Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted

ADL zabijają basem, więc niezależnie od ceny, to zupełnie inna kategoria niż SM :)

• Bywalec
Posted

EH008 brałem wcześniej pod uwagę, ale wtedy jednak był brak funduszy. Kilka razy były w promocji ale nie było tez akurat srodków, a w tej cenie jak z promocji zdecydowanie szedłbym w kierunku EH008. Ale trzeba te 500zl mieć. Niemniej jednak warto i dla mnie to zdecydowanie inna liga niz E50-tki.

Posted

Masz na myśli lepsza liga ? Właśnie teraz mam ten sam dylemat co ty szczygiel. Ale najpierw wymieniam /sprzedaję shurki . Potem zastanowię się nad eh008 , e50, e80.

@Devilio Będzie możliwy odsłuch tych 3 par słuchaweczek niebawem ?

• Bywalec
Posted

Osobiście zdecydowanie dla mnie dużo lepsze EH008 od E50.

Miałem też Shure SE215 - zdecydowalem si na wymianę kabla ze względu na efekt przechodzenia niskich dźwięków z podłoża np. przy chodzeniu.

kabelek Fiio pomógł, ale zdecydowanie lepszy okazał się kabelek Furutech-ADL. Znacznie droższy (pomimo ze dostałem rabacik) ale jeśli chodzi o właściwości: elastyczność, efekt mikrofonowy czy jakość dźwięku - bez porówania. Król !!!

• MP3store
Posted

Kisnol - skąd ja Ci wezmę E80? O_o przecież tego w kraju jeszcze nie ma ;)

E50 - tak jak pisałem mam na odsłuchu,
EH008 - coś da się zrobić.

Wg mnie i tak jakbyś miał wybierać pomiędzy tymi dwoma modelami to na 99% wybrał byś e50.

Szczygiel - zgadzam się, że EH008 są lepsze od E50 - ale trzeba zapamiętać też, że są ponad 2 razy droższe... gdyby były w tej samej cenie to wybór by był oczywisty, ale w tym przypadku trzeba się zastanowić czy warto aż tyle dopłacić do eh008. Powiem tak: gdybym miał to bym dopłacił. A jak na razie czaję się na e50 ale poczekam aż wejdą e80. Wtedy zapadnie decyzja - co zastąpi moje biedne 2 letnie e10 :D

• MP3store
Posted

Ja tez jestem po juz po pierwszych testach E50, sluchawki sprawiaja bardzo dobre wrazenie, wykonane sa z aluminium stylistyka mi odpowiada. Testowalem je na AK jr., dobrze zbalansowane, detaliczne brzmienie, odpowiednia jak dla mnie ilosc basu, jesli ktos ma ochote zapoznac sie z produktem, badz napisac jakas krotka recenzje zapraszam do sklepu w Krakowie.

Posted

Warto by było, bo od dawna (z 5 lat?) nie zrobili w dokach nic, co by było rewelacją w swojej cenie. Ot, przyzwoite, ale nie walczące o miano najlepszych.

• MP3store
Posted

Inszy - E10 od SM od dawna cieszą się wysokim uznaniem wśród moich klientów z Gdańska, słuchałem nawet rekablowanych, modyfikowanych w różny sposób - jak dla mnie to jest nadal genialny model, fajnie że SM zdecydował się wypuścić e50 - na prawdę godny następca e10. Dodatkowo chodzą słuchy że nadchodzą e80 - jak tylko będę coś miał to napisze w odpowiednim dziale sklepu w Gdańsku.

Posted (edited)

Niedługo E80 zawitają do naszych sklepów. Szykuje sie tez promocja :)

(Widzicie jest zainteresowanie, są pytania = jest towar w Mp3store)

Edited by WojtekC
Posted

I pomyśleć, że dopiero co zakładałem o nich temat :) Oby faktycznie były tak dobre jak się zapowiadają.

@DeVilio, E10 były dobre, ale żaden hicior (w kwestii dźwięku, a nie ilości sprzedaży).

Posted

Hit i to mega potężny - nic innego u nas w takich ilościach się nie sprzedawało.

Posted

Dlatego zaznaczyłem, że chodzi o dźwięk nie sprzedaż, bo nie wątpię, że ta jest świetna :)

• MP3store
Posted

Tutaj muszę się wtrącić bo E10 to numer 1 w sprzedaży jakichkolwiek pchelek u nas sieci.. Nawet ES18 ktora sa 3 razy tansze jeszcze nie wygraly w tej kwestii z E10, Na drugim miejscu praktycznie z identycznym powodzeniem PL11. Tutaj zabrakło jeszcze Cresyn C500e, których niestety juz nie będzie. Nie wspominając o C220E, ktore przebiły wszystko.

Wkrótce powinniśmy mieć sample SoundMAGIC E80. Pomimo ceny, może to być produkt, który będzie mógł osiągnąc sporą popularność. Sporo Naszych klientów jednak ewaluuje i przesiada się na coraz lepsze zestawy.Zresztą nie tylko w kwestii słuchawek, ale również i playerów. Co widać po sprzedaży AK junior.

Posted

Bez kitu ładnie wyglądają.

@Wojtek, A jak w porównaniu z monumentami ? Wiele osób mnie nakręcało żebym się przesiadł z shurków na nie, a teraz mam w planach wymianę sprzętu całego i mam dylemat. Nie co ponad budżet ale używki ludzie polecali mi adl furetchy dokanałówki. Nie wiem jak mogą się odnosić do pozostałych i które waszym zdaniem "królują" z tych wszystkich ?;p

Mi momentum nie podchodzą i nie rozumiem zauroczenia nimi przez wielu.

Posted

@mp3store

Cena około 80 dolarów+. Ile Wy planujecie zaproponować swoim Klientom, że "Pomimo ceny, może to być produkt, który będzie mógł osiągnąć sporą popularność", hm?

Posted

Dla wielu więcej niż 300 pln to spory wydatek. Jak na doki te najbardziej popularne to sporo kasy.

• MP3store
Posted

A zdarzają się klienci którzy mając przed oczami słuchawki za 69zł marudzą czy nie ma czegoś za 20 zł bo jeszcze na piwko muszą mieć. :) dla bardzo wielu 150zł na słuchawki to za dużo, wiele ludzi kończy zakupy na max 100zł i nie często udaje się przekonać ich do kupienia czegoś lepszego co wystarczy na dłużej. Jeżeli E80 okażą się lepsze niż e50 to będzie warto je kupić nawet po 350zł. Poczekamy - zobaczymy, jak na razie E50 wymiatają :)

• Moderator
Posted

Ja również miałem możliwość testowania tego modelu. Posiadam w sklepie egzemplarz który można przesłuchać przed zakupem.

E50 to ewidentnie upgrade względem E10. Lepsza kontrola basu, bardziej rozdzielcze i mniej ostre wysokie. Słuchawki nie są już tak ciepłe, raczej są odchudzonymi E10 w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Słuchawki mniej się gubią, po prostu grają lepiej.

Z plusów o których nie wspomnieli przedmówcy to mniejsza obudowa dużo lepiej leży w uszach niż w przypadku E10. Korzystając z E50 jako zestawu HF docenicie jakość mikrofonu. Jest o niebo lepszy niż ten w Sony MH1 czy MH1c. Jakość wykonania E50 to wysoki poziom, kabelek pleciony taki jak w nowszych SM, wygląda pancernie i faktycznie taki jest. No i wreszcie Comply w zestawie. Jak ktoś lubi to będzie ucieszony.

• Like 1
Posted

Tak trochę z innej bajki - co się stało z iRiverami ICP-AT500, które miały być w podobnej cenie? MP3store zrezygnował z nich, czy w ogóle zniknęły (w sieci też słabo dostępne)?

• Moderator
Posted

Dobre pytanie, mam w sklepie demówkę. Ale brzmi ona... jak brzmi. Wojtek mówił że po długim wygrzewaniu mocno się poprawiają.

Sprzedażowych egzemplarzy nie dostaliśmy. Może i dobrze bo dla mnie wybór między E50 a ICP-AT500 jest oczywisty.

Dzisiaj przyjadą do mnie tenory, na dniach będę miał kx100, ciekawe jak wypadną w porównaniu do E50.

Swoją drogą niesamowitym jest jaki progres jakościowy przeszły doki w półce do 300zł. Kiedyś ludzie podniecali się CX300 czy EP630 czy EX71 płacąc za nie takie kwoty, dzisiaj te słuchawki można porównywać w porywach do SoundMAGIC'ów ES18 za 55zł.

Posted

No właśnie też słyszałem, że na początku iRivery są marne. U mnie przed testem pograły ponad 100 godzin, u Wojtka też trochę i gdyby nie pewien problem z ergonomią w moich uszach, to już bym je miał, bo określiłbym je mianem wybitnych pod względem funu.

I jeśli faktycznie E50 są takie dobre jak piszą, to JVC rozjadą, a i pewnie od Tenorów będą lepsze :)