały czas jestem pod wrażeniem jak te kompaktowe słuchawki dobrze grają. Laurka mi wyszła, ale to chyba dobrze. W klubach wyrażamy się tylko pochlebnie lub wcale. A negatywnie o konkurencji 😗. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LustVanGoth Posted October 16, 2021 Report Share Posted October 16, 2021 Planuje sparować takstary z IFI AUDIO ZEN DAC V2 jak wy to widzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil_jarmusik Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 (edited) Zenuś jest dość uniwersalny więc powinno być ok. Ts-450 to te z przełącznikiem bass reflex? Jakiś czas temu słuchałem ich w Poznaniu, całkiem fajnie zgrały się z dragonfly black i ten przełącznik zasadniczo zmienia charakter tych słuchawek, zgadzam się że są dość ciekawe. Jak ktoś ma coś pokroju tego malucha, to jest całkiem fajnie, lepiej niż HF580, a fostexy t50rp na tym sprzęcie kompletnie nie zagrały, ale nie ma czemu sie dziwić. Edited October 17, 2021 by kamil_jarmusik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 33 minuty temu, kamil_jarmusik napisał: Ts-450 to te z przełącznikiem bass reflex? To nie te. Pro82 mają przełącznik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil_jarmusik Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 To jakbyś porównał ts450 do pro82? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 Nie słuchałem pro82. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil_jarmusik Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 Spoko, myślę że warto sprawdzić. Ja pewnie zobaczę te TS450 jeśli będzie okazja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts