Jump to content

Recommended Posts

Guest Soundman1200
Posted

No,no...szacunek, świetna robota. Podobają mi się te głębokie muszle...ciekawe jak wpływa to na dźwięk....

Posted

Wygląd ekstra, a jak dźwiękowo względem poprzednich?

Posted

Dzięki wszystkim :)

Z premedytacją nie piszę o tym jak grają :D Mogę tylko powiedzieć że fajnie, dla mnie to takie dorosłe, kompletne granie. Poprzednich nie miałem pod ręką, więc nie ośmielę się porównywać ;p

Posted

Dzięki wszystkim :)

Z premedytacją nie piszę o tym jak grają :D Mogę tylko powiedzieć że fajnie, dla mnie to takie dorosłe, kompletne granie. Poprzednich nie miałem pod ręką, więc nie ośmielę się porównywać ;p

Skromniś ;)

Posted

Fajowe, ale ciekawi mnie jak to gra. Czy po prostu będą to dt770 w ładniejszej obudowie, co w sumie też by złe nie było :P .

Stawiam, że brzmienie jest nie do poznania. Przynajmniej sądząc po moich A500X, które miały mniejsze przeróbki.

Posted (edited)

Na samym poczatku chciałbym wszystkim podziękować za zainteresowanie słuchawkami :)

Co do dzwięku to jako, ze nie jestem wytrawnym recenzentem to będziecie się musieli zadowolić moimi odczuciami i brakiem barwnego języka :P

Pozwolicie, że porównam je po prostu do stockowych DT 770, a mianowicie:

​Bas - zwiększyła się ilosć tego najniżej schodzacego i muzyka delikatnie piesci moje uszy co powoduje u mnie niesamowity relaks podczas odsłuchów

Srednica - mam wrażenie, że się trochę przybliżyła także brzmienie jest trochę mniejsza "V-ka"

Góra - wydaje mi się, że trochę się utemperowała i jak czasem stocki potrafiły zakłuć tak teraz jest przyjemnie (choć seriale z polskim lektorem trochę "szuszcza" znaczy lektor "szuszczy")

Scena - odnoszę wrażenie, że się poszerzyła bardziej na szerokosć niż głębokosć

Separacja się poprawiła i instrumenty sa bardziej poukładane, można wykryć co gdzie gra - na stockowych w niektórych kawałkach miałem wrażenie, że wszystko gra jakby było nałożone na siebie i to męczyło, a teraz mogę się wsłuchać w nowe elementy w znanych kawałkach:)

Reasumujac przetworniki z DT 770 czuja sie w drewnie jak ryba w wodzie i bardzo dobrze się z Nim dogaduja, dzwięk jest pelniejszy, przyjemniejszy i lagodniejszy dla ucha, a alpha pady to najwygodniejsze pady jakie mialem przyjemnosć stosować, ale prawdziwa lekcja dla skory bedzie latem, bo to ze teraz wytrzymuje kilka godzin to normalne, nie wiadomo czy będę takim chojrakiem latem:) ale wtedy najwyżej wrzucę welury i będę dalej słuchał:D

Odsluchy byly na Aune X1s, który okazał sie bardzo dobrym kompanem takze zestaw stacjonarny został skompletowany i dlugo (mam nadzieje :P ) nie bedzie zmieniany :)

Na zakonczenie klaniam sie w stronę Twórcy gdyż wykonal kawal niesamowitej roboty, a tak poza tym sluchawki na żywo prezentuja sie jeszcze lepiej! :)

Edited by Gregio
  • Like 7