Popular Post EvilKillaruna Posted March 27, 2017 Popular Post Report Posted March 27, 2017 Można byłoby powiedzieć, że jest to druga część recenzji Aune S7, a właściwie rozbicie jednej ogromnej na dwie mniejsze. Ale też na swój sposób oba segmenty na to zasługują, mimo wielu analogii. Ich zastosowanie i możliwości są bowiem diametralnie od siebie różne, ale też potrafiące ze sobą współgrać w formie kompletnego zestawu zbalansowanego na każdą okazję co do tonalności. A ponad wszystkim – czyniąc honory nowego pana domu, zastępując flagową integrę w ich ofercie. Link do całości recenzji: http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-integry-sluchawkowej-aune-s6/ Link do dyskusji przy okazji pierwszych wrażeń nt. S7: http://forum.audiofanatyk.pl/index.php?/topic/1146-aune-s7-pierwsze-wrażenia/ 11 Quote
Palpatine Posted March 28, 2017 Report Posted March 28, 2017 (edited) Dziękuje za wyczerpującą recenzję. Czekałem cierpliwie i na test S6 i S7. Bardzo liczyłem, że S6 podpasuje pod Nighthawki, ale przynajmniej będzie kasa na weekend majowy Swoją drogą zastanawia cena S6 - 433$. Produkt lepszy od poprzednika czyli S16, który dzisiaj kosztuje 580$. Ciekawe skąd obniżka ceny przy wzroście jakości produktu. Edited March 28, 2017 by Palpatine Quote
PiotrCz Posted April 12, 2017 Report Posted April 12, 2017 Aune s16 był chwalony za szczegółowość i muzykalność a jak jest z s6 twoim zdaniem? Fajna recenzja dobrze się ją czytało . Pozdrawiam Dnia 27.03.2017 o 21:06, EvilKillaruna napisał: Można byłoby powiedzieć, że jest to druga część recenzji Aune S7, a właściwie rozbicie jednej ogromnej na dwie mniejsze. Ale też na swój sposób oba segmenty na to zasługują, mimo wielu analogii. Ich zastosowanie i możliwości są bowiem diametralnie od siebie różne, ale też potrafiące ze sobą współgrać w formie kompletnego zestawu zbalansowanego na każdą okazję co do tonalności. A ponad wszystkim – czyniąc honory nowego pana domu, zastępując flagową integrę w ich ofercie. Quote
EvilKillaruna Posted April 15, 2017 Author Report Posted April 15, 2017 Moje zdanie jest dokładnie takie jak w recenzji. S16 nie kojarzę jednak, aby był chwalony za muzykalność, a przynajmniej nie przeze mnie. Za szczegółowość już owszem. Quote
Palpatine Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 @EvilKillaruna jakich sterowników obecnie używasz w S6 po USB? I inna sprawa, bo pojawiają się słuchy (również w Twojej recenzji), że warto spróbować poprowadzić sygnał przez złącze koaksjalne. Jak wyprowadzić sygnał koaksjalny z komputera? Quote
decees Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 Musisz mieć wyjście na karcie dźwiękowej w tym standardzie. Quote
Palpatine Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 A konwerter usb/spdif nie zadziała? Quote
Compton Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 8 minut temu, Palpatine napisał: A konwerter usb/spdif nie zadziała? Pewnie że zadziała, tylko dużo zależy od samej jego jakości. Quote
Palpatine Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 1 minutę temu, Compton napisał: Pewnie że zadziała, tylko dużo zależy od samej jego jakości. Pytanie czy "skóra jest warta wyprawki"? Quote
Compton Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 Teraz, Palpatine napisał: Pytanie czy "skóra jest warta wyprawki"? Dobry konwerter swoje kosztuje. Myślę, że taki U12 czy U3 zrobi robotę ale czy warto? Dla jednych tak, a dla drugich jak zwykle nie. Quote
decees Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 Dla mnie takie konwertery to tak jak Compton napisał musiały by być wysokich lotów, wręcz dedykowane do audio na poziomie hifi... mówimy o lapku czy stacjonarce? Quote
Palpatine Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 O stacjonarce. Rozumiem, że w takie sprzęty nie ma sensu inwestować? http://allegro.pl/m2tech-hiface-asynchroniczny-konwerter-usb-spdif-i7036385337.html Quote
Compton Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 7 minut temu, Palpatine napisał: O stacjonarce. Rozumiem, że w takie sprzęty nie ma sensu inwestować? http://allegro.pl/m2tech-hiface-asynchroniczny-konwerter-usb-spdif-i7036385337.html Porównywałem jego drugą wersję na coaxialu Acustic Zen Zero z odbiornikiem USB w X-Sabre i różnicy żadnej. Jak już, to coś takiego: https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/43/271805.php 1 Quote
vonBaron Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 IMO S6 nie jest wart pchania się w drogie konwertery, zostań przy USB bo to najlepsze wejście. 1 Quote
EvilKillaruna Posted November 12, 2017 Author Report Posted November 12, 2017 (edited) Dnia 10.11.2017 o 16:58, Palpatine napisał: @EvilKillaruna jakich sterowników obecnie używasz w S6 po USB? I inna sprawa, bo pojawiają się słuchy (również w Twojej recenzji), że warto spróbować poprowadzić sygnał przez złącze koaksjalne. Jak wyprowadzić sygnał koaksjalny z komputera? Obecnie S6 pracuje właśnie po złączu koaksjalnym. Po USB jednak korzysta z tych samych sterowników co Burson, a więc 3.20. Sygnał wyprowadzam poprzez SC808, jako że ma złącze separowane galwanicznie. Awaryjnie mogę też przez Essence STX, jako że obie karty siedzą w tej samej maszynie. Edited November 12, 2017 by EvilKillaruna 1 Quote
Palpatine Posted November 12, 2017 Report Posted November 12, 2017 2 godziny temu, EvilKillaruna napisał: Obecnie S6 pracuje właśnie po złączu koaksjalnym. Po USB jednak korzysta z tych samych sterowników co Burson, a więc 3.20. Sygnał wyprowadzam poprzez SC808, jako że ma złącze separowane galwanicznie. Awaryjnie mogę też przez Essence STX, jako że obie karty siedzą w tej samej maszynie. Czy różnica w SQ pomiędzy usb a coax to są różnice o klasę w brzmieniu czy to są detale opisane jak w recenzji? Innymi słowy czy warto się "szarpać" z konwerterem usb/spdif za kolejne min. 500 zł czy szkoda zachodu? Quote
EvilKillaruna Posted November 12, 2017 Author Report Posted November 12, 2017 Nie jestem w stanie płynnie odpowiadać na tym forum ze względu na problemy techniczne, toteż bardzo krótko: szkoda zachodu, chyba że są problemy z USB lub brak wolnych złącz. 1 Quote
Palpatine Posted November 12, 2017 Report Posted November 12, 2017 1 minutę temu, EvilKillaruna napisał: Nie jestem w stanie płynnie odpowiadać na tym forum ze względu na problemy techniczne, toteż bardzo krótko: szkoda zachodu, chyba że są problemy z USB lub brak wolnych złącz. Dziękuję za odpowiedź. Problemów nie ma żadnych, jest czysto i bardzo dobrze. Obecnie DAC/AMP i słuchawki to zestaw z którego jestem bardzo zadowolony i jestem na etapie dopieszczania typu kable itp. stąd moje pytanie czy da się wejść na wyższy jeszcze poziom z tym czym dysponuję. Quote
Grucha Posted March 31, 2018 Report Posted March 31, 2018 Pojawił się nowy sterownik USB: http://en.auneaudio.com/index.php?s=/Home/Article/detail/id/153.html Quote
Recommended Posts