WojtekC Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Dla mnie totalne zaskoczenie. Jak je zobaczyłem - chyba te najbrzydsze, miętowe - byłem pewien, że to będzie produkt niszowy. Po otwarciu opakowania i gdy słuchawki wylądowały u mnie w rękach - pierwszy szok. Materiały bardzo dobrej klasy. Pierwsze podłączenie i nie mogłem pozbyć się uśmiechu. Grają bardzo dobrze lekka V. Bas miło funkowo pulsuje, górka czytelna nie ostra do tego średnica bez wycofania. Impedance : 32Ohm Sensitivity: 102 dB Pasmo: 14Hz - 24kHz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 A mi się podobają te miętowe, na pewno bardziej niż te wampiryczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorch62 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Fajne :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 Materiały użyte są dobrej klasy. Na zdjęciach wyglądają mniej ciekawie niż na żywo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajmon32 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Mnie się podobają białe. Jednak najważniejsza jest jakość dźwięku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk4 Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 (edited) Testował je już ktoś? Jak w nich poziom basu się kształtuje, nie jest tak wysoki jak AKG 518 DJ? bo jak w sklepie włączyłem piosenkę L.U.C.-a na 518 to myślałem ze mi uszy odpadną od basu. I jeszcze jedno pytanie jak pałąk, czy czasem nie ma tendencji do pękania bo czytałem na forum ze w kilku modelach Cresyna lubi pękać np. c750. I pytania zasadnicze czy nadają się do długich odsłuchów oraz jak z izolacją, czy w mieście dobrze tłumią? Edited April 9, 2014 by dirk4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iMpus Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 Całkiem niezłe słuchawki. Za te cenę która jest promocyjna wydają się ciekawą propozycją. Wyglądają na solidne (można je wyginać bez żadnych szkód) poduszki na padach są naprawdę fajnie wykonane. A co do dźwięku - to nie moje granie, za mało techniczne. Kierujące się bardziej w stronę funu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJohny Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Udało się komuś dobrze je przetestować? Problem pękającego pałąka ich dotyczy tak jak c750h czy w tej wersji dali radę to naprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted August 10, 2014 Author Report Share Posted August 10, 2014 Problem pałąka nie występuje. Wręcz przeciwnie to chyba jedno z lepszych rozwiązań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheJohny Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Super! A jest na forum gdzieś pełna recenzja, jakiś test? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk4 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Hej, od kiku osób dostałem już prośby o opinię na temat tych słuchawek dlatego postanowiłem , że napiszę kilka słów na forum. Nie będzie to może recenzja z serii tych pro, ponieważ to moje pierwsze słuchawki i nie znam się za bardzo na takich rzeczach jak barwa, szerokość sceny itp określenia, dla mnie słuchawki mają fajnie grać i nie walić basem, bo tego nie cierpię. Kupiłem je w maju 2014 i od tego czasu użytkuję je dość intensywnie. Podłączam je do mojego smartfona bo chodzę w nich do pracy, w pracy grają pod komputerem, w domu spełniają rolę słuchawek domowych a dzięki mikrofonowi mogę rozmawiać przez telefon gdy ktoś dzwoni. Tak, więc są to u mnie słuchawki wielozadaniowe. * Pierwsze, co warto tu wymienić to konieczność kupna kabelka FIIO (koszt 20 zł), jeśli chcecie ich używać ze starszymi telefonami ponieważ są pewne różnice w ułożeniu pinów na starych i nowych jackach (ja mam Samsunga spica GT -i5700 i kabelek jest wymagany). * Wygląd fajny, mam czarne z delikatnym niebieskim kabelkiem. Muszę przyznać, że prezentują się bardzo czadowo i się wyróżnia na ulicy. * Materiał, z którego je wykonano jest bardzo solidny (to chyba jakiś mocny plastik albo tworzywo), bo nie ma się wrażenia, że przy większym nacisku się rozlecą tak jak to jest z tanimi plastikowymi słuchawkami z „Media Markt”. Po 5 miesiącach użytkowania stwierdzam, że nie ma pęknięć na pałąku J więc firma Cresyn odrobiła lekcje. Na wewnętrznej stronie pałąka jego górną część, mającą kontakt z głową wymoszczonona materiałem dającym efekt miękkości w dotyku. Jeśli chodzi o muszle to są one z tego samego tworzywa co pałąk. * Gąbki przylegające do uszu, bardzo przyjemne w dotyku. Ogólny komfort słuchawek stoi na bardzo wysokim poziomie i dopiero po 3 godzinnym użytkowaniu zaczynają mnie boleć dolne części małżowiny (wtedy podnoszę je niecono góry i po problemie). Sam ucisk nie jest mocny, ale mimo to mamy doczynienia z dobra izolacją od otoczenia ( powiedziałbym 75% w mieście). * Warto nadmienić, że słuchawki są lekkie. * Jeśli chodzi o brzmienie to jest spoko i bas nie jest przesadzony. Mój kolega powiedział, że mają bardzo czysty dźwięk. Nie słucham jednego określonego gatunku muzyki, raczej mieszam trochę numetalu, nu jazz, czasem rap i bardzo fajnie brzmi. Jakby ktoś chciał zdjęcia detali zapraszam na priva mogę przesłać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted October 29, 2014 Author Report Share Posted October 29, 2014 Dzięki za miłe słowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts