Popular Post michauczok Posted November 2, 2015 Popular Post Report Share Posted November 2, 2015 Otwieram oficjalny wątek na moje kabelki, zdarza mi się czasem coś zlutować czy wypleść Zwykle robiłem kable typowo użytkowe, ale po kontakcie z Noir HPC Forzy postanowiłem połączyć dobre własności dźwiękowe z wyglądem i to jeden z pierwszych tego owoców. 8x25,5AWG, czysta miedź, wtyk mini jack z dokręcaną przejściówką, dopinany na minijackach stereo, oplot nylonowy, splitter z jednego kawałka orzecha, olejowany i woskowany. Geometria jak widać litz braid, 2 żyły na oplot na płasko. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Spliter mnie zamordował! Chcę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 Chyba juz wiem kto mi zrobi kabel do lcd2, chyba ze zabijasz cena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted November 3, 2015 Author Report Share Posted November 3, 2015 Hehe, raczej nie zabijam, bo nie robię tych kabelków z jakichś wyjebolitów, tylko z materiałów o dobrym stosunku jakość/cena. Spodobało mi się to plecenie, tylko wiecznie oplotów braknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Piękny splitter, reszta też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Ja się pytam, gdzie jest drewniany jack?! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted November 29, 2015 Author Report Share Posted November 29, 2015 Siedzę i choruję, to żeby się nie zanudzić zrobiłem kilka kabelków, nawet jakiś dla siebie się trafił.Pierwszy to zbalansowany kabel na użytek własny, XLR 4-pin + SMC, oplot nylonowy, geometria 4x2, miedź 25,5AWG, splitter orzech amerykański, trochę wyglądający jak czeczota. Długość - 280cm Kolejne kabelki to interkonekty zbalansowane na przewodzie z największym wykopem. Wtyki - neutrik, oplot - czysta bawełna. Prawy: Lewy: I ślimaczek A na deser kabel do LCD-2, czysta miedź, osiem żył, wtyki neutrika i monacora (super są te malutkie monacory), nylonowe oploty, splitter - orzech amerykański olejowoskowany. Długość - 311cm Za cholerę nie jestem w stanie zrobić zdjęcia dobrze oddającego kolor tej czerwieni, w rzeczywistości jest inny, i bardzo dobrze pasuje do fioletu, mimo moich początkowych wątpliwości. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugz Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Moim zdaniem czarny najlepszy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Kawał kabla. Dobrze, że nad poprawnym, audiofilskim przemarszem elektronów w tej gęstwinie czuwa drewniany amulet, który zapewne dla niepoznaki przyjął postać splittera. @Ugz proszę zweryfikować zdanie . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugz Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 (edited) Kawał kabla. Dobrze, że nad poprawnym, audiofilskim przemarszem elektronów w tej gęstwinie czuwa drewniany amulet, który zapewne dla niepoznaki przyjął postać splittera. @Ugz proszę zweryfikować zdanie . Zweryfikować tzn mam wpaść do Michała sprawdzić jak grają? P.S. żeby nie było wcześniejszy mój post odnosił się jedynie do wyglądu I był mocno uzależniony od mojego poczucia estetyki I fakt ten splitter jest ******sty Edited November 30, 2015 by Ugz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Zweryfikować... złego słowa użyło mię się. Przyjrzeć znaczy dłużej i poprawić na : ten fioletowo-czerwony jest the best, kuna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Michał przesłał mi swój kabel (ten czarny z najładniejszym splitterem, jaki widziałem). Nie udało mi się zmusić do odesłania go. Został i cieszy moje oczy i uszy - tak, gra też bardzo fajnie - mogę go porównać z Entreq Challenger - bardzo podobny charakter - ciepłe, wygładzone granie, ale bez utraty rozdzielczości. Teraz muszę tylko wytłumaczyć w domu, po co mi czwarty kabel do SWSów 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Soundman1200 Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Ładne te kable, a ja to wymagający jestem. Michauczok zakładaj firmę kablarską...he,he. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Compton Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 (edited) Kabelek wykonany przez Michała do LCD-3. Czysta miedź 4x2, 2 splittery zebrano, wtyki XLR 2x Neutrik i 2x Amphenol. Wysłane z telefonu Edited January 12, 2016 by Compton 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted January 12, 2016 Author Report Share Posted January 12, 2016 To ja jeszcze zapodam zbliżenie na zebrę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david11 Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Splitery robią wrażenie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 16, 2016 Author Report Share Posted February 16, 2016 Przypomniało mi się że dorobiłem dla siebie następny kabel, oczywiście tydzień i już go nie mam Dostał trochę kolorków, konfiguracja standardowo 4x2 litz, splitter z zebrano, wtyk Amphenol ACPS-KB-AU i SMC. Tutaj splitter z bliska A tu wtyki SMC Koniec końców dostał jeszcze upgrade wtyku do XLR 4-pin i poleciał na odsłuchy. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Toz to grubbby fajer bajer! A gdzie prawa autorskie ?!?!? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Oploty standardowe (paracord) używasz, czy jakieś cieńsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 16, 2016 Author Report Share Posted February 16, 2016 Toz to grubbby fajer bajer! A gdzie prawa autorskie ?!?!? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Oj tam, w temacie kabli to się nie da za dużo wymyślić, a patent to gdzie? Oploty standardowe (paracord) używasz, czy jakieś cieńsze? Z początku często paracord, ten na zdjęciu to jednak na innym oplocie, miększym i trochę lepszej jakości niż standardowy para. Niestety takie paracordy to loteria, ostatnio zamówiłem niby oryginalny amerykancki kontraktowy super hiper, i jest dużo sztywniejszy niż to co miałem wcześniej. Dlatego jestem skłonny zapłacić więcej i mieć stale tą samą jakość, niż zastanawiać się co tym razem wylosuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 No to mam i ja kablekek z kozackim spliterkiem ale zdjęcia to teraz strasznie słabe wychodzą, za to granie jest super Nie chce mi się teraz przełączać i sprawdzać jak jest ze starym, może w weekend coś napiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 18, 2016 Author Report Share Posted February 18, 2016 Super że już przyszedł, oczywiście klasycznie przy Twoich sprzętach albo zapomnę zrobić zdjęcia, albo nie zdążę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Jak w weekend będzie ładna pogoda to coś może pstryknę, na razie słucham, jest ciekawie, ale jeszcze nie wiem co bardziej się przyczynia Chord czy kabelek, w weekend będzie czas odpalić Vegę to zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcins Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 mega wyglad:) chce popelnic cos podobnego do DT150:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 19, 2016 Author Report Share Posted February 19, 2016 Dzięki Jakbyś potrzebował jakichś protipów albo splittera, to pisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts