Jump to content

Kable

michauczok

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Siedzę i choruję, to żeby się nie zanudzić zrobiłem kilka kabelków, nawet jakiś dla siebie się trafił.

Pierwszy to zbalansowany kabel na użytek własny, XLR 4-pin + SMC, oplot nylonowy, geometria 4x2, miedź 25,5AWG, splitter orzech amerykański, trochę wyglądający jak czeczota. Długość - 280cm

TlyGQyX.jpg

TlyGQyX.jpg

Kolejne kabelki to interkonekty zbalansowane na przewodzie z największym wykopem. Wtyki - neutrik, oplot - czysta bawełna.

Prawy:

S939W3r.jpg

Lewy:

SDCsGtq.jpg

I ślimaczek

wXH4mVs.jpg

A na deser kabel do LCD-2, czysta miedź, osiem żył, wtyki neutrika i monacora (super są te malutkie monacory), nylonowe oploty, splitter - orzech amerykański olejowoskowany.

rnx9qTG.jpg

Długość - 311cm

PpJbDBc.jpg

Za cholerę nie jestem w stanie zrobić zdjęcia dobrze oddającego kolor tej czerwieni, w rzeczywistości jest inny, i bardzo dobrze pasuje do fioletu, mimo moich początkowych wątpliwości.

• Like 6

Kawał kabla. Dobrze, że nad poprawnym, audiofilskim przemarszem elektronów w tej gęstwinie czuwa drewniany amulet, który zapewne dla niepoznaki :ph34r: przyjął postać splittera.

@Ugz proszę zweryfikować zdanie :P.

Zweryfikować tzn mam wpaść do Michała sprawdzić jak grają? :ph34r:

P.S. żeby nie było wcześniejszy mój post odnosił się jedynie do wyglądu :) I był mocno uzależniony od mojego poczucia estetyki :)

I fakt ten splitter jest ******sty :D

Edited by Ugz

• 4 weeks later...

Michał przesłał mi swój kabel (ten czarny z najładniejszym splitterem, jaki widziałem). Nie udało mi się zmusić do odesłania go. Został i cieszy moje oczy i uszy - tak, gra też bardzo fajnie - mogę go porównać z Entreq Challenger - bardzo podobny charakter - ciepłe, wygładzone granie, ale bez utraty rozdzielczości. Teraz muszę tylko wytłumaczyć w domu, po co mi czwarty kabel do SWSów :)

• Like 2

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Przypomniało mi się że dorobiłem dla siebie następny kabel, oczywiście tydzień i już go nie mam :)

Dostał trochę kolorków, konfiguracja standardowo 4x2 litz, splitter z zebrano, wtyk Amphenol ACPS-KB-AU i SMC.

Vo5XbNr.jpg

Tutaj splitter z bliska

LQhyCbd.jpg

A tu wtyki SMC

F3iQZgq.jpg

Koniec końców dostał jeszcze upgrade wtyku do XLR 4-pin i poleciał na odsłuchy.

• Like 5

Toz to grubbby fajer bajer! A gdzie prawa autorskie ?!?!? :P

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Oj tam, w temacie kabli to się nie da za dużo wymyślić, a patent to gdzie? :D

Oploty standardowe (paracord) używasz, czy jakieś cieńsze?

Z początku często paracord, ten na zdjęciu to jednak na innym oplocie, miększym i trochę lepszej jakości niż standardowy para. Niestety takie paracordy to loteria, ostatnio zamówiłem niby oryginalny amerykancki kontraktowy super hiper, i jest dużo sztywniejszy niż to co miałem wcześniej. Dlatego jestem skłonny zapłacić więcej i mieć stale tą samą jakość, niż zastanawiać się co tym razem wylosuję ;)