pilotKA Posted June 6, 2021 Report Posted June 6, 2021 Tak , jest szuranie gdy trampek jest właczony i nie ma sygnału z kompa , ciche ale wystepuje - przed chwila sprawdzilem na hf580 i ewidentnie wystepuje .....nawet na to nie zwróciłem uwagi przy korzystaniu z trampka , no cóz niby wada ale mało dokuczliwa Quote
MrBrainwash Posted June 6, 2021 Report Posted June 6, 2021 3 godziny temu, pilotKA napisał: i nie moge znalezc róznic Nie może być... 🙃 nie przeszedł pewnie namaszczenia kapłana usznego strumienia. Quote
pilotKA Posted June 6, 2021 Report Posted June 6, 2021 tzn nie moge tak z marszu doszukac sie znaczacych róznic w brzmieniu wyjscia słuchawkowego trampka i i dzwieku smsl sap2 , moze i sa ale dla mnie niewychwytywalne , ....... jak bym sie uparł to wyj słuchawkowe trampka gra jakby dzwieczniej a smsl sap2 jakby wiecej ''trzęsło'' membranami słuchawek , lercz po zmianie utworu nie jestem w uchwycic róznic.........Ostatnio powyłaczałem wszystkie eqalizery w fobar i media monkey { bdb alternatywa dla fobara} i jest ok dzwiekowo. ps własnie sobie słucham płyty jmjarre-a eqinoxe infinity - co tu ukrywac plyta jest zerźnieta z yt programem yutubemp3converter , format 192 kbps 44100 i brzmi nawet dosc dobrze w trampku i wlasciwie zastanawiam sie jakby brzmiał oryginał bo tylko na nim i evdze da sie słuchac tego nagrania................jak mawiał wieszcz ''kochajcie tr-ampka do jasnej ch.....ry ! ......... co brzydkie nagrania pochłania i robi co moze by uprzyjemnic zycie muzyczne szarego człowieka. 1 Quote
MrBrainwash Posted June 16, 2021 Report Posted June 16, 2021 Fajny ten trampek. Gra czysto, ale nie neutralnie. Czaruje i to tak, że ho ho Na pierwszy ogień poszły Sundara. Od razu oczywistym się stało że spowalnia brzmienie - co akurat tym słuchawkom dobrze zrobiło. Pojawiły się też barwy podobne do tych które słyszałem na DT990 edition 600 z ugniecionymi padami. To takie lampowe granie bez mulenia lampowego. Gra dość jasno i delikatnie zaokrągla bas. Jestem ciekawy jak się spisze w roli DACa do SP200. 1 Quote
neonlight Posted June 16, 2021 Report Posted June 16, 2021 (edited) 2 godziny temu, MrBrainwash napisał: To takie lampowe granie bez mulenia lampowego. Gra dość jasno i delikatnie zaokrągla bas. I to jest bardzo dobra wiadomość, jak na portable i ten przedział cenowy. 👍 Edit. Ciekawe, jak by wypadł w porównaniu do Aune BU1, który też miał coś z lampowego brzmienia?! 🤔 Edited June 16, 2021 by neonlight 1 Quote
MrBrainwash Posted June 16, 2021 Report Posted June 16, 2021 5 minut temu, neonlight napisał: I to jest bardzo dobra wiadomość, jak na portable i ten przedział cenowy. 👍 Zgadza się. Tzn. efekt jest słyszalny i odczuwalny, ale subtelny, chyba większość moich słuchawek na tym skorzysta. 1 Quote
chico99 Posted June 16, 2021 Report Posted June 16, 2021 4 godziny temu, neonlight napisał: Edit. Ciekawe, jak by wypadł w porównaniu do Aune BU1, który też miał coś z lampowego brzmienia?! 🤔 Trampek funowy, podbite skraje pasma, bardzo muzykalny i efektowny przekaz. Aune neutralny i wyrafinowany, sporo lepsza średnica, gra dojrzalej. Całkiem inne sygnatury obu źródeł. 1 1 Quote
pilotKA Posted July 11, 2021 Report Posted July 11, 2021 TEN trampek coraz bardziej mi odpowiada , jakos nie moge tych podbitych pasm usłyszec kol Chico99, dla mnie gra bardzo równo , ale moze jestem głuchy juz . ostatnio zaskoczył mnie z akg 702 . dzwiek z wbudowanego wzm brdzoi dobrej jakosci , {przestrzen} nawet nie był dokuczliwy brak dołu w 702-kach DZIS podłaczylem taniutkie ....supery hd 330 , bo dokleiłem z gabki na fabryczne pady , takie ''pierscienie '' by uszy moje sie schowały . Fabryczne pady ....szkoda pisac .... i powiem jawnie ze hd 3300 zaskakuja dzwiekiem jak na chinska tanioche . gdy uruchamiałem nu evge podłaczyłem '' na rozpoznanie'' własnie 330-tki i jak zagrały to nie chciałem ich sciagac z głowy. trampek - bardzo udana konstrukcja. Quote
MrBrainwash Posted July 11, 2021 Report Posted July 11, 2021 8 minut temu, pilotKA napisał: jakos nie moge tych podbitych pasm usłyszec kol Chico99, Ja też nie. HD330 to ciekawy przypadek, jakości dźwięku nie mają, ale grają bardzo przyjemnie. Też je lubiłem ale się zestarzały i kabel przy muszli przestał łączyć. Gdyby nie to to jeszcze do teraz bym po nie czasem sięgał. Quote
Undertaker Posted July 12, 2021 Report Posted July 12, 2021 @MrBrainwashaż tak się rekablingu boisz? Quote
MrBrainwash Posted July 12, 2021 Report Posted July 12, 2021 5 minut temu, Undertaker napisał: @MrBrainwashaż tak się rekablingu boisz? hehe Boje się niewykorzystywanego potencjału bo cierpię na nadmiar słuchawek. po za tym ich stan nie jest za ciekawy. Jak kiedyś nadaży się okazja to wymienie im kabel. Na razie leżą w pudle z rupieciami. Quote
Undertaker Posted July 12, 2021 Report Posted July 12, 2021 Swoją drogą pamiętam jak te Takstary swego czasu z buta wjeżdżały jako killery, stówkę chyba kosztowały czyli tyle ile najtańszy rekabling swego czasu albo coś koło tego Quote
pilotKA Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 trampek , nie przestaje zadziwiac - dzis podłaczyłem z ciekawosci pod wyj słuchawkowe trampka ....... stare 10-letnie synyhajzera hd 595 , ktore lezały juz chyba na złomie , bo grały mi kiepsko tzn krzykliwiei jakos tak chudo......... i za-sko-cze- nie , dzwiek co najmniej bdbry , pojawil sie basik i to bez rozmazania , czysta srednica i , wysokie tony całkiem znosne ale mogły by byc ciut lepsze { dzwiek bez korektora} czysta i dobitna srednica mnie zaskoczyła ......... och te słuchawki. w trampku rzuca sie w uszy znakomita dynamika , oraz na co trzeba zwrócic uwage - szarpniecia strun gitary , ich dzwiek i to jak wybrzmiewaja , sa dla mnie znakomite - jesli dobrze nagrane , dodajmy. Quote
Jad szopa Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 (edited) On 7/15/2021 at 7:21 PM, pilotKA said: trampek , nie przestaje zadziwiac - dzis podłaczyłem z ciekawosci pod wyj słuchawkowe trampka ....... stare 10-letnie synyhajzera hd 595 , ktore lezały juz chyba na złomie , bo grały mi kiepsko tzn krzykliwiei jakos tak chudo......... i za-sko-cze- nie , dzwiek co najmniej bdbry , pojawil sie basik i to bez rozmazania , czysta srednica i , wysokie tony całkiem znosne ale mogły by byc ciut lepsze { dzwiek bez korektora} czysta i dobitna srednica mnie zaskoczyła ......... och te słuchawki. w trampku rzuca sie w uszy znakomita dynamika , oraz na co trzeba zwrócic uwage - szarpniecia strun gitary , ich dzwiek i to jak wybrzmiewaja , sa dla mnie znakomite - jesli dobrze nagrane , dodajmy. Mówisz polecasz? Jeszcze kwestia jak z trwałością techniczną sprzętu zostaje. Ale to chyba sprzęt sie tak szybko nie psuje? Edited July 17, 2021 by Jad szopa Quote
manuelvetro Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 1 minutę temu, Jad szopa napisał: Ale to chyba sprzęt sie tak szybko nie pasuje? Zależy, jak leży. Jednemu pasuje, innemu nie pasuje. Quote
Jad szopa Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 (edited) 4 minutes ago, manuelvetro said: Zależy, jak leży. Jednemu pasuje, innemu nie pasuje. Omgy sorki, miało być psuje ^^ Podoba mi się ta recenzja, no i można podpiąć 2 pary słuchawek. To na plus na pewno moim zdaniem! Edited July 17, 2021 by Jad szopa Quote
MrBrainwash Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 1 godzinę temu, Jad szopa napisał: Omgy sorki, miało być psuje ^^ Podoba mi się ta recenzja, no i można podpiąć 2 pary słuchawek. To na plus na pewno moim zdaniem! Na jedno wychodzi. Jednemu się psuje drugiemu nie. Quote
Jad szopa Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 @MrBrainwash Ten opis - recenzja tak kusi... Quote czystość przejrzystość fokus kontur separacja precyzja dyscyplina we wszystkich zakresach szybkość soczystość dynamika bez uciekania się do pompowania przewalonym basem wykop energia żywiołowość wyrazistość bardzo czytelna artykulacja mimo to nie kłuje, nie męczy pełna średnica nasycona rzetelną informacją, a nie lampowym sosem, czy bursonowym kremem kompletna substancja dźwiękowa. Quote
MrBrainwash Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 2 minuty temu, Jad szopa napisał: @MrBrainwash Ten opis - recenzja tak kusi... Ciężko mi skomentować takie rzeczy. Bo to dobrze grający sprzęt, ale jakiś cech charakterystycznych na większości słuchawek się w nim nie dosłuchałem. Gra czysto, tak jak trzeba i ma sporo mocy. Niektóre słuchawki dostają coś ekstra, ale to raczej coś subtelnego związanego z basem, jakaś ocieplająca koloracja, delikatna. Quote
Jad szopa Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 (edited) 13 minutes ago, MrBrainwash said: Ciężko mi skomentować takie rzeczy. Bo to dobrze grający sprzęt, ale jakiś cech charakterystycznych na większości słuchawek się w nim nie dosłuchałem. Gra czysto, tak jak trzeba i ma sporo mocy. Niektóre słuchawki dostają coś ekstra, ale to raczej coś subtelnego związanego z basem, jakaś ocieplająca koloracja, delikatna. A Fidelio grały lepiej / gorzej? Jak można by to określić te zmiany na nich ten mid-bass? Wiem, że to kwestia indywidualna do oceny. Dźwięk się poprawił / pogorszył? Czy te zmiany były takie są bo są? Edited July 17, 2021 by Jad szopa Quote
pilotKA Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 17 minut temu, MrBrainwash napisał: Niektóre słuchawki dostają coś ekstra, ale to raczej coś subtelnego związanego z basem, jakaś ocieplająca koloracja, delikatna. Dzis meczyłem trampka na przemian z nu evga .........okazało sie ze wyciagniete ze smietnika hd 595 zagrały całkiem dobrze .....mniejsza z tym ........... trampek bdb odtwarza wokale -darcie ryja ---czyli wokaliza jest pierwszej próby , dzwieki instrumentow naturalnych -klarnet -gitara akus-kontrabas - bebny- skrzypki i vibrafon- palce lizac , no i moze fortepian , ale moze zostawmy klawisze. bo fortepian to fortepian 1 Quote
MrBrainwash Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 4 minuty temu, Jad szopa napisał: A Fidelio grały lepiej / gorzej? Jak można by to określić te zmiany na nich ten mid-bass? Wiem, że to kwestia indywidualna No właśnie, delikatnie inaczej, dalej jest czysto szczegółowo i ze sceną tylko bas jest delikatnie mniej skupiony. Na innych słuchawkach tego nie ma i jest dobrze. Pewnie jakbyś się przesiadał z X3 to i tak byś tego nie odczuł jakbym Ci nie powiedział. Ale dla przyzwoitości poinformowałem zainteresowanych. Większość osón co czytają Muzostajnie i Forum wiedzą że jakimś smakoszem źródeł nie jestem. Wielokrotnie pisałem, że dla mnie liczy się czysty sygnał jak jest coś ekstra i jest przyjemne to spoko, ale tego nie potrzebuję. Quote
Jad szopa Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 3 minutes ago, MrBrainwash said: No właśnie, delikatnie inaczej, dalej jest czysto szczegółowo i ze sceną tylko bas jest delikatnie mniej skupiony. Na innych słuchawkach tego nie ma i jest dobrze. Pewnie jakbyś się przesiadał z X3 to i tak byś tego nie odczuł jakbym Ci nie powiedział. Ale dla przyzwoitości poinformowałem zainteresowanych. Większość osón co czytają Muzostajnie i Forum wiedzą że jakimś smakoszem źródeł nie jestem. Wielokrotnie pisałem, że dla mnie liczy się czysty sygnał jak jest coś ekstra i jest przyjemne to spoko, ale tego nie potrzebuję. Ja pewnie bym nie odróżnił czy sygnał ma zakłócenia, czy nie. Jedynie co pewnie rozróżnię to dźwięk i tyle. Quote
pilotKA Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 jak bys podlaczył h2r do trampka to napewno nie wrucisz do x3 - to przepasc i galaktyki- ja słuchalem bez korektora i byly klopoty z basem na x2 ale JAD Sopa moze uzyc korektora chyba i skasowac ten bas niedobry . Quote
Jad szopa Posted July 17, 2021 Report Posted July 17, 2021 5 minutes ago, pilotKA said: jak bys podlaczył h2r do trampka to napewno nie wrucisz do x3 - to przepasc i galaktyki- ja słuchalem bez korektora i byly klopoty z basem na x2 ale JAD Sopa moze uzyc korektora chyba i skasowac ten bas niedobry . U mnie foobar nie działa jeśli o to chodzi... Bo mam za starą płytę główną, czy nie wiem o co chodzi. Dałem sobie spokój z foobarem, nie chce mi się użerać. Jakie kłopoty z bassem? Quote
Recommended Posts