Popular Post michauczok Posted February 14, 2016 Popular Post Report Share Posted February 14, 2016 Robiłem jakiś czas temu eksperymenty z hybrydowymi muszlami do grado, część odpowiedzialna za brzmienie z miększego gatunku, i ozdobny front z twardszego, oto pierwsze które wykroczyły poza fazę testów. Obudowy wykonane z drewna padouk, fronty z prześlicznego moim zdaniem ziricote, drewna z grupy hebanowców. Wykończenie moimi ulubionymi woskami firmy Osmo, jedwabisty mat. Kształt podobny do RS-ów. Cieszą oko, przynajmniej moje, stąd nazwa Grille ze stali nierdzewnej, pochylone pod kątem 45 stopni, malowane na czarno. Słuchawki wyposażyłem w gniazda SMC Nowość to pasek pałąka, szyty ręcznie ze skóry przez kolegę, na prawdę kawał dobrej roboty, czarna skóra, szyta czarną nicią, podbicie z gąbki pamięciowej, segmentowane jak tabliczka czekolady Tak wyglądają bez padów A tak wygląda spasowanie gniazda na przetwornik, mocowanie oczywiście na wcisk, bez kropli kleju 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 (edited) D: edit: Na prawdę... wygląda to niesamowicie, aż szok Edited February 14, 2016 by crysis94 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArecaS Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 (edited) Są naprawdę piękne. Planujesz może wziąć je na meeta? Edited February 15, 2016 by ArecaS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david11 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Śliczne, a teraz najważniejsze pytanie które nie wiedzieć czemu jeszcze nie padło. Jak to gra? Jakie zmiany zaszły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Są naprawdę piękne. Planujesz może wziąć je na meeta? Którego meeta? (ujawniłem się jako ich szczęśliwy właściciel) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugz Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Którego meeta? (ujawniłem się jako ich szczęśliwy właściciel) Jak to którego? ŚLĄSKIEGO Tak było poprzednim razem https://muzostajnia.wordpress.com/2015/10/04/slasluch/ A jak będzie teraz to się zobaczy https://muzostajnia.wordpress.com/2016/02/11/slasluch-wiosna-2016/ Wracając do słuchawek, to jak zawsze jestem w szoku jak ładnie można wykończyć słuchawki I boli trochę że i tak już drogie słuchawki są jedynie drewno podobne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Na Śląsk się niestety nie wybieram. Pewnie zabiorę je do Łodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minczin Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Kolorystycznie to nie współgra, chyba, ze na zywo jest inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZenekHajzer Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Artysta z żyłką inżyniera Idę po watę, żeby zatrzymać ślinotok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hakuri Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 To to jest takie piękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Kolorystycznie to nie współgra, chyba, ze na zywo jest inaczej. Mi się bardzo podoba tak stonowanie, kontrast dla mnie wystarczający :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ljack71 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Hechlok tylko pozazdrościć , piękne są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Śliczne, a teraz najważniejsze pytanie które nie wiedzieć czemu jeszcze nie padło. Jak to gra? Jakie zmiany zaszły? x2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Pytajcie Hechloka, mi to nie wypada pisać jak grają, powiem że całkiem fajnie Dziękuje Wam wszystkim za opinie, dzięki nim zawsze chcę żeby było jeszcze trochę lepiej, i mam siłę na więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minczin Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Kolorystycznie to nie współgra, chyba, ze na zywo jest inaczej. Mi się bardzo podoba tak stonowanie, kontrast dla mnie wystarczający :> Nie chodzi o kontrast tylko o kolorystykę. Są w zupełnie innej tonacji. Jak mówię, na zywo pewnie inaczej to odbierzemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Dla mnie ok, ważne, żeby grało odpowiednio, a pewnie tym kierował się twórca przy wyborze drewna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Kieruję się i dźwiękiem i wyglądem, sam nie za bardzo widzę jakiś dysonans między kolorami drewna, ale ja je po 1. widziałem na żywo, po 2. wszyscy mamy inne monitory, a ja obróbkę robiłem rzecz jasna na swoim, a po 3 i chyba najważniejsze, każdy ma nieco inne wyczucie gustu. W każdym razie dzięki za spostrzeżenie, bo sam się nad tą kwestią zacząłem zastanawiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Spokojnie, ja też dysonansu nie widzę :F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Ja na szczęście też nie cóż nadal są bardzo bezpośrednie, ale trochę się ocieplily, a dźwięk nabrał masy. Słabo się ich słucha, bo mam je ochotę zdjąć i na nie popatrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 (edited) A z przetwornikami coś kombinowałeś, czy fabryczne strojenie? Edited February 15, 2016 by Perul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Ja na szczęście też nie cóż nadal są bardzo bezpośrednie, ale trochę się ocieplily, a dźwięk nabrał masy. Słabo się ich słucha, bo mam je ochotę zdjąć i na nie popatrzeć Stawiasz przed sobą lustro i słuchasz do woli. To nic, że w domu powiedzą żeś narcyz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Ja na szczęście też nie cóż nadal są bardzo bezpośrednie, ale trochę się ocieplily, a dźwięk nabrał masy. Słabo się ich słucha, bo mam je ochotę zdjąć i na nie popatrzeć Haha, przedobrzyłem, teraz wyjdzie, że te moje słuchawki to tylko do oglądania A z przetwornikami coś kombinowałeś, czy fabryczne strojenie? Ja zawsze coś kombinuje, ale ostatnio preferuję minimalne zmiany, bo uważam że większość pożądanych zmian powinna zachodzić już na etapie konstrukcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarteqW Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 Kurcze muszę sobie kiedyś sprawdzić jakieś Grado chociażby i sr60e, szkoda tylko, że jak podrożały jakiś czas temu to teraz już cena ta została. Bo mam jakieś nieodparte wrażenie, że grają jak żadne inne słuchawki, dopóki nie posłucham to pewnie się nie dowiem na 100% ;-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted February 16, 2016 Report Share Posted February 16, 2016 grają zupełnie inaczej, bo są bardzo bezpośrednie - kawa na ławę, cała muzyka prosto na twarz - nie jakieś głębie i pozycjonowania Wczoraj słuchałem na nich muzyki elektronicznej i było super - fajniej niż na SWSach, bo w takiej muzyce sztuczna scena mi przeszkadzała. Jazz już jednak dużo lepiej na SWSach. Fajnie natomiast wypadają wokale, bo śpiewanie jest prosto do ucha. Polecam je jako fajny egzemplarz do kolekcji, który pokazuje te same utwory z trochę innej perspektywy niż cała reszta. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
W__ Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 Witam Z czystej ciekawości kupiłem sobie 60e i jestem mile zaskoczony - oczywiście biorąc pod uwagę ich cenę. Trochę przeraża mnie jakość obudowy driverów - tani lekki plastik. Chwilę się pobawiłem w wytłumienie obudowy - metoda dość prymitywna ale skuteczna - zwykły 20 cm pasek cienkiej gumy ściśle owinięty na obudowie. Skutek naprawdę jest ciekawy. Dlatego mam 2 pytania: 1. czy 60e po modyfikacji (przyznam że podobają mi się bardzo) grają na poziomie 225 lub 325 czy po prostu inaczej ? 2. jaki jest orientacyjny koszt modyfikacji: samej obudowy oraz obudowy z kablem ? pozdrawiam Wojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts