rosiu Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Próbuje zorganizować takie kupno przez znajomych, ale do sfinalizowania doszłoby dopiero w drugiej połowie lutego... Tak czy inaczej trzeba pamiętać o braku gwarancji... Ale jest nas na razie 3, Zakładamy nowy topic czy będziemy się dogadywać w tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabbb Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Wstępnie się na to piszę :]. Oczywiście zależy to od ceny.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Ja mówię tak (cena,cena,cena ) ; tylko że ja nie zamawiałem jeszcze nic ze stanów i nie mam paypala więc trzeba by kogoś poszukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maks! Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 jest do dostania: http://nosniki.net/product_info.php/produc...218c71a0844ac29 tylko że za te 850zł to można mieć z kart 8gb xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp3fan Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 na 16gb tez się piszę. Cena nie może jednak przekraczać 350.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poirot Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Ja wstępnie też się piszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomker Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 mysle, ze wypadaloby zalozyc osobny temat w komisie. jesli ktos sie za to zabierze (najlepiej chyba, zeby kupic to przez znajomego w stanach i zeby on wyslal w paczce zbiorowo z jakimis ******lami, zeby celnicy sie nie kapneli przy ewentualnym otwieraniu), to proponuje kupic za $80 (i darmowa wysylka) na neweggu http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820211245 no i oczywiscie ja tez sie na to pisze! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosiu Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Ja w lutym (prawdopodobnie) będę miał okazję zdobyć kilka kart i to bez problemu z cłem (przewóz w bagażu), ale trochę przeraża mnie wizja tego, że komuś karta nie zadziała... Dlatego może jednak na razie: Ma ktoś takiego znajomego albo rodzinę w USA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomker Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 no, do lutego ceny jeszcze spadna i nie bedzie ryzyka z clem i oplat za przesylke. no i pewnie zanim by sie to zorganizowalo i zanim by doszlo, to i tak by byly okolice lutego. a czemu by miala nie zadzialac? na iaudiophile juz byla ta 16gb a-data wypisana, ze dziala (tu i tu). a jesliby mial ktorys egzemplarz nie wspolgrac, to chyba by to podchodzilo pod ryzyko kupujacego, czyli kogos z zamawiajacych (a nie twoje) i wtedy on musialby sie martwic o odsylanie albo odsprzedanie komus, komu by moze dzialala [bo nie wiem czego to moglaby byc kwestia - wadliwej karty, czy egzemplarza d2 nie radzacego sobie z nia]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Trzeba oddzielny topic zalozyc. Jak D2 nie wezmie to sie napisze do Cowona - 3-4 mies i moze im sie uda ;P a poza tym aparat tak czy siak wezmie taka karte wiec mnie to urzadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosiu Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Wiem, że działają z D2, chodzi mi o możliwość pojawienia się uszkodzonego egzemplarza. Tak czy inaczej pora znaleźć kogoś kto się zajmie zamówieniem, tak aby założył nowy topic i zaczął koordynację naszych wysiłków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 jest do dostania: http://nosniki.net/product_info.php/produc...218c71a0844ac29 tylko że za te 850zł to można mieć z kart 8gb xD A tak serio to 350 to górna cena chyba dla wszystkich z nas W okolicach to zobaczymy co się na rynku zmieni; bo jak zacząłem się przyglądać tym 8 GIGOWYM to spadły o dobre 15-20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomker Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 350zl? mi sie wydaje, ze to wysoka gorka. obecnie mozna kupic karte 16gb za $80, czyli liczac po kursie 2,5 to 200zl. nawet jak doliczyc przesylke (ktora pewnie i tak rozbije sie na te kilka osob) i "na piwo" dla kupujacego to nie bedzie to wiele wiecej. ja juz zacieram rece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Nooo po dwieście to ja z chyba ze dwie wezmę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stabbb Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=292442721 Co Wy na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosiu Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Dla mnie za drogo. Wolę poczekać te półtora miecha i sprowadzić sobie dwie za tę samą cenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=292442721 Co Wy na to? Jest! Wreszcie się pojawiła 16Giga na aledrogo; ja wczesniej szukałem ale nic nie było. Dla mnie za drogo. Wolę poczekać te półtora miecha i sprowadzić sobie dwie za tę samą cenę. Fakt dla mnie także Mam pytanie o prędkości class 4 będzie ok? bo jest jeszcze class 6? O tych super szybkich to nie wsopminam bo to niema sensu w połączeniu z D2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosiu Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Class 4 jest wystarczająco szybka (mam 8 GB class 4), trochę oczywiście trzeba poczekać przy zgrywaniu, ale ja rzadko przerzucam nowe rzeczy na D2, więc jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Class 4 jest wystarczająco szybka (mam 8 GB class 4), trochę oczywiście trzeba poczekać przy zgrywaniu, ale ja rzadko przerzucam nowe rzeczy na D2, więc jest OK. Czyli muza leci ok z karty? No to najważniejsze , bo jakby się wieszało przy odtwarzaniu, lub na przykład trza by było czekać długo między jednym a drugim utworem to by było słabo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosiu Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Już o tym pisano, class 4 to zagwarantowane minumum 4 MB/s odczytu i zapisu. WAV ma 1411 kb/s czyli ok. 0.18 MB/s. Nawet największe pliki video mające bitrate 2 mb/s to tylko 256 KB/s czyli 0.25 MB/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Już o tym pisano, class 4 to zagwarantowane minumum 4 MB/s odczytu i zapisu. WAV ma 1411 kb/s czyli ok. 0.18 MB/s. Nawet największe pliki video mające bitrate 2 mb/s to tylko 256 KB/s czyli 0.25 MB/s. Akurat tego nie czytałem Ale to dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp3fan Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 prawda jest taka, że D2 nie pociągnie więcej niż class 4. To wynika z konstrukcji jego USB więc tak naprawdę class 6 nigdy nie zostanie ostatecznie wykorzystane przy D2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Zeby wrzucic / wyrzucic z karty cos to sie uzywa czytnika i tyle to jedyne sensowne rozwiazanie a w przypadku 16 GB karty to wrecz wymog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacobiPoland Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Chyba raczej tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomker Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Zeby wrzucic / wyrzucic z karty cos to sie uzywa czytnika i tyle to jedyne sensowne rozwiazanie a w przypadku 16 GB karty to wrecz wymog. jak ja juz bede mial moja karte (bede mial? to kto sie zdeklaruje, ze sie tym zajmie? czekam na ten osobny temat, no!) 16gb, to cala napelnie ja na raz i bez czytnika. specjalnie, na zlosc calemu swiatu i zeby udowodnic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts