jacmiszcz92 111 Posted October 12, 2020 Report Share Posted October 12, 2020 Niestety nie znalazłem żadnej konkretnej informacji do czego służy "HID-compliant consumer control device". Jednocześnie nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych po jego wyłączeniu. Co ciekawe, tylko monitor ustawiony jako główny się nie wygaszał. Myślę, że kontrolery XMOS jakoś ingerują w USB w systemie. Dysk na USB często wzbudza mi się bez powodu. Ale lepsze to niż całkowite odcinanie sygnału jak w FX-Audio DAC-X7 Quote Link to post Share on other sites
Jaworrr 1,169 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 W komisie pojawiła się fajna lampa do Aune T1. Rodzynek, "tych lamp już mało zostało i są trudno dostępne". Kurczę, gość z tego Jaworrra, że sprzedaje taką fajną lampę, no gość! 1 Quote Link to post Share on other sites
g88 0 Posted October 13, 2020 Report Share Posted October 13, 2020 Jakiś czas temu pisałem, że chce podłączyć gramofon pod T1s MK IV i podobno się nie dało, bo nie ma wejść audio in. Rzeczywiście, nie ma takich wejść, bo są tylko oznaczone audio out, podłączyłem pod nie jednak wzmacniacz gramofonowy i działa. Znalazłem też w sieci zdjęcie, gdzie ten sam T1s ma opisane te same wejścia jako audio in 😕 U mnie natomiast jest audio out i preamp out. Po podłączeniu przedwzmacniacza gramofonowego na niektórych płytach pojawia się jednak delikatne charczenie, szczególnie przy gitarze basowej i krótkim, punktowym basie - np. z prekusji. Czym to może być spowodowane ? Kupiłem kable Melodika ze złączami RCA, jednak nadal jest to samo. Sprawdzałem na dwóch parach słuchawek i na obu ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
Jaworrr 1,169 Posted October 30, 2020 Report Share Posted October 30, 2020 Jakby ktoś potrzebował skierować brzmienie T1s w stronę techniczności, z lepszą separacją w całym paśmie, lepiej kontrolowanym basem i ogólną lepszą jakością dźwięku to polecam dokupić zasilacz Tomanka ulps mini. Bawię się takim od kilku dni, różnica względem oryginalnej impulsówki jest spora, nie na granicy słyszalności tylko wprost wzmacniacz gra inaczej. Niezależnie od użytej lampy wzmacniacz traci z analogowości i wypełnienia na rzecz większej szczegółowości i czystości brzmienia. 5 1 Quote Link to post Share on other sites
niebond 26 Posted January 2 Report Share Posted January 2 wyszła mimochodem taka oto nobilitacja 2 Quote Link to post Share on other sites
Qaz12 0 Posted January 2 Report Share Posted January 2 2 godziny temu, niebond napisał: wyszła mimochodem taka oto nobilitacja Jak synergia z Ether flow? Quote Link to post Share on other sites
Adi_PL 0 Posted January 10 Report Share Posted January 10 Mamy tutaj kogoś kto użytkuje combo S6 Pro + S7 Pro? Jestem użytkownikiem x1s+x7s i chcę się na to przesiąść. Słuchawki to AKG K7XX, ale też raczej będę zmieniał Quote Link to post Share on other sites
jacmiszcz92 111 Posted January 10 Report Share Posted January 10 Skoro będziesz zmieniał słuchawki to od tego bym zaczął. W cenie obydwu urządzeń można się pokusić o jakąś integrę Quote Link to post Share on other sites
niebond 26 Posted January 10 Report Share Posted January 10 no z uwagi na miejsce (klub Aune) to celuje w top topów - no można zakombinować S8 + S7 Pro Quote Link to post Share on other sites
Adi_PL 0 Posted January 10 Report Share Posted January 10 Na takie duo to mnie nie stać niestety. S6 Pro mogę dostać w mniejszej cenie używkę dlatego tak pytam Quote Link to post Share on other sites
niebond 26 Posted January 10 Report Share Posted January 10 to może sam S6 Pro wystarczy chyba że potrzeba przyjąć jakieś źródło analogowe to także S7 tylko czy koniecznie trzeba Quote Link to post Share on other sites
Adi_PL 0 Posted January 10 Report Share Posted January 10 Póki co chcę jakieś słuchawki otwarte/półotwarte kupić do 3000 zł i do tego DAC do powiedzmy 4000 Quote Link to post Share on other sites
jacmiszcz92 111 Posted January 30 Report Share Posted January 30 (edited) Nowy "jeździec" do aune, v5 http://cn.auneaudio.com/index.php?s=/Home/Article/gjxzhz.html changelog https://www.thesycon.de/usbaudio/TUSBAudio_history.txt Edited January 30 by jacmiszcz92 2 Quote Link to post Share on other sites
Shakhal 25 Posted February 2 Report Share Posted February 2 Heyka, Czy ktos z was testowal AUNE S7 Pro z planarami na XLR, dokladnie z LCD2C? Quote Link to post Share on other sites
jacmiszcz92 111 Posted February 11 Report Share Posted February 11 Czy opłaca się sprzedawać Aune S6? Jak sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Gorionn 707 Posted February 11 Report Share Posted February 11 Drogo tak, tanio nie. Mam nadzieję, że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
januszmuzy 177 Posted February 11 Report Share Posted February 11 1 godzinę temu, jacmiszcz92 napisał: Czy opłaca się sprzedawać Aune S6? Jak sądzicie? Jak napiszesz co chciałbyś za Aune kupić to Ci powiemy A jak nie chcesz nic kupować to się nie opłaca , bo to super sprzęt Quote Link to post Share on other sites
jacmiszcz92 111 Posted February 11 Report Share Posted February 11 Conductor 3X Performance Quote Link to post Share on other sites
Tytus1988 3,653 Posted February 12 Report Share Posted February 12 @jacmiszcz92 przy planowanym zakupie HEKów warto. Quote Link to post Share on other sites
Vaiet 2,217 Posted February 12 Report Share Posted February 12 6 godzin temu, jacmiszcz92 napisał: Conductor 3X Performance Nawet się nie zastanawiaj. Przeskok między Aune S6 Pro a C3X Perf jest ogromny i dla mnie wart był absolutnie każdej wydanej złotówki. Nadal bardzo lubię Aune i z niego korzystam, ale jak przychodzi co do czego, to Burson jednak dla mnie pod każdym względem wygrywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts