Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×

Recommended Posts

Posted

Dzięki za test.

Z tego co obliczylem to jest to klasa 2.5 a nie 4. Ew mogę sie pocieszać że transfer via cowon jest wolniejszy nież via... no właśnie nie wiem za bardzo co, ale moze być szybciej.

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No przeciez mowilismy ze Cowon D2 limituje transfer z karty do poziomu 2.5 MB/s - getz o tym pisal ja potwierdzilem. Zeby sprawdzic rzeczywisty transfer potrzebujesz czytnika SDHC np MicroMate SanDisk badz jakiegos kingstonowego multi czytnika...

Posted

polaczek:

jezeli sprzedawca oferuje gwarancje minimum 2-3 lata to mozna pokusic sie!

niestety pamieci coraz czesciej "zaczynaja padac"i byc moze na poczatku

cieszymy sie z korzystnej ceny ale potem zaczynamy "psioczyc"

nizsza cena moze rowniez wyplywac z zakwalifikowania przez producenta

do grupy o gorszej jakosci posiadajacej bledy odczyt/zapis....

dlatego ja zamowilem flasha u sprzedawcy,ktory oferuje "wieczysta gwarancje"

jakiekolwiek problemy =nowa karta

Posted

a własnie polaczek bylem na allegro i widzialem karte tej samej marki co ty mowisz, gosc sprzedaje bo z 2GB ma 512 Mega i watpie ze tak jak on pisze to wina sprzetu ;)

Posted

Jest to ta sama karta o które duzo osób pisało tylko ze o mniejszej pojemnosci. Wejdź na strone sklepu tego sprzedawcy to moze cie taniej wyjdzie.

Posted

Na allegro pojawily sie czytniki SDHC + pendrive od Kingstona -> dostaje sie pendrive z wew pamiecia 1/2 GB + czytnik SD/SDHC/MMC i wszelkie odmiany mini i micro (ale trzeba miec adapter! chociaz adaptery do normalnej wielkosci praktycznie zawsze daje producent). Czytnik na pewno bedzie czytal SDHC a cena jest w sumie dosyc atrakcyjna jak za 1 GB bo wersja 2 GB jest juz mniej ekonomiczna. Wspominam Wam o tym czytniku bo dzieki niemu bedziecie mogli uzywac swoich kart SDHC z pelna predkoscia co u mnie zamiast ~2500 kB/s przy zapisie poprzez D2 daje ~5800 kB/s przy uzyciu czytnika - robi roznice! A odczyt to juz ponad 9000 kB/s z uzyciem czytnika...

Posted

chyba wezmę dwie .... to ja sie zaczynam zastanawiali ile będzie kosztyować taki "cowon d2" ;>

Posted
no i apropo powyzszego postu:

http://allegro.pl/show_item.php?item=193080985

"pelna zgodnosc z Secure Digital". i fotka etz jakas taka nie taka .co o tym sadzicie?

Witam

Jak już ktoś wspominał SDHC Goodram-a 8GB działają na D2 bez problemu. Karta oferuje transfery na poziomie klasy 4 (chociaż sprzedawca reklamuje transfer przy odczycie do 19MB/s ) co dla D2 jest wystarczające. Zapis pełnych 8GB trwał ok 40 min (karta nagrywana w D2).

Działają na D2 również innne karty np starsza SD 2GB Sandisk-a.

b16ec13f10b73d63.jpg[/url][/img]

Posted

ale to ze Goodram pisze to nie znaczy ze nie fake?

juz mialem do czynienia z "szybkim"flashem Kingston

x100 ktory niestety osiagal ledwo x2 i okazal sie

podroba...

Posted

A ja teraz zobaczylem przy okazji tych fotek i ogladania swojej karty ze mam class 4

Posted
czy goodram ma tylko jeden wzor nadruku na kartach? bo roznie z tym bywa i na allegro i w sklepach internetowych

Od czasu kiedy firma Wilk Elektronik SA zaczęła produkcję pamięci w Polsce marka GOOD RAM stała sie bardziej popularna.

Na stronie producenta www.godram.com można porównać modele produkowanych kart SD ( i nie tylko).

ale to ze Goodram pisze to nie znaczy ze nie fake?

juz mialem do czynienia z "szybkim"flashem Kingston

x100 ktory niestety osiagal ledwo x2 i okazal sie

podroba...

To sie zgadza, że można trafić na podróbki, ale raczej tylko tych markowych produktów ( kto by tam podrabiał lokalnego producenta z Polski) a to, że niektórzy sprzedawcy na Allegro naciągają to wiadomo.

• 3 weeks later...
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy