Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

HiFiMAN EF400 - Przetwornik DAC R2R ze Wzmacniaczem Słuchawkowym - !!!! PRZEDSPRZEDAŻ !!!!

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Taki teaser mały dla zainteresowanych - miałem okazje się pobawić 

Więcej napisze niedługo ale w skrócę - jest dobrze -  sekcja wzmacniacza daje rade a sam DAC tez jest bardzo ciekawy - miałem za mało czasu żeby jakoś dobrze się tym pobawić, w sumie około 4h i słuchawki jak ze zdjęć - nie twierdze ze jest to najlepszy sprzęt w takich widełkach cenowych ale znam wzmacniacze i DACi kosztujące tyle co kombo hifimana, każde z osobna, które wcale nie grają lepiej wiec... ;] 

2hnFdeim.jpg

BLON 

rNF3quim.jpg 

Sundara

y2hqNi2m.jpg

Edition XS 

1OpXWNNm.jpg

Tych chyba nie musze przedstawiać ;] 

UlBUwmCm.jpg

Arya ( V1) 

hXjmSszm.jpg

RE 2000 (Pro) 

pGFkdKHm.jpg

kiepskie zdjęcie i nie do końca widać ale to Lotoo LE-M1

• Like 5

• MP3store
17 godzin temu, ithilstone napisał:

Taki teaser mały dla zainteresowanych - miałem okazje się pobawić 

Więcej napisze niedługo ale w skrócę - jest dobrze -  sekcja wzmacniacza daje rade a sam DAC tez jest bardzo ciekawy - miałem za mało czasu żeby jakoś dobrze się tym pobawić, w sumie około 4h i słuchawki jak ze zdjęć - nie twierdze ze jest to najlepszy sprzęt w takich widełkach cenowych ale znam wzmacniacze i DACi kosztujące tyle co kombo hifimana, każde z osobna, które wcale nie grają lepiej wiec... ;] 

2hnFdeim.jpg

BLON 

rNF3quim.jpg 

Sundara

y2hqNi2m.jpg

Edition XS 

1OpXWNNm.jpg

Tych chyba nie musze przedstawiać ;] 

UlBUwmCm.jpg

Arya ( V1) 

hXjmSszm.jpg

RE 2000 (Pro) 

pGFkdKHm.jpg

kiepskie zdjęcie i nie do końca widać ale to Lotoo LE-M1

Jak będę miał testówkę u siebie to będę musiał przetestować moje HE6SEV2 na tym dac/ampie :). Ciekawe jak wyjdzie w porównaniu z Burson conductor 3xr

Na stałe używam 2ch desktopowych DAC/Ampów  Grace m9xx i RME ADI-2 DAC FS. 

Ze słuchawek które były sparowane na co dzień używam X2HR, Aria (v1) i RE2000, Sundary znam lepiej Edition XS gorzej a BLONy i Lotoo były dla mnie całkowita nowością źródło to USB z Androida z Tidal'em w trybie offline - Ciężko wiec to co napiszę "recenzją" - będzie to raczej moje subiektywne opinia luźno oparta na pamięciowym porównaniu.

Oba moje DACi maja więcej ustawień czy to filtrów czy crossfead'a a RME ma jeszcze cala sekcje DSP = Hifiman ma tak naprawdę 2 ustawiania NOS i tryb oversampling'u oba dostępne w wersji High i Low gain  - ja skupiłem się na NOS - dla dużych nauszników z high gain a IEMy na Low. I wszystko w single ended - tylko takie kable miałem do dyspozycji.

Słuchałem głownie Aria i RE2000 - resztę tylko przez 3 testowe utwory.

Taka złota myśl na koniec:

Jest cos fajnego w ograniczeniu ustawień - człowieka nie korci dłubać i sprawdzać co w trawie piszczy - ot podpinasz i gra...

wieczorem więcej ;] 

3 hours ago, mp3store ldz said:

Ciekawe jak wyjdzie w porównaniu z Burson conductor 3xr

To chyba inna liga troche i cenowo i bogactwem opcji - Hifiman to tak naprawdę pierwszy prosty ale pełnoprawny dac/amp z ich nowym Himlaya R2R - bluemini r2r czy hm800 czegoś od biedy przypominającego dongle nie liczę - i w zasadzie pierwszy r2r on the chip od 20 lat - wiec i stworzone pod innego klienta niż Burson

Co do HE6, słuchając Arya które też lubią sporo mocy możliwe ze z HE6 sobie poradzi ( może nie wybitnie ale powinien dać rade ) - szkoda ze nie było pod ręką - były Susvary ale brakło czasu - no i kto by parował wzmacniacz w cenie dobrego kabla do Susvary z takimi słuchawkami ;]] 

Edited by ithilstone
  • Like 2

• Bywalec

Zapowiada się ciekawie w tej cenie.

Zastanawiam się jak wypadnie w stosunku do FiiO K9 PRO albo SPL Phonitor One D.

Takie małe combo na biurko jako dodatkowy odsłuch to na pewno dobra propozycja ze strony HiFimana.

• Like 1

• 4 weeks later...

Sprzęt zapowiada się interesująco, mam natomiast pytanie co z gwarancją jeśli kupimy ten sprzęt od Mp3Store oraz HiFi PRO? Znalazłem w sieci info, że sprzęt zakupiony w tych firmach nie podlega gwarancji polskiego oficjalnego dystrybutora firmy Hifiman.