Jump to content

Kable / przewody / interkonekty RCA

konrad_a

Recommended Posts

Czy kable grają? Grają!

W ten weekend w torze Dave - Enleum 23R - Susvara grały:

- Luna Cables Gris

- Heimdall 2

- Hijiri HCI

- Sulek Eida

- Ricarto Invictus VR2

- Ricarto Dedalus DR1

- Oyaide AZ-910

- Oyaide PA-02TR V2

- Kimber Kable Tonik

PXL_20231126_214829068~3.jpg

Edited by konrad_a
  • Haha 1

Żona marudzi że pół pokoju zawalone sprzętem audio.

PXL_20231126_231309452.jpg

1 minutę temu, neonlight napisał(a):

Z pewnością wie, ale już macha ręką na ten znajomy widok. 😆

Dokładnie.

• Like 1

Notatki z brudnopisu dla potomnych - to są moje prywatne opinie, są subiektywne, mogą być błędne, nie wszystko spisałem itd.

Screenshot 2023-11-27 at 19.58.19.png

• Like 2
  • Thanks 3
  • Haha 2

2 godziny temu, RadekBe napisał(a):

Szacuneczek za wykonaną pracę.

Tak się zastanawiam czy takie oceny są powtarzalne.. Gdybyś wykonał je w innej kolejności, mogły by dać inne wyniki?
Jak myślisz?

Pewnie mogłyby. Żeby to sensownie robić, trzebaby albo kable porównywać parami w różnych miksach, albo porównywać dany kabel do "kabla odniesienia".

Ja robiłem tym drugim sposobem, bo szybszy.

Potem robiłem dogrywkę na podzbiorze.

Potem zmieniłem "kabel odniesienia" i zrobiłem trzecią rundkę na podzbiorze. 

Pytam z ciekawości, bo jako SixSigmowiec wiem, że powtarzalność i odtwarzalność to istotne tematy w pomiarach (i wyciąganiu wniosków).
Szalenie istota jest także kolejność i randomowe rozłożenie pomiarów.

Nie neguję oczywiście, bo o hobby rządzi się innymi prawami. Sam przecież robię bezpośrednie porównania A/ i nigdy nie podchodziłem do tego na zasadzie DOE (Design of Experiment). Jutro siadam w końcu do Envy, w kolejncyh dniach do Enleum'a i nie planuję żadych eksperymentów - czyste A/B z iFi Pro Signature :).
Sorrki za ten offtop :)

Jutro siadam w końcu do Envy, w kolejncyh dniach do Enleum'a i nie planuję żadych eksperymentów - czyste A/B z iFi Pro Signature :).
Sorrki za ten offtop

Mogę tylko napisać, że ja Ci bardzo envy!!! Podziel się z nami wrażeniami z odsłuchów.
  • Thanks 1

@konrad_a Zaciekawiłeś mnie tym Luna Cable, świetnie u Ciebie wypadła w kontekście Sulka.

https://highfidelity.pl/@main-2566&lang= tego Pana bardzo lubię poczytać.

tutaj bardziej kontrowersyjny rezenzent -https://highfidelity.pl/@main-2506&lang=  naprawdę warto sprawdzić te druty, są świetne.

Bardzo celnie podsumował je P.Ryka - ,,Nie dla ceniących przede wszystkim relaksacyjny odbiór muzyki.''

Po pierwszym wpięciu Hijiri, zmieniły mi się preferencje, upewniłem się w kilkudziesięciogodzinnych testach. Niestety musiałem dokonać zwrotu do właściciela😟.

Edited by Tommy66

Sulek ma super separację instumentów, super czarne tło i powietrze, ale jest tonalnie przesunięty w dół.

Przez to nie rozróżniam na nim tak wyraźnie brzmień i barw, jak na Lunie.

Luna nie ma takiej separacji, tła, powietrza, basu jak Sulek, ale ma bardziej rozciągniętą górę i nie traktuje też dołu całkiem po macoszemu jak np. Oyaide AZ-910.

Więc jest dla mnie dobrym kompromisem.

Sulek, to jest kabel który robi "wow" swoją kulturą, stylem, uprządkowaniem sceny.

Luna to jest kabel "bardziej normalny", który "wszystko robi bardzo dobrze, a barwę reprodukuje super".

Edited by konrad_a
  • Thanks 2