Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś orientuje się czy gdzieś w Polsce znajdę serwis naprawiający odtwarzacze marki xDuoo?

Niestety uszkodziłem gniazdo słuchawkowe w swoim xDuoo X3 II, sama wymiana gniazda przez jedyny serwis, który podjął się naprawy nie pomogła.

Prawdopodobnie uszkodzony jest Digital Audio Processor, to diagnoza tegoż serwisu.

Co ciekawe sam odtwarzacz działa bez zarzutu, prawidłowo odtwarza muzykę łącząc przez Bluetooth - to trochę nie pasuje mi do powyższej diagnozy o uszkodzonym procesorze dźwięku.

Póki co 3 inne srwisy odmówiły podjęcia się naprawy, tłumacząc się brakiem schematu, brakiem dawcy itd. Proszę o pomoc.

Posted
Godzinę temu, Javs napisał(a):

Póki co 3 inne srwisy odmówiły podjęcia się naprawy, tłumacząc się brakiem schematu, brakiem dawcy itd.

I niestety pewnie tak zostanie.

Godzinę temu, Javs napisał(a):

Prawdopodobnie uszkodzony jest Digital Audio Processor, to diagnoza tegoż serwisu.

Co ciekawe sam odtwarzacz działa bez zarzutu, prawidłowo odtwarza muzykę łącząc przez Bluetooth - to trochę nie pasuje mi do powyższej diagnozy o uszkodzonym procesorze dźwięku.

Możliwe, że uszkodzona jest końcówka mocy, jakieś zwarcie na tym popsutym gniazdku i "poszło".

Posted

@Perul dzięki za szybką odpowiedź :) 

Jest jakakolwiek nadzieja na ratunek w przypadku uszkodzonej końcówki mocy?

Czy powinienem raczej się pogodzić z tym, że odtwarzacz zostanie już tylko przyciskiem do papieru? 😕

Posted

Można to sprawdzić w prosty sposób :D każdy DAC na wyjściu powinien podawać cichy zbilansowany dźwięk :D Jak masz trochę grajfki do tego możesz sobie sprawdzić.

Posted
19 godzin temu, Perul napisał(a):

Raczej marne szanse, że się ktoś podejmie, ale możesz spróbować np u tego gościa https://www.youtube.com/@DanielRakowiecki/videos

Serwis Polutowani.pl również odmówił podjęcia się naprawy.

17 godzin temu, espe0 napisał(a):

Można to sprawdzić w prosty sposób :D każdy DAC na wyjściu powinien podawać cichy zbilansowany dźwięk :D Jak masz trochę grajfki do tego możesz sobie sprawdzić.

Obawiam się, że nie do końca rozumiem co masz na myśli :) Możesz rozwinąć co dokładnie powinienem podłączyć?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

spróbuj tu https://www.youtube.com/@RafalBielawski, jak przyjmie to trzeba się uzbroić w cierpliwość w oczekiwaniu na naprawę.

wiesz co właśnie sobie poszukałem tego odtwarzacza i zostaw sobie jako przycisk do papieru bo taniej będzie kupić sprawny używany niż tego naprawiać.

Edited by bbobii