ditko Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Perła chmielowa! smaczna i zdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 W Bierhalle w CH Arkadia serwują całkiem przystępnego pszeniczniaka, Weizen 8 zł za 0,4. Pełny smak, mocna nuta goździków, od czasu do czasu można się napić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crash Override Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Te pszeniczne piwa... czy np. Kasztelan Niepasteryzowany to jest coś podobnego? W ogóle to jakie piwa są podobne do tego Kasztelana? Polubiłem Radlera Utwierdziłem sie w przekonaniu,ze Heineken do niczego się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackzor Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Te pszeniczne piwa... czy np. Kasztelan Niepasteryzowany to jest coś podobnego? W ogóle to jakie piwa są podobne do tego Kasztelana? Czy kasztelan niepasteryzowany jest podobny do pszenicznego piwa, takie jest twoje pytanie? W żaden sposób... Do Kasztelana podobne są wszystkie niedobre piwa, z tych smaczniejszych może tyskie klasyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejson2000 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 W biedrze są 4-paki tyskiego klasycznego za 8,99 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amnesia Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 ja polecam piwa z browaru pinta taki fajny mały browar rzemieślniczy. Piwa zazwyczaj w cenach 7 - 8zł za butelkę ale warto zainwestować w szczególności polecam atak chmielu oraz odsiecz wiedeńską, ciekawe są również dymy marcowe ale to jest bardzo specyficzne piwo bo warzone na wędzonych słodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackzor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 W biedrze są 4-paki tyskiego klasycznego za 8,99 . butla czy pucha? ja polecam piwa z browaru pinta taki fajny mały browar rzemieślniczy. Piwa zazwyczaj w cenach 7 - 8zł za butelkę ale warto zainwestować w szczególności polecam atak chmielu oraz odsiecz wiedeńską, ciekawe są również dymy marcowe ale to jest bardzo specyficzne piwo bo warzone na wędzonych słodach 7-8zł = niedobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krecik333 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 W biedrze są 4-paki tyskiego klasycznego za 8,99 . W Planecie (w krakowie są wszędzie http://planeta.net.pl/ ) klasyczne w butli po 2,09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrq Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Te pszeniczne piwa... czy np. Kasztelan Niepasteryzowany to jest coś podobnego? W ogóle to jakie piwa są podobne do tego Kasztelana? Polubiłem Radlera Utwierdziłem sie w przekonaniu,ze Heineken do niczego się nie nadaje. Piwo, jak wódkę, można robić z wielu zbóż. Najpopularniejsze u nas są jęczmienne (wtedy główny składnik piwa poza wodą to słód jęczmienny). Tak samo, mogą być robione z pszenicy, orkiszu, żyta itd... Pszeniczne u nas nie cieszą się wielką popularnością, bo ogólnie Polacy nie potrafią zrobić nadzwyczaj dobrego pszenicznego piwa. Inne to są eksperymenty - najcześciej po to, by przyciągnąć klienta nową nazwą. Browar Kormoran robi sporo takich piw, są dosyć łatwo dostępne. Kosztują w okolicach ~5zł. Dupy nie urywają, ale warto spróbować ! Piwa pszczeniczne mają najczęściej to zawarte w nazwie "Ciechan Pszeniczne", choć nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dszeffko Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 W biedronce są te klasyczne w puszce ;D Aaa polecam sprawdzić jak macie odido. U mnie na osiedlu perła chmielowa za 1.90 butelka! Grzech nie kupić (Kasztelan 2.00 puszka, 1.99 butelka, tyle, że 35gr kaucja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio941 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Powiem wam że tak jak tyskie zawsze ciężko mi wchodzi to jak jestem na śląsku w Tychach i uda się dorwać Świerzą partie dopiero co z browaru nie odleżaną to to całkowicie inaczej smakuje i aż chce się pić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumix Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 tyskie ponad wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar94 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 A tam ja się podpinam pod Perłę Chmielową i Miodową. W swojej cenie to gigant smakowy, a nie każdy ma możliwość i hajs żeby codziennie pić browar za 8 zeta. Perła to takie piwo pomiędzy regionalnym, a popularnym. Zarówno ze smakiem jak i z dostępnością. Dlatego jest to dobre piwo. Jak byłem rok temu w Opolskim to piłem piwo lane Hammer. Piwo regionalne oczywiście. Smakowało fantastycznie, nie było czuć w ogóle nieprzyjemnego alkoholowego posmaku, a miało prawie 8%. Podobno było dostępne kiedyś w butelkach i puszkach w sklepie, ale sklepowa wersja niby nie dobra. Zresztą tak już jest, że pewnie nawet Harnaś prosto z browaru smakuje lepiej. Piwo którego należy unikać to Faxe 10%. Masakra, to piwo to spiryt z wodą. Jest tak niedobre, że z kumplem ledwo litrową puszkę wypiliśmy w dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus-g Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 U mnie na osiedlu otworzyło się bistro/bar w którym jest bardzo ciekawy wybór piw. Od np. lokalnego beczowego Konstancina poprzez kilka innych polskich mniej maistreamowych browarów po Bavarię i kilka innych. Wczoraj piłem tam Erdingera Weiss, całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackzor Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 U mnie na osiedlu otworzyło się bistro/bar w którym jest bardzo ciekawy wybór piw. Od np. lokalnego beczowego Konstancina poprzez kilka innych polskich mniej maistreamowych browarów po Bavarię i kilka innych. Wczoraj piłem tam Erdingera Weiss, całkiem całkiem gdzie dokładniej i jakie ceny za te mniej znane piwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus-g Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) U mnie na osiedlu otworzyło się bistro/bar w którym jest bardzo ciekawy wybór piw. Od np. lokalnego beczowego Konstancina poprzez kilka innych polskich mniej maistreamowych browarów po Bavarię i kilka innych. Wczoraj piłem tam Erdingera Weiss, całkiem całkiem gdzie dokładniej i jakie ceny za te mniej znane piwa? głównie między 6 a 12zł - Jugosłowiańska w Adrii bistro nazywa się Makroklimat. Za Erdingera płaciłem 8zł czyli tyle ile w centrum kosztuje Okocim. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez piotrus-g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrq Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 A tam ja się podpinam pod Perłę Chmielową i Miodową. W swojej cenie to gigant smakowy, a nie każdy ma możliwość i hajs żeby codziennie pić browar za 8 zeta. Perła to takie piwo pomiędzy regionalnym, a popularnym. Zarówno ze smakiem jak i z dostępnością. Dlatego jest to dobre piwo. Jak byłem rok temu w Opolskim to piłem piwo lane Hammer. Piwo regionalne oczywiście. Smakowało fantastycznie, nie było czuć w ogóle nieprzyjemnego alkoholowego posmaku, a miało prawie 8%. Podobno było dostępne kiedyś w butelkach i puszkach w sklepie, ale sklepowa wersja niby nie dobra. Zresztą tak już jest, że pewnie nawet Harnaś prosto z browaru smakuje lepiej. Piwo którego należy unikać to Faxe 10%. Masakra, to piwo to spiryt z wodą. Jest tak niedobre, że z kumplem ledwo litrową puszkę wypiliśmy w dwóch. Hammera poznałem kiedyś, ale tylko butelkowego - niezłe, mocno nasycone piwo, ale mało już pamiętam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bednar94 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Piwo z beczki było na prawdę dobre. Raz się zapomniałem i wypiłem sobie 5 jak z kolegami siedzieliśmy. Cóż powrót potrwał trochę dłużej niż planowaliśmy Całkiem niezła jest jeszcze Łomża, ale Niepasteryzowana albo Export. Miodowa jest za słodka i sztucznie smakuje. No i zdecydowanie odradzam Okocim Pszeniczne. Na prawdę źle zrobione piwo pszeniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackzor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Całkiem niezła jest jeszcze Łomża, ale Niepasteryzowana albo Export. Miodowa jest za słodka i sztucznie smakuje. No i zdecydowanie odradzam Okocim Pszeniczne. Na prawdę źle zrobione piwo pszeniczne. z Łomży Łomża niefiltrowana najlepsza... Dlaczego okocim pszeniczne jest niedobre? Jakie w takim razie polecisz piwo pszeniczne (podaj dwie, trzy marki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Okocim pszeniczny nienajgorszy, ale na pewno nie można go nazwać źle zrobionym. Jackzor - z innych np. Ciechan pszeniczny czy Książęce pszeniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackzor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Okocim pszeniczny nienajgorszy, ale na pewno nie można go nazwać źle zrobionym. Jackzor - z innych np. Ciechan pszeniczny czy Książęce pszeniczne książęce pszeniczne na pewno nie jest lepsze niż okocim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus-g Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Z pszenicznych polskich jedynie Ciechan jest godny polecenia i to co produkuje Browarmia. Poza tym ani Cornelius ani Okocim ani Książęce nie jest warte uwagi, chociaż nie mówię że są zupełnie nie dobre, po prostu nie mają startu do tego co robią np Niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dszeffko Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Pauliner pszeniczny jest spoko Żywiec-napiłem się dziś z braku laku i muszę powiedzieć, że przyjemny, lekki smak. Nie jest to nic specjalnego, ale wieszać psów na Żywcu też nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator kurop Opublikowano 23 Grudnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 A ja właśnie siorbię lidlowego Paulanera i bardzo mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCtoR Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Lat temu kilkanaście Żywiec był całkiem dobry ale odkad zaczął bić mnie po nosie delikatną nutą chamskiego spirytusu nie jestem w stanie go przełknąć. Od paru lat rzadko kiedy pije piwo (szczególnie nasze) bo nawet te z tonami medali, orderów i nagród piwem są nazywane chyba tylko przez pomyłkę. Za to jak jestem gdzieś ( ostatnio coraz rzadziej właśnie ) gdzie jest jakiś mały, tradycyjny, lokalny browar to sobie nie odmawiam. Naprawde dobre piwo tylko w takich miejscach, choć i tu zdażają się wyjątki Edytowane 23 Grudnia 2012 przez LoCtoR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.