BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Z prośby kilku użytkowników forum daje przepis na keczup. W razie niejasności/pytań, pisać . Poprawiony przepis (13.08.08r.): keczup___przepis_uaktualniony__bardziej_szczeg__owy___opatologiczny_13.08.08r..doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ciekawe, czy będzie lepszy od keczupów Hellmannsa? Moje ulubione. Ostatnio też Kotlin Czosnek i Bazylia, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zapewniam Cię, że wszystko co można kupić w sklepie ssie przy tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtd Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dużo babrania, chyba pozostanę przy hellmansie ognistym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dla mnie Hellmann's Pikantny to złoty środek. Zresztą, ja nie lubię cynamonu. Niemniej, pewnie dam kiedyś szansę jakiemuś keczupowi DIY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Hellmann'sy są fajne, ale pobabram się z tym homemadem i zobacze co wyjdzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malas Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 w słoikach powinno to to długo stać czy tylko do wystygnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boolin Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 mi smakuje keczup włocławek. ale w sumie cały czas w domu jest heinz pikantny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roni77 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Kiedyś jadłem u cioci genialny wprost keczup Wszystko przed i po (kupione w sklepie) to tylko namiastka w porównaniu do tego keczupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 w słoikach powinno to to długo stać czy tylko do wystygnięcia? To nie ma znaczenia, im jest cieplejszy tym bardziej ma korzenny smak. Można jeść nawet przez wlaniem do słoików. (gorący) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni11 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Thx Bushido. Dam babci niech mi zrobi ketchup. xD A ten czosnek to starty wrzucić do ketchupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 W czasie przygotowania wycisnąć (nie musi być go dużo) do sosu. Po pół roku w ogóle go nie czuć, dlatego przed podaniem zawsze wciskam sobie go więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 to dobry przepis, ale na pod koniec lata, te pomidory co są teraz to plastikowy shit, czyli woda, chemia i jakis tam pomidorowy posmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 to dobry przepis, ale na pod koniec lata, te pomidory co są teraz to plastikowy shit, czyli woda, chemia i jakis tam pomidorowy posmak. Dokładnie, to przepis na keczup na koniec wakacji i wrzesień. Wtedy są surowce bardzo tanie i dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globbi Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 to dobry przepis, ale na pod koniec lata, te pomidory co są teraz to plastikowy shit, czyli woda, chemia i jakis tam pomidorowy posmak. To ja chyba w złych miejscach pomidory kupuję - od kilku lat nie jadłem normalnego pomidora (takie co to nie jest samą wodą i chemią) nie licząc tych, co z ogródka wujostwa były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 no bez przesady - teraz może nie, ale w lato bez więszego problemu można dostać dobre pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Najlepiej wybrać się na wiejski targ. Serrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Te, a ja się zastanawiałem czemu mi od zimy pomidory nie smakują 0_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolec Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja tam jadam jakiś łagodny ketchup no-name i też jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHRoN Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 ja już dawno nie jadłem domowego keczupu, więc czas nadrobić zaległości ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Mogę też wrzucić przepis na pomidory w galarecie. Kto chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malas Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a dawaj co masz :> może ktoś inny się podzieli przepisami? im prostsze tym lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienio Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Domowy zawsze najlepszy szczególnie z odmiany "Sycylia". Z fabryczny oprócz Włocławka smaczny jest Krzepki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Wow, muszę przetestować. Swoją drogą, przypomniałem sobie, że babcia kiedyś zrobiła keczup i było to coś zupełnie innego niż ze sklepu, ale smakowało super. Podobne to było bardziej do sosu spaghetti (pomijając brak mięsa, itp.) niż do sklepowego keczupu, który jest mocno podrasowany dodatkami chemicznymi i ma dość specyficzną konsystencję. Hellmann's w sensie konsystencji to jest właśnie coś w połowie między keczupem "najtańszy produkt!", a domowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roni77 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja gdzieś w domu mam przepis na sok z aronii + liście wiśni Wypróbowany i niezły -taki mały OT z tematu pomidorowego - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.