neonlight Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 16 minut temu, marek_m napisał: Co robi ? Pożałował. 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 26 minut temu, marek_m napisał: Co robi ? Postępuje nieprzyzwoicie oszczędnie w stosunku do dystrybucji sera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawn Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) 10 godzin temu, xar napisał: Można podpatrzeć kilka szczegółów jak robią pizze. Jest też LIVE. Ciasta na pizze się nie wałkuje tylko rozciąga. ...Widać uczył się robić na pierogach. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Spawn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Babeczki marchewkowe : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Audiofilskie, antykoronowe racuchy z jabłkami i cynamonem 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Niby kwarantanna ...a jakieś babeczki za mną chodzą: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Warkocze cynamonowe (audiofilskie): 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Pizza wieczorno-audiofilska Zmieniona procedura (italiano gościu tak robi) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @espe0Nadal zadowolony jesteś z tego piecyka? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Teraz, neonlight napisał: @espe0Nadal zadowolony jesteś z tego piecyka? 😉 Ale ja nie mam piecyka ...ale trzeba to zmienić, bo szkoda życia na amatorską pizzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retter Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Xar miał ale znowu uciekł jak zresztą pisał ostatecznie. - Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Godzinę temu, espe0 napisał: Ale ja nie mam piecyka ...ale trzeba to zmienić, bo szkoda życia na amatorską pizzę To gdzie Ty pieczesz, w mikrofali? 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retter Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Neo masterpircermanie kamień do pizzy znaju? Zaraz wyjdzie że wszystkich obserwuję notuje i śledzę niczym gestapo - Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deftones9 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Neon po twoich reakcjach na te pyszne wrzuty Espe0 wnioskuje że nie lubisz jeść, prawda? to czym ty sie żywisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retter Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 W pracy hahaha haha obecnie to chyba w domu - Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 58 minut temu, deftones9 napisał: Neon po twoich reakcjach na te pyszne wrzuty Espe0 wnioskuje że nie lubisz jeść, prawda? to czym ty sie żywisz? Prawda to, zawsze byłem niejadkiem, ale reakcje są akurat z żalu, że nie mogę tych apetycznych wypieków skosztować, dlatego smutek i łzy. 😢 58 minut temu, retter napisał: W pracy hahaha haha obecnie to chyba w domu - Tapatalk Tyż prowda, zwolniłem się, potrzebuję odpocząć, za duży wymiar godzin sobie narzuciłem i stało się to, co zwykle - wypaliłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 W dniu 21.04.2020 o 21:29, neonlight napisał: @espe0Nadal zadowolony jesteś z tego piecyka? 😉 Sprowokowałeś mnie ...kupiłem ten piecyk A tu wypiek z niego: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 15 godzin temu, espe0 napisał: Sprowokowałeś mnie ...kupiłem ten piecyk A tu wypiek z niego: Super! Gratki! 🤤 A który konkretnie wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 G3 czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deftones9 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) Zapodaj przepis na ciasto @espe0 Edytowane 15 Maja 2020 przez deftones9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 1L wody 1.8kg mąki 25g drożdży 50g soli 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek nierafinowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 2 godziny temu, espe0 napisał: 1L wody 1.8kg mąki 25g drożdży 50g soli 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek nierafinowanej 15gr drożdży wystarczy na tą ilość mąki. 😉 Odnośnie pieca, nie lepiej było wziąć Spice Caliente, skoro można go poddać modyfikacji? Z G3 już nic nie zrobisz, bo elementy plastikowe będą się topić po modyfikacji. 😉 Swoją drogą, ja się właśnie zastanawiam nad normalnym piecem, gastronomicznym, ale w wersji mini, podobno temperatura dochodzi do 450°C, a nie jak producent podaje 350°C. No i w przeciwieństwie do pseudo-piecyków, ten nie wymaga modyfikacji i jest bezpieczny. 😎👍 Piec do pizzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 1 minutę temu, neonlight napisał: 15gr drożdży wystarczy na tą ilość mąki. 😉 Odnośnie pieca, nie lepiej było wziąć Spice Caliente, skoro można go poddać modyfikacji? Z G3 już nic nie zrobisz, bo elementy plastikowe będą się topić po modyfikacji. 😉 Swoją drogą, ja się właśnie zastanawiam nad normalnym piecem, gastronomicznym, ale w wersji mini, podobno temperatura dochodzi do 450°C, a nie jak producent podaje 350°C. No i w przeciwieństwie do pseudo-piecyków, ten nie wymaga modyfikacji i jest bezpieczny. 😎👍 Piec do pizzy Na taką partyzantkę jaką robiłem poprzednio, ten piec jest w zupełności odpowiedni dla mnie. Nie myślałem nawet go modyfikować. Trzeba tylko postępować wg instrukcji, bo pierwsza pizzę prawie spaliłem na węgiel od spodu. Teraz tylko fachowa mąka i można robić pizzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deftones9 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Szybki strzał.Kupiłem troche rabarbaru i młodej kapusty i zrobiłem takie pseudo ciasto i gołąbki na jutro.Jeszcze jedna główka jest do skrojenia i zrobię taką na miękko z marchewką i kiełbasą. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retter Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 15gr drożdży wystarczy na tą ilość mąki. Odnośnie pieca, nie lepiej było wziąć Spice Caliente, skoro można go poddać modyfikacji? Z G3 już nic nie zrobisz, bo elementy plastikowe będą się topić po modyfikacji. Swoją drogą, ja się właśnie zastanawiam nad normalnym piecem, gastronomicznym, ale w wersji mini, podobno temperatura dochodzi do 450°C, a nie jak producent podaje 350°C. No i w przeciwieństwie do pseudo-piecyków, ten nie wymaga modyfikacji i jest bezpieczny. Piec do pizzyWygląda całkiem spoko, pół pro a nie partyznatka za 150.Ale niby deklarują 350st a robi 450st to albo wiedzą co robią po wyglądzie albo nie po różnicy temperatur. - Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.