matts Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Poszukaj prawdziwego przepisu na murzynka... Nie wiem, czy by się to nie spaliło w piecu... oO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni11 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Poszukaj prawdziwego przepisu na murzynka... Nie wiem, czy by się to nie spaliło w piecu... oO Chyba by sie spaliło. To musi dostać szybko cieplnego kopa o dużej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElektroT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Wszystkiego najlepszego KHOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwd Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Pychota, polecam. Właśnie zajadam świeżo upieczone ciacho z kawą do towarzystwa... Nie no, rewelacja! Właśnie - po delikatnym zwiększeniu proporcji (czyt: czubate łyżeczki) i dodaniu garści rodzynek - zrobiłem ciasto dla całej rodziny. Genialny przepis na niezapowiedzianych gości. Myk na 5 minut do kuchni i wracasz ze zrobionym ciastem. Niesamowite... Pozdr., Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KHOT Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Wszystkiego najlepszego KHOT Zdjęcie boskie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHRoN Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 łooo... ale ciacho ;d idę do kuchni ;d [edit] jeśli coś jest nieestetyczne, to moja pierwsza próba robienia sajgonek (sajgonków? ;p )... dlatego się nie chwaliłem zdjęciami ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Właśnie stygnie mi to magiczne ciasto.. hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakcior Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Matts, masz taką samą łyżkę jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beamerkun Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Jak tak możecie dyskryminować moją skromną osobę, która nie ma kuchenki mikrofalowej ;( <płacz> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHRoN Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 kapitalne ciacho ;d ale brakuje mi rodzynków i krojonego orzecha, można by też polać czekoladą, ale wsypałem tylko dwie łyżki cukru waniliowego (cztery to dużo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maba Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Świetne ciastko. Pięć minut i gotowe Tylko.. nie żałujcie cukru, ja dałem płaskie łyżki i jest trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtd Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Teraz mi się nie chce, ale jutro sobie spróbuję. Mam nadzieję że mikrofalówka nie wybuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHRoN Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 zanim zaczniecie pieczenie sprawdźcie czy się kubek nadaje... wlewa się trochę wody i wkłada na 10 sekund do mikrofali - jak woda jest ciepła a kubek nie, to powinien się nadawać... ... oczywiście nie ma prawa być metalowy ani metalizowany, ja mam kamionkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Matts, masz taką samą łyżkę jak ja Rooskie pozostałości... hehe... można by też polać czekoladą, ale wsypałem tylko dwie łyżki cukru waniliowego (cztery to dużo)Czekoladą ? To samo w sobie jest słodkie oOZwłaszcza, że dużo słodkiego wpieprzam (wiem, co mówię ). Tylko.. nie żałujcie cukru, ja dałem płaskie łyżki i jest trochę mało.Lekko kopiaste się daje Ofc tylko prochów, bo mleka czy oleju ciężko nalać nawet lekko kopiastą ) Meniski to rzecz bardzo trudna, zwłaszcza jak się ma nerwicę rąk Teraz mi się nie chce, ale jutro sobie spróbuję. Mam nadzieję że mikrofalówka nie wybuchnie Nie wybuchnie, nie bój żaby... Podłóż tylko jakąś miskę pod spód w razie czego, jakby proporcje albo kubek zawiódł metalowy ani metalizowanyZabójstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHRoN Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 > Czekoladą ? gorzką Oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 > Czekoladą ? gorzką Oo Nawet o niej nie pomyślałem... fuj, nie toleruję W ogóle to nie jest czekolada... Czekolada powinna być słodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 ależ gorzka czekalada jest słodka! tylko pozatym nie zawiera mleka i ma więcej goryczy. dobra czekolada gorzka jest bardzo smaczna, ale na samej gorzkiej bym nie mógł wyżyć, na codzień wole jednak mleczną co do przepisu... nie jestem autorytetem w tych sprawach, ale z tego co pamiętam 'kakao' się nie odmienia da rade to upiec w zwykłym piekarniku, próbował ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matts Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Prawdopodobnie zjarasz tą masę i nie wyrośnie toto jak powinno Murzynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilar Ezan Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 ależ gorzka czekalada jest słodka! tylko pozatym nie zawiera mleka i ma więcej goryczy. dobra czekolada gorzka jest bardzo smaczna, ale na samej gorzkiej bym nie mógł wyżyć, na codzień wole jednak mleczną smile.gif Też wolę te pseudogorzkie wyroby Wedela, Goplany itd. Chcesz prawdziwej gorzkiej czekolady, to spróbuj wyrobów Lindta (tak, te z 70% wzwyż kakao). Toż to one wręcz kwaśne są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 jadłem Lindta 90% i jest bardzo dobra, tylko trzeba się skupic na smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilar Ezan Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Ale nie wmówisz mi, że są słodkie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni11 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 jadłem Lindta 90% i jest bardzo dobra, tylko trzeba się skupic na smaku Daglaz tylko sie za bardzo nie skupiaj. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 ja lubie ten smak, ale trzeba sie poprostu wczuć, i najlepiej nie gryźć i połknąc (wtedy faktycznie jest niedobra) tylko poczekać aż się rozpusci. ta czekolada zawiera mimo wszystko 10% cukru ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beamerkun Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 a gdzie tłuszcz kałkałowy? kolejne 10%? cuda, czekolada 110% ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
douglaz Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 z tym, że jest 90% kakao chodzi o mase kakaową, a nie kakao odtłuszczone (to, które jest w proszku, np. deco moreno), w tym już jest tłuszcz kakaowy :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.