Palpatine Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 7 minut temu, docentore napisał: Może kiedyś ogarnę nomenklaturę i wyjdę z wiedzą poza IPA, APA, porter, lager, PILs i Tyskie Mam to samo, aczkolwiek ostatnio po pobycie w Wilnie szukam pszenicznych IPA. Dzisiaj kupiłem dwie DDH Hazy IPA i to nie moja bajka. Zbyt cytrusowo intensywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammerh34d Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Żeby napić się z przyjemnością trzeba wiedzieć co się chce pić. Jeśli nie zna się nomenklatury i kupuję na pałę, zakładając że każde piwo powinno smakować jak jakiś Żywiec czy inny Heineken, to potem się pluje czymś czego się nie lubi @Palpatine , to życzę powodzenia - ja nigdy nie widziałem żadnym sklepie, to dość rzadki wariant o ile wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palpatine Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 (edytowane) Ogarnąłem świat whisky, który jest dużo bardziej rozbudowany smakowo to i ogarnę piwa. Kwestia czasu. Edytowane 4 Listopada 2021 przez Palpatine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Whisky za głębokie wody jak dla mnie, zresztą nic poza irlandką mi nie smakuje. @hammerh34dja piwo zawsze pijam z przyjemnością o ile jest to w miarę zacne i nie zwietrzałe piwo Ale generalnie jak z potrawami które jem, im lepiej w skali Scolville'a tym lepiej, w piwach raczej też poszukuję tych o wysokiej zawartości IBU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammerh34d Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Heh... Ja też kiedyś tylko irlandzką lubiłem. Bo najłagodniejsza i subtelna.A teraz odkryłem żytnie burbony i jestem zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Heh... Ja też kiedyś tylko irlandzką lubiłem. Bo najłagodniejsza i subtelna.A teraz odkryłem żytnie burbony i jestem zaskoczony. To oraz 15 lat mieszkania na zielonej wyspie.W moim przypadku za duży sukces uważam, że częściej piję rudą bez niczego niż z colą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palpatine Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Blendy są do picia z colą. A tam na wyspie macie fajne malty więc jest czego popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 1 godzinę temu, Palpatine napisał: Blendy są do picia z colą. A tam na wyspie macie fajne malty więc jest czego popróbować To już przeszłość, szlifuję stoliczne krawężniki od jakiegoś czasu. Czasami się wybiorę na imprezę firmową, znaczy bym się wybierał gdyby nie covid 3 godziny temu, Rafacio napisał: Nie lepiej z przyjemnością się napić zamiast wgłębiać się nomeklaturę? Która jest coraz bardziej poszatkowana. Coś jak w metalu ultra brutal technical progressive melodic speed death metal. Jeden woli czekoladę, inny jak mu nogi śmierdzą. Nie dyskutuje się o gustach. Dla mnie zgłębianie pewnych tematów to przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafacio Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 W dniu 4.11.2021 o 23:55, docentore napisał: Nie dyskutuje się o gustach. To jakim cudem to forum istnieje. A w temacie. Jak się jest fachowcem, a nie amatorem z brodą na drwala i rurkach na nogach to można zrobić piwo nieprzeperfumowane. Jak zwał tak zwał. Nigdy przecież nie pisałem, że lubię i piję tylko pilsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 22 minuty temu, Rafacio napisał: To jakim cudem to forum istnieje. To jest powiedzenie chłopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudzik9 Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 U mnie dzisiaj w szkle takie cudeńko z kawą. Pozdrawiam Wszystkich piwoszy 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafacio Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 aha. Czyli użyłeś tego powiedzenia ot tak sobie. Bez znaczenia. Spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Napij się piwka i się tak nie napinaj. Miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Pierwszy raz smakuje mi refermentowane piwo! Zielonego Wilka też piłem, ale mnie nie ujął. Miał tylko tą przewagę nad refermentowanymi Komesami, że się nie męczyłem pijąc. Natomiast We Mgle ma w sobie coś! Powiedziałbym nawet, że dla mnie to coś nowego w świecie Hazy IPA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hustler Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Klasyczny pils bez udziwnień o rewelacyjnej relacji ceny do jakości. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafacio Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Takie najtrudniej uwarzyć, bo każdy błąd zaraz czuć. W ipie, apie wszystko można zamaskować. Dlatego są takie popularne wśród domorosłych-kraftowych piwowarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegiel21 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 5 minut temu, Rafacio napisał: Takie najtrudniej uwarzyć, bo każdy błąd zaraz czuć. W ipie, apie wszystko można zamaskować. Dlatego są takie popularne wśród domorosłych-kraftowych piwowarów. A Ty znowu ten swój błekot, który nie ma totalnie pokrycia w faktach. To coś jak słynne "Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne: ... No po prostu prwda objawiona 🤣 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammerh34d Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Nie znasz się. Rafacio jest piwowarem i wie co jest trudne. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegiel21 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Teraz, hammerh34d napisał: Nie znasz się. Rafacio jest piwowarem i wie co jest trudne. Cóż też nim bywam i mam odmienne zdanie a czy się znam czy nie hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hammerh34d Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Widocznie nigdy nie warzyłeś pilsa.(Ja też nie. Po pierwsze dlatego że wolę piwa górnej fernentacji, a po drugie dlatego że nie chciało mi się kupować lodówki specjalnie do tego celu. Co w sumie potwierdza, że w domowych warunkach pilsa uwarzyć jest trudno.Ale robiłem nieśmiertelnego cooper's lagera, który właściwie jest steam lagerem chyba i o dziwo wyszedł całkiem spoko...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Nie znasz się. Rafacio jest piwowarem i wie co jest trudne.Rafacio jest nie tylko ekspertem sztuki warzenia piwa, ale świetnie się zna też na dietach, szczególnie wegetariańskiej A z innej beczki. Wczorajszy zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegiel21 Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Teraz, docentore napisał: Rafacio jest nie tylko ekspertem sztuki warzenia piwa, ale świetnie się zna też na dietach, szczególnie wegetariańskiej Myślę iż takich ekspertów potrzeba naszemu krajowi a Madzia G będzie musiała odejść na zasłużoną emeryturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 (edytowane) 16 minut temu, docentore napisał: Rafacio jest nie tylko ekspertem sztuki warzenia piwa, ale świetnie się zna też na dietach, szczególnie wegetariańskiej A z innej beczki. Wczorajszy zestaw. Przed wypiciem hejzidisko, zawiesiłeś lustrzaną kulę i włączyłeś Saturday Night Fever, bo bez tego nie "wchodzi" tak dobrze?! 😁 Edytowane 13 Listopada 2021 przez neonlight 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 4 minuty temu, neonlight napisał: Przed wypiciem hejzidisko, zawiesiłeś lustrzaną kulę i włączyłeś Suterday Night Fever, bo bez tego nie "wchodzi" tak dobrze?! 😁 Oplułem się i zmarnowałem łyka Ataku przez Ciebie 🤣💅🤟 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docentore Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Dziś poprosiłem w barze o "pint of plain", pan nie wiedział o co chodzi, ale wybaczam mu, bo pochodził z Co.Armagh. Koniec końców dostałem to o co mi chodziło - prawidłowo nalana pinta świeżego Guinessa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.