Popular Post maciux Posted December 9, 2020 Popular Post Report Share Posted December 9, 2020 Odtwarzacz + lampy = ? Cayin N3Pro to nietuzinkowy odtwarzacz muzyki ze… wzmacniaczem lampowym. Ma dotykowy ekran 3,2 cala, dwa przetworniki AKM AK4493EQ oraz wydajny wzmacniacz, który powinien napędzić nawet wymagające słuchawki. Cayin już kilkukrotnie gościł na łamach naszego portalu i właściwie nigdy mnie nie zawiódł – doceniłem zarówno mobilne odtwarzacze, jak i sprzęt stacjonarny. Gdy zatem nadarzyła się okazja na przetestowanie nowego N3Pro, nie wahałem się ani chwili, bo świeżutki DAP Cayina bez wątpienia wyróżnia się z tłumu. Gwoździem programu są wbudowane lampy w sekcji wzmacniacza, ale to nie jedyny atut N3Pro – odtwarzacz oferuje trzy tryby dźwięku, ma dwukierunkowy Bluetooth, generuje 800 mW mocy na 32 Ω z gniazda 4,4 mm, a przy tym nie bije rekordów cenowych, bo kosztuje około 500 dolarów amerykańskich... https://kropka.audio/test/odtwarzacze/cayin-n3pro-recenzja/ 16 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 (edited) Fajna recka Maćku "Cayin N3Pro to nie tylko jeden z najlepszych odtwarzaczy, jakie testowałem, ale także jeden z najlepszych produktów, z jakimi kiedykolwiek miałem do czynienia" Widzę, że nie jestem w tym sam, też tak sądze, to jest tak świetnie dopieszczone urządzenie, super wycenione, idealnie wykonane, inne, szczere, przyjemne. Używam go dużo częściej niż N6ii z E01 Naprawdę czapki z głów przed Cayinem. Edited December 9, 2020 by rev 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Bardzo zła recenzja Maćku, jak zwykle. Idą święta i trza rodzinie od gęby zabrać, bo trza na N3 Pro uzbierać. Biedna rodzina, dobrze, że odżywiona nieźle 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Świetna recenzja, na tyle że włączyła się audionerwosa i chęć sprawdzenia tego DAPa. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Warto 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Mam pytanko - czy urządzenie w trybie USB DAC oraz odbiornika BT zachowuje swoją jakość i sygnaturę poszczególnych trybów? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Bardzo ciekawy DAP, zbierający świetne recenzje zewsząd. Z chęcią przy okazji go porównam do droższego sprzętu, bo porównanie z Fiio i Ibasso już wygrał 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 (edited) Czy to maleństwo ma sens do wyłącznie dużych słuchawek? Ethery, D7000, Empyrean... I jeszcze pytanie czy ma funkcję USB Dac i jak się sprawuje w tej opcji? Na forum AF była zapiska w październiku - przy 10 chętnych cena 1800... Ale chętnych wtedy było brak, ciekawe jakby było teraz. Kurde, a tak dobrze mi było w trybie uśpionej audionervosy 😆 Edited December 9, 2020 by Karmazynowy 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkb Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 10 godzin temu, Karmazynowy napisał: Czy to maleństwo ma sens do wyłącznie dużych słuchawek? Ethery, D7000, Empyrean... Hmm, ciężkie pytanie, gdyż tutaj chodzi bardziej o gusta nasze, gdyż by trzeba było używać trybu tranzystorowego, może część ze słuchawek nausznych z górnej półki będzie jako tako poprawnie napędzona w trybach lampowych. Gdyż ja preferuję w nim lampy, najbardziej Triodowy tryb, gdyż wtedy jest fajnie nasycona średnia, na UL natomiast wolę skraje pasm, ale brakuje mi tutaj barwy na środku. Więc jak słuchałem N3 Pro zależnie od utworu zmieniałem sobie tryb lampowy. Jak dla mnie jest to jeden z lepszych odtwarzaczy jeśli chodzi o dźwięk, cenę i wymiary, tutaj jakbym nie miał DTR1, który jest dla mnie lepszy niż N3 Pro, ze względu dlatego że bardziej wchodzi w nagranie, pokazuję więcej niuansów, jest bardziej rozdzielczy i szczegółowszy, to bym brał właśnie N3 Pro, gdyż ściągać z Chin to DTR1 to by mi się nie chciało. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karmazynowy Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 A tryb lampowy działa na line-out? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
euter Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 @maciux Equalizer jest w wersji uproszczonej, czy to 'parametric EQ' z prawdziwego zdarzenia? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkb Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 27 minut temu, Karmazynowy napisał: A tryb lampowy działa na line-out? Nie, line out jest z SS. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniakos Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 Gdzie kupowaliście swoje sztuki i jak użytkujecie Tidal na N3Pro? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chico99 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 29 minut temu, Tajniakos napisał: jak użytkujecie Tidal na N3Pro? Ma dwustronny BT. Używasz go, ze smartfonem, jako odbiornika. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniakos Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 6 minut temu, chico99 napisał: Ma dwustronny BT. Używasz go, ze smartfonem, jako odbiornika. Dzięki za info A gdzie kupowaliście swoje sztuki? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chico99 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 Ja na forum, od ... zgadnijcie he, he od @tommira. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted December 10, 2020 Author Report Share Posted December 10, 2020 (edited) 18 godzin temu, Najner napisał: Mam pytanko - czy urządzenie w trybie USB DAC oraz odbiornika BT zachowuje swoją jakość i sygnaturę poszczególnych trybów? Właściwie tak i nie. W funkcji DAC-a USB oraz przez Bluetooth działają wszystkie tryby, tzn. można aktywować lampę itd. Nie słyszę jakichś znaczących różnic w porównaniach odtwarzacz VS DAC USB, ale dodasz do tego program do odtwarzania, ASIO czy WASAPI oraz inne czynniki różnicę znajdziesz. To samo Bluetooth, bo różne kodeki, tryb LDAC-a + też wbudowane w fony "ulepszacze" typu Dolby mogą zaowocować wpływem na SQ. Sam BT ma pewien narzut, ale nie ma jakiejś totalnej wtopy, tryb adaptera BT jest nadal używalny. Czyli jest dobrze w funkcji DAC-a USB i adaptera Bluetooth, ale jest dużo wypadkowych, które mogą rzutować na sygnał. 17 godzin temu, Karmazynowy napisał: Czy to maleństwo ma sens do wyłącznie dużych słuchawek? Ethery, D7000, Empyrean... I jeszcze pytanie czy ma funkcję USB Dac i jak się sprawuje w tej opcji? Na forum AF była zapiska w październiku - przy 10 chętnych cena 1800... Ale chętnych wtedy było brak, ciekawe jakby było teraz. Kurde, a tak dobrze mi było w trybie uśpionej audionervosy 😆 Moim zdaniem ma sens - moc jest, brzmienie jest na poziomie. Uważam, że zgranie było super z Ether 1.1, Audeze LCD-2, Sundara czy HD 6XX. 5 godzin temu, Karmazynowy napisał: A tryb lampowy działa na line-out? Tak, jak napisał @misiekkb - nie działa. Gdzieś widziałem schemat układu i chciałem podlinkować - ale nie mogę go teraz znaleźć 5 godzin temu, euter napisał: @maciux Equalizer jest w wersji uproszczonej, czy to 'parametric EQ' z prawdziwego zdarzenia? Uproszczonej, suwaki odpowiadają pasmom: 31 Hz, 62 Hz, 125 Hz, 250 Hz, 500 Hz, 1 kHz, 2 kHz, 4 kHz, 8 kHz i 16 kHz. Do tego presety od producenta, więc niestety EQ z prawdziwego zdarzenia nie ma. Godzinę temu, Tajniakos napisał: Gdzie kupowaliście swoje sztuki i jak użytkujecie Tidal na N3Pro? Tak, jak napisał @chico99. Można przekształcić N3Pro w adapter BT i strumieniować ze smartfona. O, jest schemat: Edited December 10, 2020 by maciux 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 5 minut temu, maciux napisał: Czyli jest dobrze w funkcji DAC-a USB i adaptera Bluetooth, ale jest dużo wypadkowych, które mogą rzutować na sygnał. Dziękuję. Myślałem głównie o podłączeniu N3 do Tidala z funkcją ekskluzywności, co w teorii nie powinno wpływać negatywnie na jakość dźwięku DACa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chico99 Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 Po LDAC-u jest świetnie. Testowałem Tidala, Spotify i Deezera. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted December 10, 2020 Author Report Share Posted December 10, 2020 Tak w ogóle to dzięki za wkład - sprostowania, odpowiedzi, bo trudno ująć wszystko w tekście. Lajki mi się skończyły, więc nie dam dzisiaj więcej Jeszcze dwie sprawy. Możliwe, że spolszczenie się poprawi - dostałem info, że to dzieło Google Translate (obstawiam, że z chińskiego), jest szansa, że coś się w temacie zmieni. Jednak wersja anglojęzyczna UI jest na tyle zrozumiała i prosta, że raczej nie powinno to stanowić problemu, nawet jeśli nic by w temacie nie ruszyło. Druga rzecz - podobno się nabrałem i lampy są podświetlone przez czerwoną diodę. Aż mnie to zdziwiło, bo kolorek jest pomarańczowy i dość autentyczny. Światło nie jest też specjalnie ostre, stąd byłem pewien, że wewnątrz są jedynie żarzące się lampy. Prawdopodobnie widać więc zarówno lampy, jak i podświetlenie dookoła. Niby detal, ale producent chciał to sprostować, to i ja przekazuję dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 Gdzie to ustrojstwo jest do kupienia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homzik Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 8 minut temu, hibi napisał: Gdzie to ustrojstwo jest do kupienia? W Polsce chwilowo jeszcze nigdzie, niedługo ma być w Audiomagic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniakos Posted December 11, 2020 Report Share Posted December 11, 2020 Jest: https://www.audiomagic.pl/odtwarzacze-mp3/cayin-n3-pro?from=listing Czy ktoś blisko Wro. jest w jego posiadaniu? Chętnie bym tego posłuchał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chico99 Posted December 11, 2020 Report Share Posted December 11, 2020 Cayin N3Pro Producent: Cayin Dostępność: Oczekiwanie na dostawę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pua Posted December 18, 2020 Report Share Posted December 18, 2020 Odtwarzacz jest świetny ,nawet miałem go sprzedać dalej ale ten tryb lampowy jest tak dobry że nie ma co kupić w tej cenie żeby grało tak dobrze plastycznie i dociążone. Ktoś wspominał o podświetleniu led lamp, jest to spowodowane bardzo niskim napięciem żarzenia RAYTHEON 1.1volta efekt żarzenia bez podświetlenia widoczny tylko w super ciemnościach. Dziś przetestowałem blony 03 po balansie kabelek od zamoya. Te słuchaweczki są świetne trzeba posłuchać żeby się przekonać problem z tipsami trzeba użyć innych ja założyłem z KZ as10 i dobrze uszczelniają uszko bez wycieków i wcieków zewnętrznych. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts