konrad_a Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 (edited) Czy kable grają? Grają! W ten weekend w torze Dave - Enleum 23R - Susvara grały: - Luna Cables Gris - Heimdall 2 - Hijiri HCI - Sulek Eida - Ricarto Invictus VR2 - Ricarto Dedalus DR1 - Oyaide AZ-910 - Oyaide PA-02TR V2 - Kimber Kable Tonik Edited November 26, 2023 by konrad_a 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 Ale orgia!!! Żona wie? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonlight Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Z pewnością wie, ale już macha ręką na ten znajomy widok. 😆 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted November 27, 2023 Author Report Share Posted November 27, 2023 Żona marudzi że pół pokoju zawalone sprzętem audio. 1 minutę temu, neonlight napisał(a): Z pewnością wie, ale już macha ręką na ten znajomy widok. 😆 Dokładnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekBe Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 @RadekBe Tak właśnie wyglądam, jak słucham Art Ensemble Of Chicago 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted November 27, 2023 Author Report Share Posted November 27, 2023 Notatki z brudnopisu dla potomnych - to są moje prywatne opinie, są subiektywne, mogą być błędne, nie wszystko spisałem itd. 2 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekBe Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Szacuneczek za wykonaną pracę. Tak się zastanawiam czy takie oceny są powtarzalne.. Gdybyś wykonał je w innej kolejności, mogły by dać inne wyniki? Jak myślisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted November 27, 2023 Author Report Share Posted November 27, 2023 2 godziny temu, RadekBe napisał(a): Szacuneczek za wykonaną pracę. Tak się zastanawiam czy takie oceny są powtarzalne.. Gdybyś wykonał je w innej kolejności, mogły by dać inne wyniki? Jak myślisz? Pewnie mogłyby. Żeby to sensownie robić, trzebaby albo kable porównywać parami w różnych miksach, albo porównywać dany kabel do "kabla odniesienia". Ja robiłem tym drugim sposobem, bo szybszy. Potem robiłem dogrywkę na podzbiorze. Potem zmieniłem "kabel odniesienia" i zrobiłem trzecią rundkę na podzbiorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekBe Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Pytam z ciekawości, bo jako SixSigmowiec wiem, że powtarzalność i odtwarzalność to istotne tematy w pomiarach (i wyciąganiu wniosków). Szalenie istota jest także kolejność i randomowe rozłożenie pomiarów. Nie neguję oczywiście, bo o hobby rządzi się innymi prawami. Sam przecież robię bezpośrednie porównania A/ i nigdy nie podchodziłem do tego na zasadzie DOE (Design of Experiment). Jutro siadam w końcu do Envy, w kolejncyh dniach do Enleum'a i nie planuję żadych eksperymentów - czyste A/B z iFi Pro Signature :). Sorrki za ten offtop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aero79 Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Jutro siadam w końcu do Envy, w kolejncyh dniach do Enleum'a i nie planuję żadych eksperymentów - czyste A/B z iFi Pro Signature . Sorrki za ten offtop Mogę tylko napisać, że ja Ci bardzo envy!!! Podziel się z nami wrażeniami z odsłuchów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy66 Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 (edited) @konrad_a Zaciekawiłeś mnie tym Luna Cable, świetnie u Ciebie wypadła w kontekście Sulka. https://highfidelity.pl/@main-2566&lang= tego Pana bardzo lubię poczytać. tutaj bardziej kontrowersyjny rezenzent -https://highfidelity.pl/@main-2506&lang= naprawdę warto sprawdzić te druty, są świetne. Bardzo celnie podsumował je P.Ryka - ,,Nie dla ceniących przede wszystkim relaksacyjny odbiór muzyki.'' Po pierwszym wpięciu Hijiri, zmieniły mi się preferencje, upewniłem się w kilkudziesięciogodzinnych testach. Niestety musiałem dokonać zwrotu do właściciela😟. Edited November 28, 2023 by Tommy66 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted November 28, 2023 Author Report Share Posted November 28, 2023 (edited) Sulek ma super separację instumentów, super czarne tło i powietrze, ale jest tonalnie przesunięty w dół. Przez to nie rozróżniam na nim tak wyraźnie brzmień i barw, jak na Lunie. Luna nie ma takiej separacji, tła, powietrza, basu jak Sulek, ale ma bardziej rozciągniętą górę i nie traktuje też dołu całkiem po macoszemu jak np. Oyaide AZ-910. Więc jest dla mnie dobrym kompromisem. Sulek, to jest kabel który robi "wow" swoją kulturą, stylem, uprządkowaniem sceny. Luna to jest kabel "bardziej normalny", który "wszystko robi bardzo dobrze, a barwę reprodukuje super". Edited November 28, 2023 by konrad_a 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts