Blizniak Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 Nowy transportowalny sprzęt od A&K: Astell&Kern (astellnkern.com) ESS ES9068 x4 ponad 900g wagi 4.1-calowy wyswietlacz 256gb pamięci wszystykie wyjścia poza xlr $2100 1 Quote
Moderator kurop Posted January 3, 2022 Moderator Report Posted January 3, 2022 Tak wygląda na żywoA gra naprawdę świetnie. 6 1 Quote
vonBaron Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 Miałem okazję słuchać tego cuda, uważam że w podanej cenie nie ma konkurencji. Gra wyraźnie lepiej od Kann Cube, według mnie gra nawet lepiej od 2KT. Nie jest aż tak muzykalny czy gładki ale za to lepszy technicznie. Zero buczenia, szumów itp. Do tego duża bateria starcza na dobre kilka(naście) godzin odsłuchu. Jeżeli chodzi o moc to uciągnął w najwyższym gainie (a są cztery, low, normal, high i turbo) HE-6! Nieważne co do niego podłączyłem to łapało bardzo dobrą synergię. Mnogość wejść i wyjść, może działać jako DAC, AMP, i DAC/AMP. 1 Quote
Palpatine Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 Świetny sprzęt i dopracowany jeszcze przed premierą. Czarne tło, zero szumów czy trzasków, mocy pod dostatkiem, bateria ogromna, może pracować cały czas pod prądem. Rewelacyjne pokrętło głośności. Synergia z UM Mest Mk2 świetna. Pod względem technicznym i barwy plasuje się dokładnie pomiędzy SP2KT i SP2K. Melodyjny, dociążony, czysty, nie ma braków w żadnym paśmie. Polecam posłuchać. 4 Quote
vonBaron Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 (edited) Mi jedynie troszkę brakuje gniazda DC jak w M17. Oby do premiery go nie popsuli, Ja nawet nie wiedziałem że ten wyświetlacz się podnosi Edited January 3, 2022 by vonBaron Quote
decees Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 (edited) Jaka cena w Polsce? Szkoda że zrezygnowali z wyjścia mXLR, co by wskazywało na oszczędności w topologii, lub też trudno ją zaimplementować przy 4 kościach... Edited January 3, 2022 by decees Quote
vonBaron Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 Pewnie około 10k. Ponoć ma być Roon Ready! Quote
Azrielgoth Posted January 3, 2022 Report Posted January 3, 2022 Czy jest sens przesiadania się na niego z Astell&Kern SP1000? Czy też może do moich słuchawek Hifiman HE-1000 v2 lepiej poszukać coś bardziej stacjonarnego, skoro odtwarzacz przenośny już jest. Z góry bardzo dziękuję za podpowiedź. Quote
hyejin seo Posted January 4, 2022 Report Posted January 4, 2022 (edited) Nie mogę się doczekać wydania nowego produktu. Chcę poczuć silną wydajność. Edited January 4, 2022 by hyejin seo Quote
Moderator kurop Posted January 4, 2022 Moderator Report Posted January 4, 2022 Czy jest sens przesiadania się na niego z Astell&Kern SP1000? Czy też może do moich słuchawek Hifiman HE-1000 v2 lepiej poszukać coś bardziej stacjonarnego, skoro odtwarzacz przenośny już jest. Z góry bardzo dziękuję za podpowiedź.Wydaje mi się że jest sens chociażby ze względu na dużo większą wydajność wzmacniacza. Synergia z hekami raczej też powinna być dobra. Co do formy no to jak widzisz jest to sprzęt bardziej łatwo transportowalny niż outdoorowy ale heki raczej na ulice też się nie nadają Quote
Azrielgoth Posted January 4, 2022 Report Posted January 4, 2022 9 godzin temu, kurop napisał: Wydaje mi się że jest sens chociażby ze względu na dużo większą wydajność wzmacniacza. Synergia z hekami raczej też powinna być dobra. Co do formy no to jak widzisz jest to sprzęt bardziej łatwo transportowalny niż outdoorowy ale heki raczej na ulice też się nie nadają Dziękuję bardzo za podpowiedź ;-). Poprosiłem też o pomoc Koleżanki i Kolegów z naszego forum a konkretnie fanklubu HIFIMAN :-)😉 Quote
Moderator kurop Posted January 4, 2022 Moderator Report Posted January 4, 2022 albo po prostu wpadnij na odsłuch/wypożycz za kaucją i sam się przekonasz Quote
WhiskyCola Posted January 5, 2022 Report Posted January 5, 2022 Bardzo fajna opcja dla zwolenników rosnącej mody na słuchawki planarne. Duża moc się przyda. Całkiem zgrabny ten klocek. No i nie trzeba mieć AK DAP żeby z niego korzystać. Moim zdaniem takie All in one zrobi dużo szumu. Połączenie z Edition 15 musi robić robotę. 1 Quote
vonBaron Posted January 5, 2022 Report Posted January 5, 2022 Nieważne co do niego podłączyłem grało bardzo dobrze. Jak dobrej klasy stacjonarny DAC/AMP. 1 Quote
WhiskyCola Posted January 5, 2022 Report Posted January 5, 2022 Skoro miałeś okazję słuchać to pewnie wiesz czy jest to urządzenie typowo neutralne szczegółowe techniczne czy ma jakieś specyficzne pochylenie np w kierunku wysokich tonów?. Quote
vonBaron Posted January 5, 2022 Report Posted January 5, 2022 (edited) Raczej neutralne, równe, żadnych ostrości nie zauważyłem. Momentalnie łapie synergię ze słuchawkami. Edited January 5, 2022 by vonBaron 1 Quote
Jot R Posted January 5, 2022 Report Posted January 5, 2022 @vonBaron Mógłbyś porównać do Hugo2? Quote
Jot R Posted January 6, 2022 Report Posted January 6, 2022 Na head-fi pisałeś: "CA1000 is definitely better than Hugo 2 imo." więc na jakiejś podstawie chyba to było Quote
vonBaron Posted January 6, 2022 Report Posted January 6, 2022 W kwestii radości ze słuchania, mocy, tego że CA1000 działa sam, większej synergii ze słuchawkami zdecydowanie wolę produkt Astella. Hugo 2 przy nim wydaję się już trochę przeterminowane. Zapomniałem dodać że jak ktoś posiada dobry konwerter USB to poprzez wejście coaxial w CA1000 uzyska jeszcze lepszy dźwięk. Quote
euter Posted January 6, 2022 Report Posted January 6, 2022 (edited) Dzięki uprzejmości @kurop mam CA1000 na testach i jestem oczarowany tym, co Astell wymyślił. Bardzo dużo mocy i cztery ustawienia wzmocnienia - podobnie jak w Kann Cube poziom wzmocnienia ma wpływ na sygnaturę. Na najniższym gainie jest mniej basu i pewna szorstkość dźwięku, na najwyższym natomiast dźwięk jest super-gładki. Sama sygnatura jest bardzo podobna do tej z SP2000T w wersji tranzystorowej, nastawiona na przyjemność a zarazem naturalna - granie jest równe, rozdzielcze, pełne niemęczącego detalu, jest dynamika, jest wykop, piękne gładkie soprany, czysty sygnał. Z podobnych sprzętów all-in-one zdolnych napędzić słuchawki nauszne, które miałem u siebie (iBasso DX300 MAX i Naim Uniti Headphone Edition), CA1000 jest bezapelacyjnym numerem jeden na podium. Edited January 6, 2022 by euter 2 1 Quote
vonBaron Posted January 6, 2022 Report Posted January 6, 2022 Trzeba przyznać że Astell rozwalił jeżeli cena nie przekroczy 10k. Quote
Moderator kurop Posted January 6, 2022 Moderator Report Posted January 6, 2022 Planowana była chyba 11 jak dobrze pamiętam. Dowiem się i dam znac Quote
Recommended Posts