all999 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Nie ma jeszcze wielu użytkowników tych słuchawek, ale większość z tych którzy zdążyli się nimi dłużej pobawić stwierdzili poważne luzy w gnieździe jack jednej z muszli (w moim przypadku lewej). Wygląda więc na to że jest to poważna wada produkcyjna, która w znacznym stopnia utrudnia codzienne użytkowanie słuchawek. Czy firmie Cresyn Polska znany jest problem? Jeśli tak to czy firma zamierza w jakiś sposób pomóc tym którzy stwierdzili usterkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarhell Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Ja mam luzy w obu gniazdach ale to w zaden sposob nie przeszkadza w czasie sluchania w domu jak i w drodze do pracy. Ps. jak tam jakosc dzwieku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhalf Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 U mnie na razie wszystko cacy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 U mnie ok, nie było problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 (edited) Pisze o tym duran w recenzji, wspomina o tym D@rk, teraz Tarhell, a u mnie luz jest duży. To raczej nie jest przypadek, ani zamierzony efekt, skoro nie wszyscy tak mają. Na razie jest 4:2 dla "luzów", ciekaw jestem jaki egzemplarz trafił się Maciuxowi do testów. Edited April 9, 2013 by all999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 (edited) U mnie oba są delikatnie luźne. W modelu testowym wtyk i tak trzyma się solidnie, a luzy tutaj wyglądają bardziej jak pewna "amortyzacja" w przypadku niechcianego szarpnięcia kablem. Chyba, że się będzie jeszcze bardziej luzować, to już może niepokoić. Edited April 9, 2013 by maciux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 (edited) No to jest 5:2 Dostałem odpowiedź od firmy MIT (właściciela Mp3store i polskiego dystrybutora marki Cresyn) w sprawie luzów. Jest tak niesamowita że jej tu nie zacytuję. Generalnie Cresyn Polska uważa że nie ma problemu, że luzów nie ma i że tak ma być. Po ponownym mailu, w którym twierdziłem że jednak luz jest i że jednak mi przeszkadza, zostałem zaproszony do warszawskiego serwisu firmy. Uprzejmy Pan serwisant nie był już tak pewny tego że problemu nie ma i po chwili konsultacji (pewnie z przełożonym) zaproponował że wymienią mi słuchawki na nowe z następnej partii, która ma przyjść w przyszłym tygodniu. Jednym słowem serwis zachował się bardzo w porządku, w przeciwieństwie do Pana z maila, który zbagatelizował sprawę i uznał że tak ma być. Nie tak buduje się reputację Panowie... @Maciux Kiedy możemy spodziewać się recenzji? Edited April 9, 2013 by all999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cresyn Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 No to jest 5:2 Dostałem odpowiedź od firmy MIT (właściciela Mp3store i polskiego dystrybutora marki Cresyn) w sprawie luzów. Jest tak niesamowita że jej tu nie zacytuję. Generalnie Cresyn Polska uważa że nie ma problemu, że luzów nie ma i że tak ma być. Po ponownym mailu, w którym twierdziłem że jednak luz jest i że jednak mi przeszkadza, zostałem zaproszony do warszawskiego serwisu firmy. Uprzejmy Pan serwisant nie był już tak pewny tego że problemu nie ma i po chwili konsultacji (pewnie z przełożonym) zaproponował że wymienią mi słuchawki na nowe z następnej partii, która ma przyjść w przyszłym tygodniu. Jednym słowem serwis zachował się bardzo w porządku, w przeciwieństwie do Pana z maila, który zbagatelizował sprawę i uznał że tak ma być. Nie tak buduje się reputację Panowie... @Maciux Kiedy możemy spodziewać się recenzji? Na szczęście lub nie to nie byłem ja autorem odpowiedzi. Firma to MIP Masz jakiś podpis na @? Jak możesz prześlij mi kopie na cresyn@superata.com Co wy na to aby założyć temat : "Pytania, porady, informacje" - oczywiście w dziale moim czyli Cresyn? Będziecie mogli zwrócić się tam z takimi sprawami i praktycznie od razu uzyskać informacje. Mnie w tej chwili pozostaje tylko głupio się uśmiechać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted April 12, 2013 Author Report Share Posted April 12, 2013 Taki temat to dobry pomysł. Wysłałem Ci maila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cresyn Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Zgodnie z waszymi sugestiami odnośnie "luzu", który nie miał i tak wpływu na brzmienie, C750H zmieniły lekko konstrukcje. W tej chwili produkowane są już w nowej wersji - szybka reakcja producenta możliwa była również dzięki wam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 wiem że ten temat dotyczy innych słuchwek, ale może udałoby się Wam popracować nad pałąkami w c550 i c555, które już kilku osobom się rozpadają/pękają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cresyn Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Sa juz nowe edycje tych wymienionych przez ciebie słuchawek. Pewne kłopoty były z pierwsza edycją, ale naprawdę były to sporadyczne przypadki - procentowo to ułamek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 z kiedy są pierwsze edycje? czy one np. w marcu 2013 r. były jeszcze sprzedaży w merlinie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Nowe trafiaja dopiero powoli do sprzedazy, ale ten "luz" nie nazwałbym wadą raczej "ten typ tak ma". Nie miało to wpływu na dźwiek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiob Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 (edited) Ostatnio bawiłem się w sklepie tym modelem i faktycznie lewe gniazdo było jakby poluzowane. Ale czy prawe i lewe gniazdo jest równorzędne tzn mogę wpiąć do którego chce? Bo jak wpiąłem do prawego to dzwięk dochodził tylko z lewej strony. Uszkodzony czy tak ma być? Mówie o kablu bez pilota, z pilotem nie testowałem. A tak w ogóle to ten pilot współpracuje z innymi telefonami niż Iphone? Edited June 15, 2013 by hiob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerial Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 1. Są równorzędne 2. Nie powinno tak być 3. Kable poza pilotem nie różnią się. 4. Nie mam jak sprawdzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CamilleNoble Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 U mnie również lewe gniazdo ma delikatny luz. W jaki sposób mogę dowiedzieć się, czy moje słuchawki są już z tej edycji po lekkich zmianach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4ndr3 Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 A tak w ogóle to ten pilot współpracuje z innymi telefonami niż Iphone? Z Samsungiem od S2 wzwyż ruszy (na N7100 mi działał), z HTC też powinien bo to takie same piny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Na pewno nie są z nowej edycji. Lekki luz bo taka jest konstrukcja. To tylko luz w otworze obudowy nie w gnieździe jack. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewaa85 Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 brzmi ciekawie, ciekawe, jak będzie się to cudo sprawować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adonis Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Wojtku, kiedy będzie można posłuchać i kupić poprawioną wersję? Czekam i doczekać się nie mogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarhell Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Mam starą wersję ale za taką kasę to słuchawki jak najbardziej polecam, cudo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Wojtku, kiedy będzie można posłuchać i kupić poprawioną wersję? Czekam i doczekać się nie mogę Wejdź na sklep w Krakowie i zobacz o co konkretnie chodzi. ludzie piszą jakby to była grota smoka i jack sie wypinał lub majtał na wszystkie strony, a nic takiego się nie dzieje. Postaram się o kamerkę i pokażę wam o co chodzi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adonis Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Akurat przebywam w Warszawie, mogę podjechać na Wolę. Tylko po co? Ja tego mankamentu aż tak nie odczułem, słuchawki grają dla mnie bardzo dobrze, wręcz blisko ideału, na dodatek konstrukcja słuchawek, wygląd, izolacja... Długo by wymieniać. Zmartwiły mnie natomiast te doniesienia o wejściu jack, a że przyzwyczajony jestem do kupowania sprzętu na lata...Z opuszczoną głową przyznaję, że gdy obcowałem ze słuchawkami nie zauważyłem luźnego jacka, pewnie zorientowałbym się dopiero po kilku dniach w domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted August 9, 2013 Report Share Posted August 9, 2013 Tak fajne słuchawki, a ludzie zniechęcają się byle mikro-luzem. Przecież tam jest max 1mm ruchu,a do tego wydaje się jakby to raczej całe gniazdo tak chodziło w środku (może to przez ruchomą konstrukcję padów?), bo wtyk bardzo ciasno siedzi i ni w cholerę wypaść nie chce! prędzej zerwę kabel w moich Brainwavz R1 niż uszkodzę to gniazdo w C750H. Jestem w stanie się o to założyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts