espe0 Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Godzinę temu, Spawn napisał(a): A czemu Guiness? Jakaś rekordowa czy z piwem? Z piwem zamiast wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawn Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Pulchniejsze ciasto na pewno a nie czuć wtedy goryczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 21 minut temu, Spawn napisał(a): Pulchniejsze ciasto na pewno a nie czuć wtedy goryczki? Guiness nie jest specjalnie gorzki, gazowany też nie Jest przyjemny słodowy posmak. Polecam spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawn Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Kaman, wiem jak smakuje Guiness bo to obok Złotego Bażanta moje ulubione piwo choć nie ukrywam że piwoszem specjalnym nie jestem Słodko gorzki jest i a gazowany też dzięki tej kuleczce uwalniającej gaz przy otwieraniu Edytowane 22 Maja 2023 przez Spawn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus1988 Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Pozostając przy kuchni włoskiej... spaghetti z dodatkiem cukinii🍝🥰 W trakcie... i na talerzu 😉 A jako dodatek naleśniki ze szparagami i delikatnym sosem czosnkowym. I najważniejsze... Nico approved🐱👍😉 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 8 godzin temu, Spawn napisał(a): Kaman, wiem jak smakuje Guiness bo to obok Złotego Bażanta moje ulubione piwo choć nie ukrywam że piwoszem specjalnym nie jestem Słodko gorzki jest i a gazowany też dzięki tej kuleczce uwalniającej gaz przy otwieraniu Prowadziłem ostatnio badania alchemiczne, i odkryłem jak smakuje najlepiej Guinness z puszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz1 Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 (edytowane) Jestem samozwańczym królem sądzonego. Nikt nie potrafił zrobić takich jak ja, a to przecież takie łatwe 😅. Żona właśnie przechodzi pod moimi skrzydłami szkolenie i jest bardzo blisko 😊. W takiej postaci jajka najlepiej mi wchodzą a największy koszmar to hotelowa jajecznica, która czasami mi się śni i budzę się zlany potem w środku nocy. 🤣. Edytowane 24 Maja 2023 przez lobuz1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Krążki cebulowe i paprykowe owinięte boczkiem 😋 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro54 Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Godzinę temu, espe0 napisał(a): Krążki cebulowe i paprykowe owinięte boczkiem 😋 Ja lubię w boczek zawinąć śliwkę kalifornijską z odrobiną Cheddara Vintage w środek śliwki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 14 minut temu, Jaro54 napisał(a): Ja lubię w boczek zawinąć śliwkę kalifornijską z odrobiną Cheddara Vintage w środek śliwki. Muszę spróbować tak owinąć jeszcze kilka warzyw. Ser jest ciekawą wskazówką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz1 Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 (edytowane) Żona pojechała z synkiem do mamusi na caly tydzień a ja muszę siedzieć w domu i słuchać muzyki. Nawet do sklepu nie chce się wyjść, więc trzeba zrobić coś z pozostałości w lodówce. Jak jest trochę sera, cebula, papryka wędzona, ziemniaki i jakieś inne warzywa to można przeżyć…Zapomniałem o koperku w zamrażarce…szkoda, że czosnek wyszedł i nie ma kefiru. Edytowane 27 Maja 2023 przez lobuz1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakus1233 Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Z kiełbasą albo mięsem byłoby świetne. Sam czasem robię malowane z burakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz1 Opublikowano 27 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 2 minuty temu, bakus1233 napisał(a): Z kiełbasą albo mięsem byłoby świetne. Sam czasem robię malowane z burakiem. Jak jest mięso to możesz dać też boczek. Takie ziemniaczki są mega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus1988 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Wesoło... owocowo🍓🥭🍌 Smoothie ze szpinaku, bananów truskawek i mango z dodatkiem pyłku pszczelego w ulubionym kubku🌞🐱 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus1988 Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Nie wygląda za dobrze, ale smakowała znakomicie i jest łatwa w przygotowaniu... zupa z boczniaków a'la flaczki na ostro z dodatkiem imbiru i chili😉 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetanjazz Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 O nie wiedziałem, że tu taki kącik. Czasem steka zrobię sous vide i na patelni bastowany masłem. Dziś łosoś, co okazał się jeszcze lepszy A właśnie zamówiłem Wagyu A5 japońskie, pora w końcu tego spróbować choć raz 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalZZZ Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 @Kajetanjazz Uwielbiam krwiste steki, więc z miejsca leci serduszko 🙂👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetanjazz Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 @MichalZZZ ja za to serduszka dać już nie mogę, jakiś dzienny ogranicznik… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetanjazz Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Wczoraj wagyu doleciało do Warszawy i dziś już u mnie. Wrzuciłem do domowego sous vide, co to będzie jeszcze nie wiadomo Picanha i inne dry aged steki też są 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafacio Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Zbyt zdrowe z tym plastikiem to to nie będzie. Ale smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetanjazz Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Rafacio napisał(a): Zbyt zdrowe z tym plastikiem to to nie będzie. Ale smacznego. W środku tego zwykłego zapinanego worka jest specjalna folia do sous vide zamknięta. Ten z zewnątrz tylko dla bezpieczeństwa Edytowane 14 Lipca 2023 przez Kajetanjazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafacio Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Nie szkoda tej krowy na takie cuda? Ja bym upiekł w brytfannie i tyle. Albo w garze udusił na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetanjazz Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 @Rafacio Ogólnie jest to najbardziej dopieszczony sposób zrobienia steka z idealnym stopniem wysmażenia. Tym bardziej szkoda skusić z takim kawałkiem. Tylko czasochłonne to na parę godzin. Normalnie jeszcze się bastuje masłem na patelni z rozmarynem, ale do wagyu to już odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafacio Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 (edytowane) Ja nie lubię wołowiny, kupuję tylko dla kota, ale z tymi żyłkami tłuszczu wygląda apetycznie. Droga, ale miałem nawet zamiar kupić, tylko co jak ZASMAKUJE? Bogaczem nie jestem by móc żreć to na co dzień. No nic. Napisz czy to dobre jak już zjesz to wtedy zdecyduję, czy warto. Edytowane 14 Lipca 2023 przez Rafacio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetanjazz Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 @Rafacio z kolegą się złożyłem, co też ma zajawkę na przyrządzanie steków, i wczoraj zjedliśmy. Ciężko to jeszcze klasyfikować jako mięso, bo ma kompletnie inną strukturę. Powiem tak - jest tak jak mówią, weźmie się mały kawałek i wypełnia całą jamę ustną sokami, nie można zbyt dużo zjeść, bo zbyt intensywne. Było zupełnie inne doświadczenie, ALE nie było to jakieś wow. Absolutnie nie mam myśli, żeby jeszcze raz je kupić, jednak trzeba było spróbować chociaż raz Za to ta picanha była świetna. Bardzo polecają ten kawałek, bo jest mniej znany i stosunkowo tani, a smak i miękkość ma jak dużo droższe steki. Tylko można raczej większe kawałki tylko kupować i wtedy samemu kroić. Warto, chyba tylko to będę zamawiał. 100zł/kg w porównaniu do 1200zl/kg😅 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.