Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×
Sennheiser HE 1 w Krakowie, przetestuj najdroższe słuchawki na świecie! 💎 ×

Recommended Posts

• MP3store
Posted

Z przyjemnością zapraszamy na bliższe zapoznanie się ze skomponowanym zestawem, który z łatwością zabierze nas w soniczną podróż bez ruszania się z kanapy!

Mowa o lampowym wzmacniaczu słuchawkowym Woo Audio WA6, wykonanym z duchem starej szkoły - metodą point-to-point, pracującym klasie A, wykorzystującym lampy mocy/sterujących triod 13DE7 oraz prostowniczą 5AR4, co w połączeniu z wykorzystaniem dobrej jakości transformatora oraz niesymetrycznego przebiegu sygnału analogowego daje przepis na bardzo przyjemnie brzmiący wzmacniacz. Wzmagający plastyczność stereofonii, dźwięczność instrumentów. Brzmi kameralnie, naturalne. Ale, to nie byłoby możliwe, gdyby nie sparowanie go z odpowiednimi słuchawkami. Słuchawki niemieckiej manufaktury, Ultrasone Edition Eleven, bo o nich mowa, to niemalże ukryty diament pośród innych obiektów. Unikalne, nietuzinkowe rozwiązanie w postaci opatentowanego systemu umieszczenia dynamicznego przetwornika w komorze, w tym wypadku otwartej - S-Logic plus, który ucieleśnia wręcz źródła pozorne, wzmaga doznania akustyczne dając wrażenie niebywałej muzykalności, tutaj technika łączy się z muzyką. Rozmieszczenie instrumentów na scenie, z odpowiednią wagą, formą, możliwe - na wyciągnięcie dłoni. Nie ma w tej prezentacji laboratoryjnej, studyjnej precyzji, wszystko podane dźwięcznie, jak żywe, z odpowiednią dozą emocji, w odpowiedniej odległości. Jest muzyka, przez duże M. 

Serdecznie zapraszamy do odsłuchów w naszym warszawskim salonie HiFi Pro.

https://mp3store.pl/sluchawki/hi-end/ultrasone/2020300165251200504/4043941101128/ultrasone-edition-eleven

https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/wzmacniacze-sluchawkowe/woo-audio/2017000434018012743/2021027800006/woo-audio-wa6-2nd-silver-lampowy-wzmacniacz-sluchawkowy

eleven.jpg

wa6.jpg

Posted
Godzinę temu, MP3store WAW napisał(a):

wykonanym z duchem starej szkoły - metodą point-to-point

Ja to widzę tak. Nawet płytki nie chciało się zrobić, ale audiofil i tak kupi. Jak robiłem zwrotnice do moich kolumn też nie chciało mi się płytki rzezać, to zrobiłem na pająka.

• Like 2
  • MP3store
Posted
46 minut temu, Rafacio napisał(a):

Ja to widzę tak. Nawet płytki nie chciało się zrobić, ale audiofil i tak kupi. Jak robiłem zwrotnice do moich kolumn też nie chciało mi się płytki rzezać, to zrobiłem na pająka.

😄

Mimo wszystko, całość prezentuje nad wyraz muzykalny, eufoniczny przekaz :)

• Haha 1
Posted

Lampy do tych słuchawek to moim zdaniem już nadmiar "dobroci". Tu w mojej opinii najlepiej sprawdza się tranzystor. To tak uogólniając mocno.