Jump to content

FiiO FD7

ZebLong

Recommended Posts

Złociutkie są po 3075 zł na Hifigo: 

https://hifigo.com/collections/new-arrival/products/fiio-fdx

Zwykłe po 2418 zł:

https://hifigo.com/collections/new-arrival/products/fiio-fd7

Edited by Wisting

• 4 weeks later...

Całkiem fajnie opisane FD7:

https://www.head-fi.org/showcase/fiio-fd7.25424/

dużo z recenzji można się dowiedzieć.

Zaczynam mieć chrapkę na nie, zwłaszcza że lubię swoje FD5 :)

• 3 weeks later...

Kończę test FD7.

Sam nie wiem, co o nich myśleć. Nie są to ulepszone FD5, a raczej skok w bok - fan FD5 może nie być zadowolony z FD7. Z kolei osoby, którym nie pasowały FD5, mogą być zachwycone brzmieniem FD7. Problem w tym, że siódemki są dużo droższe... No, ale szczegóły niedługo.

• 1 month later...

Właśnie sobie testuję FD7 w tandemie z M15 i z każdą kolejną minutą lubię je bardziej. Pierwsze kilkadziesiąt minut gdy były jeszcze zbyt świeże nie przyniosły przełomu. Wygląda na to, że się wygrzały i zaczął sie koncert. Muszę przyznać, że są świetne! Niezwykle muzykalne i relaksujące. Idealna para na wieczór. Jutro pewnie bardziej poeksperymentuję z filtrami i tipsami. Na razie set wprost z pudełka cieszy mnie utwór za utworem. Słowem: just relax!

Edited by ZebLong
  • Like 2

• 4 weeks later...

Niewiele tu się dzieje, chyba FD7 nie zyskały popularności, pewnie dlatego też ostatnio staniały.

Dlatego zdecydowałem się je kupić i również bardzo jestem zadowolony, ale faktycznie jak już pisano zaczynają grać po 50 godzinach i potrzebują mocy, żeby zaczęły oddychać. Podsumować można, że to bardzo relaksacyjne słuchawki, z bardzo równym graniem, z piękna sceną, których można długo słuchać.

• Like 3

Wydaje mi się, że FiiO trochę zbyt agresywnie wystartowało z ceną - stąd brak popularności. Jednak z większości opinii FD5 były raczej przeciętne, więc FD7 za 3k zł raczej cięzko było kupić w ciemno. Tym bardziej, że do tej pory topowe modele FiiO raczej nie porywały... Ale nie powiem, kusi posłuchać, może kiedyś ktoś wrzuci w komis :D

17 godzin temu, Dirian napisał:

Wydaje mi się, że FiiO trochę zbyt agresywnie wystartowało z ceną - stąd brak popularności.

Wypuścili pojedynczy dynamik na 3 różne półki cenowe, nie chcieli za bardzo zbliżyć się z ceną do FD5, a w porównaniu do innych modeli z przetwornikiem z takiego materiału cena 2500zł nie jest wysoka (Dunu Luna - 7000zł, Final Audio A8000 - 8800zł)

Edited by atr3yu