Jump to content

Cresyn C750H - Luźne gniazdo jack

all999

Recommended Posts

Nie ma jeszcze wielu użytkowników tych słuchawek, ale większość z tych którzy zdążyli się nimi dłużej pobawić stwierdzili poważne luzy w gnieździe jack jednej z muszli (w moim przypadku lewej). Wygląda więc na to że jest to poważna wada produkcyjna, która w znacznym stopnia utrudnia codzienne użytkowanie słuchawek. Czy firmie Cresyn Polska znany jest problem? Jeśli tak to czy firma zamierza w jakiś sposób pomóc tym którzy stwierdzili usterkę?

Pisze o tym duran w recenzji, wspomina o tym D@rk, teraz Tarhell, a u mnie luz jest duży. To raczej nie jest przypadek, ani zamierzony efekt, skoro nie wszyscy tak mają. Na razie jest 4:2 dla "luzów", ciekaw jestem jaki egzemplarz trafił się Maciuxowi do testów.

Edited by all999

U mnie oba są delikatnie luźne.

W modelu testowym wtyk i tak trzyma się solidnie, a luzy tutaj wyglądają bardziej jak pewna "amortyzacja" w przypadku niechcianego szarpnięcia kablem. Chyba, że się będzie jeszcze bardziej luzować, to już może niepokoić.

Edited by maciux

No to jest 5:2 :mellow: Dostałem odpowiedź od firmy MIT (właściciela Mp3store i polskiego dystrybutora marki Cresyn) w sprawie luzów. Jest tak niesamowita że jej tu nie zacytuję. Generalnie Cresyn Polska uważa że nie ma problemu, że luzów nie ma i że tak ma być. Po ponownym mailu, w którym twierdziłem że jednak luz jest i że jednak mi przeszkadza, zostałem zaproszony do warszawskiego serwisu firmy. Uprzejmy Pan serwisant nie był już tak pewny tego że problemu nie ma i po chwili konsultacji (pewnie z przełożonym) zaproponował że wymienią mi słuchawki na nowe z następnej partii, która ma przyjść w przyszłym tygodniu. Jednym słowem serwis zachował się bardzo w porządku, w przeciwieństwie do Pana z maila, który zbagatelizował sprawę i uznał że tak ma być. Nie tak buduje się reputację Panowie...

@Maciux Kiedy możemy spodziewać się recenzji?

Edited by all999

No to jest 5:2 :mellow: Dostałem odpowiedź od firmy MIT (właściciela Mp3store i polskiego dystrybutora marki Cresyn) w sprawie luzów. Jest tak niesamowita że jej tu nie zacytuję. Generalnie Cresyn Polska uważa że nie ma problemu, że luzów nie ma i że tak ma być. Po ponownym mailu, w którym twierdziłem że jednak luz jest i że jednak mi przeszkadza, zostałem zaproszony do warszawskiego serwisu firmy. Uprzejmy Pan serwisant nie był już tak pewny tego że problemu nie ma i po chwili konsultacji (pewnie z przełożonym) zaproponował że wymienią mi słuchawki na nowe z następnej partii, która ma przyjść w przyszłym tygodniu. Jednym słowem serwis zachował się bardzo w porządku, w przeciwieństwie do Pana z maila, który zbagatelizował sprawę i uznał że tak ma być. Nie tak buduje się reputację Panowie...

@Maciux Kiedy możemy spodziewać się recenzji?

Na szczęście lub nie :) to nie byłem ja autorem odpowiedzi. Firma to MIP :) Masz jakiś podpis na @? Jak możesz prześlij mi kopie na cresyn@superata.com

Co wy na to aby założyć temat : "Pytania, porady, informacje" - oczywiście w dziale moim czyli Cresyn? Będziecie mogli zwrócić się tam z takimi sprawami i praktycznie od razu uzyskać informacje.

Mnie w tej chwili pozostaje tylko głupio się uśmiechać :)

• 4 weeks later...

Zgodnie z waszymi sugestiami odnośnie "luzu", który nie miał i tak wpływu na brzmienie, C750H zmieniły lekko konstrukcje. W tej chwili produkowane są już w nowej wersji - szybka reakcja producenta możliwa była również dzięki wam.

Sa juz nowe edycje tych wymienionych przez ciebie słuchawek. Pewne kłopoty były z pierwsza edycją, ale naprawdę były to sporadyczne przypadki - procentowo to ułamek.

• 1 month later...

Ostatnio bawiłem się w sklepie tym modelem i faktycznie lewe gniazdo było jakby poluzowane. Ale czy prawe i lewe gniazdo jest równorzędne tzn mogę wpiąć do którego chce? Bo jak wpiąłem do prawego to dzwięk dochodził tylko z lewej strony. Uszkodzony czy tak ma być? Mówie o kablu bez pilota, z pilotem nie testowałem. A tak w ogóle to ten pilot współpracuje z innymi telefonami niż Iphone?

Edited by hiob

• 1 month later...
A tak w ogóle to ten pilot współpracuje z innymi telefonami niż Iphone?

Z Samsungiem od S2 wzwyż ruszy (na N7100 mi działał), z HTC też powinien bo to takie same piny.

Wojtku, kiedy będzie można posłuchać i kupić poprawioną wersję? Czekam i doczekać się nie mogę :)

Wejdź na sklep w Krakowie i zobacz o co konkretnie chodzi. ludzie piszą jakby to była grota smoka i jack sie wypinał lub majtał na wszystkie strony, a nic takiego się nie dzieje. Postaram się o kamerkę i pokażę wam o co chodzi.

• Like 1

Akurat przebywam w Warszawie, mogę podjechać na Wolę. Tylko po co? Ja tego mankamentu aż tak nie odczułem, słuchawki grają dla mnie bardzo dobrze, wręcz blisko ideału, na dodatek konstrukcja słuchawek, wygląd, izolacja... Długo by wymieniać. Zmartwiły mnie natomiast te doniesienia o wejściu jack, a że przyzwyczajony jestem do kupowania sprzętu na lata...

Z opuszczoną głową przyznaję, że gdy obcowałem ze słuchawkami nie zauważyłem luźnego jacka, pewnie zorientowałbym się dopiero po kilku dniach w domu.

Tak fajne słuchawki, a ludzie zniechęcają się byle mikro-luzem. :P
Przecież tam jest max 1mm ruchu,a do tego wydaje się jakby to raczej całe gniazdo tak chodziło w środku (może to przez ruchomą konstrukcję padów?), bo wtyk bardzo ciasno siedzi i ni w cholerę wypaść nie chce! ;) prędzej zerwę kabel w moich Brainwavz R1 niż uszkodzę to gniazdo w C750H. Jestem w stanie się o to założyć :P