Blue Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 W tabasco jest duzo octu, jak ktos nie lubi moze nie smakować . Mi tam nawet nieźle podchodziło do ciastek ;p [chociaż banditos habanero lepiej ;d] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni11 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 KHOT a gdzie jest przepis na tą twoja pizze? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 KHOT a gdzie jest przepis na tą twoja pizze? ^^ To nie mój przepis. Autorem wersji ostatecznej przepisu jest Rs z forum PurePC. Wszystko tam jest dokładnie opisane, ja tylko dodam, że imho na taką dużą blachę piekarnikową sos z jednego pomidora kalibru 85mm spokojnie wystarcza - nie należy dawać zbyt grubej warstwy sosu, podobnie jak i sera, bo zrobi się zapiekanka - skorupa na górze i zupa w środku. Pizzę RS robiłem już wiele razy i zdecydowanie efekt najbardziej zależy od jakości oliwy (ciasto). Na nawet najlepszym zwykłym oleju nie ma co próbować, szkoda czasu - już lepiej zamówić sobie z pizzerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojka Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nooo... Ja widzę, że tu wszyscy są fanami pikantnej kuchni. A co do robienia pizzy - niestety nie mam w mieszkaniu piekarnika. Robiłam pizzę ze 3 razy w domu, ale zawsze był problem z sosem pomidorowym (czosnkowy miodzio!). Z koncentratu nie wychodzi... Muszę spróbować zrobić z pomidorów z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 To może spróbuj samego sosu od Rs-a. Robi się szybko i banalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Z koncentratu nie wychodzi... Muszę spróbować zrobić z pomidorów z puszki. Tego i tego odradzam, z puszki w ostateczności (tylko w zimie). Najlepsze są sosy ze świeżych pomidorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojka Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tylko jak przerobić te świeże pomidorki na sos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tylko jak przerobić te świeże pomidorki na sos? Woda + pomidory (pokrojone, obrane ze skórki - tylko późne gatunki) na patelnie i cierpliwości. Do dobrego sosu tylko i wyłącznie późne, mające dużo miąszu i mało skórki, m.in "Bycze serca" są świetne do sosu jak do kanapek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojka Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Dziękuję bardzo za porady :) Będę musiała spróbować zrobić taki sosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Tylko jak przerobić te świeże pomidorki na sos? To akurat masz ładnie opisane w przepisie do którego dałem linka, tylko czytać i robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Poczytam i na pewno wkrótce zrobię. Szkoda, że nie mam piekarnika - pizzy nie mogę zrobić:/ A teraz zastanowię się co zrobić sobie na obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Eeeee, aaaaaaahaaaa, bo wiesz, że ten sos, to jest do posmarowania ciasta, nie na gotową już - przed upieczeniem pizzy ten sos ma kiepski smak, dopiero po upieczeniu jest super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rojka Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 No właśnie o taki mi chodzi;) To on nadaje całej pizzy smak... A dzisiaj robię zupę koperkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja lubię zupę z dyni, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BratBot Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja lubię zupę z dyni, mniam Jak tak lubisz to zarzuć przepis, dla dobra wspólnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Przepisu wprawdzie nie mam, bo ja tego nie robię, ale mój przyjaciel Google znalazł taki: ZUPA Z DYNI Z RYŻEM (PO DAGESTAŃSKU) Składniki: 800 g dyni, 4 szklanki mleka, 3/4 szklanki ryżu, szczypta cynamonu, 3 łyżki kwaśnej śmietany, sól. Przygotowanie: Dynię obrać ze skóry, pokrajać w kostkę, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować. Umyty ryż zalać mlekiem, ugotować na małym ogniu. Ryż z mlekiem połączyć z przetartą dynią, dodać sól, cynamon, podprawić śmietaną. Bez ryżu jest gorsza, IMHO P.S. A nazwa tematu dalej nie zmieniona.. ehh, wszyscy leniwi ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloe Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A ja mam 2 ulubione przepisy: 1. Potrzebne będą jajko, sól, woda, masło, garnek = wodę do garnka, jajko do wody, kilka minut i obiad jest. i drugi 2. Potrzebne będą woda, czajnik, cukier, herbata, kubek ...a i tak nigdy nie mam czasu, żeby to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ZUPA Z DYNI Z RYŻEM (PO DAGESTAŃSKU) Składniki: 800 g dyni, 4 szklanki mleka, 3/4 szklanki ryżu, szczypta cynamonu, 3 łyżki kwaśnej śmietany, sól. Przygotowanie: Dynię obrać ze skóry, pokrajać w kostkę, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować. Umyty ryż zalać mlekiem, ugotować na małym ogniu. Ryż z mlekiem połączyć z przetartą dynią, dodać sól, cynamon, podprawić śmietaną. ciekawe... ale w sumie gdzie można dostać dynię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtd Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Na jakimś bazarze z owocami/warzywami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Nawet w marketach bywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwu Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A ja dynię mogę mieć za free od dziadków na wsi , o wiele lepsza niż te z marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Najnowsze wieści kulinarne z Pjura, czyli ciacho w 3 minuty: Potrzebny będzie kubek i mikrofalówka. Oto przepis: 1. 4 łyżki stołowej mąki tortowej 2. 4,5 łyżki stołowej cukru (sacharoza) 3. 0,8 łyżeczki proszku do pieczenia 4. 1,5 łyżki stołowej kakaa (gorzka, nie nesquik i inne...) 5. Wszystko wymieszać 6. Dodać jedno jajko 7. Dodać 3 łyżki stołowe oleju 8. Dodać 3,5 łyżki stołowej mleka 9. Dokładnie wymieszać (tak, by nie było grudek, cukier może być nierozpuszczony) 10. Wsadzić do mikrofalówki (3 minuty, 800W) Jak widać każdy może sobie coś takiego zrobić. Przepis jest prosty, a ciasto/ciastko wychodzi przepyszne. Życzę smacznego. A tak to wygląda przed włożeniem do mikrofali i po upieczeniu: Pychota, polecam. Właśnie zajadam świeżo upieczone ciacho z kawą do towarzystwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Happy birthday and enjoy your cookie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Trochę mało estetycznie wygląda (wykipiało za mocno już w 2. minucie "pieczenia"), ale jak na ciasto w 3 minuty jest pychota (zakalec nie jest obcy, hehe ) Chyba przesadziłem z proszkiem do pieczenia Taki ciekawy wulkan... a lawa wygląda na jeszcze gorszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beamerkun Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Ile to trza by piec w normalnym piecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.