Jump to content

Wzmacniacz do shp8900

Recommended Posts

47 minut temu, neonlight napisał:

Teoretycznie z niskim gain'em, ale zależy, jak głośno słuchasz.

Raczej cicho/średnio.

1 godzinę temu, Perul napisał:
2 godziny temu, Patrycjusz2004 napisał:

A ten Duo C

Duo różniły się zastosowanym potencjometrem, w C był chyba najdroższy (choć nie wiem czy to oznacza najlepszy ;) ).

Czyli "DUO C" to jest ten V3C z tego wątku?

2 godziny temu, Patrycjusz2004 napisał:

Czyli "DUO C" to jest ten V3C z tego wątku?

Tak, możliwe, że w którymś egzemplarzu bratu zapomniało się na etykietce całości napisać. Albo może to pierwszy egzemplarz, gdy nazewnictwo nie było jeszcze do końca ustalone.

W dniu 9.11.2021 o 12:03, Patrycjusz2004 napisał:

Jak się okazuje nie trzeba do tych SHP8900 wzmaka za 2000. Wystarczy Zenek Duo, który właśnie zaczął grać. Jest to czego trzeba tym słuchawkom - wypełnienia i mocy.  Igra muzyka :D 

P.S. Basu też nie brakuje, jak tu pisano.

Bas jest wystarczający. Oczywiście nie do "łupaniny" ale do muzyki jest taki jak trzeba :) 

Najważniejsze, że Tobie grają. :)

Też je kupiłem nówki za 249 zł, w zastępstwie za połamane SHP890, ale to nie było to  - przepaść dźwiękowa na korzyść tych pierwszych kupionych za 189 zł.

Szybko wystawione na Allegro, sprzedane ze stratą, ale zakupione po nich Fidelio X1 zmiażdżyły mi uszy :D

Philips SHP8900.jpg

W dniu 10.11.2021 o 19:19, Compton napisał:

w zastępstwie za połamane SHP890, ale to nie było to  - przepaść dźwiękowa na korzyść tych pierwszych

A to ciekawe, bo wszędzie, gdzie czytałem pisali, że jest dokładnie na odwrót. Ale nie ważne - z Zenkiem jest świetne granie za grosze. Pozdrawiam wszystkich audiofilów :)