Javs Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Czy ktoś orientuje się czy gdzieś w Polsce znajdę serwis naprawiający odtwarzacze marki xDuoo? Niestety uszkodziłem gniazdo słuchawkowe w swoim xDuoo X3 II, sama wymiana gniazda przez jedyny serwis, który podjął się naprawy nie pomogła. Prawdopodobnie uszkodzony jest Digital Audio Processor, to diagnoza tegoż serwisu. Co ciekawe sam odtwarzacz działa bez zarzutu, prawidłowo odtwarza muzykę łącząc przez Bluetooth - to trochę nie pasuje mi do powyższej diagnozy o uszkodzonym procesorze dźwięku. Póki co 3 inne srwisy odmówiły podjęcia się naprawy, tłumacząc się brakiem schematu, brakiem dawcy itd. Proszę o pomoc. Quote
Perul Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Godzinę temu, Javs napisał(a): Póki co 3 inne srwisy odmówiły podjęcia się naprawy, tłumacząc się brakiem schematu, brakiem dawcy itd. I niestety pewnie tak zostanie. Godzinę temu, Javs napisał(a): Prawdopodobnie uszkodzony jest Digital Audio Processor, to diagnoza tegoż serwisu. Co ciekawe sam odtwarzacz działa bez zarzutu, prawidłowo odtwarza muzykę łącząc przez Bluetooth - to trochę nie pasuje mi do powyższej diagnozy o uszkodzonym procesorze dźwięku. Możliwe, że uszkodzona jest końcówka mocy, jakieś zwarcie na tym popsutym gniazdku i "poszło". Quote
Javs Posted October 15, 2023 Author Report Posted October 15, 2023 @Perul dzięki za szybką odpowiedź Jest jakakolwiek nadzieja na ratunek w przypadku uszkodzonej końcówki mocy? Czy powinienem raczej się pogodzić z tym, że odtwarzacz zostanie już tylko przyciskiem do papieru? 😕 Quote
Perul Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Raczej marne szanse, że się ktoś podejmie, ale możesz spróbować np u tego gościa https://www.youtube.com/@DanielRakowiecki/videos 1 Quote
espe0 Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Można to sprawdzić w prosty sposób każdy DAC na wyjściu powinien podawać cichy zbilansowany dźwięk Jak masz trochę grajfki do tego możesz sobie sprawdzić. Quote
Javs Posted October 16, 2023 Author Report Posted October 16, 2023 19 godzin temu, Perul napisał(a): Raczej marne szanse, że się ktoś podejmie, ale możesz spróbować np u tego gościa https://www.youtube.com/@DanielRakowiecki/videos Serwis Polutowani.pl również odmówił podjęcia się naprawy. 17 godzin temu, espe0 napisał(a): Można to sprawdzić w prosty sposób każdy DAC na wyjściu powinien podawać cichy zbilansowany dźwięk Jak masz trochę grajfki do tego możesz sobie sprawdzić. Obawiam się, że nie do końca rozumiem co masz na myśli Możesz rozwinąć co dokładnie powinienem podłączyć? Quote
bbobii Posted October 29, 2023 Report Posted October 29, 2023 (edited) spróbuj tu https://www.youtube.com/@RafalBielawski, jak przyjmie to trzeba się uzbroić w cierpliwość w oczekiwaniu na naprawę. wiesz co właśnie sobie poszukałem tego odtwarzacza i zostaw sobie jako przycisk do papieru bo taniej będzie kupić sprawny używany niż tego naprawiać. Edited October 29, 2023 by bbobii Quote
Recommended Posts